Select Page

McDonald’s – Űrburger

McDonald’s – Űrburger

Már több mint másfél éve, hogy Mekis post járt itt a blogon így talán belefér egy kis bűnözés. Legújabb akciójuk (filmfesztivál #2) két burgert tartalmaz, az egyik Broadway névre hallgat míg a másik a rendkívül sejtelmes Űrburger elnevezést kapta. Egyértelmű, hogy egy férfi számára az utóbbi a csábítóbb, nincsen olyan kis srác aki ne álmodott volna arról, hogy asztronauta lesz. Ezt remekül megérezte a McDonald’S csapata is, de lehet hogy bennem él még mindig túl intenzíven 5 éves énem.

A leírás alapján dupla húspogácsát tartalmaz melyek között ömlesztett cheddar réteg húzódik meg. A zöldségfront egészen visszafogott mivel csupán grillezett hagyma kerül bele és semmi más. Szósz fronton egy borsos-majonézes verziót kapunk míg a buci egy kicsit hajaz egy csészealj formájára, de nekem inkább egy brióst idéz meg szemeim előtt.

Esztétikai megjelenés: Csakis menüben van értelme az ilyen akciók tesztelésének így most is eszerint rendeltem. A hasábburgonya tokja nagyon idomul a világot éppen izgalomban tartó foca VB lázhoz, szuper. A szendvics doboza viszont semmilyen erre utaló jelet nem kapott, de még egy Fox Mulder idézetet se tettek rá. A szendvics két darab húspogácsát tartalmaz ez tény és való, de szerintem ezek vékonyabbak, mint ami egy sima sajtburgerben találhatóak. Köztük a cheddar megvan, ez sokkal inkább hasonlít a reklámképen szereplő kiadásra. A fedelét lepattintva meglátjuk magát a rejtélyes űrszószt és benne a grillezett hagymacsíkokat. A buci kicsit nyomottabb, mint ahogy vártam szinte alig magasabb hagyományos testvéreinél. Egy szó, mint száz ez nem a leginkább szemet gyönyörködtető szendvicse az étteremláncnak.

Pont: 6/10

Ízvilág: A tálca alján lévő papír alapján színtiszta marhahúsból készülnek a pogácsák melyek csupán egy csipetnyi sót és borsot tartalmaznak. Ízre szokásos itt már hagyományosnak mondható íz. A sajt továbbra se túl meggyőző számomra kicsit máshogy képzelem a cheddar sajtok ízvilágát. A szósz viszont egészen jó lett ezt el kell ismernem. Kellemesen lágy majonézes ízét egy egészen karakteres borsos hatás töri meg. A zsemle formáján kívül más extrát nem rejt pedig bíztam benne, hogy legalább némi holdkőzetet elrejtenek az enyémben. A szószon kívül semmi maradandót nem sikerült ezzel alkotnia a Mekinek ennél voltak már jobb próbálkozásaik is.

Pont: 5/10


Mennyiség: A dupla hús darabra megvan viszont súlyra ezek egy rendes burgernél kb. egy normál pogácsát tesznek ki közösen. Azzal, hogy a zöldségek itt egyedül némi hagymára redukálódtak azért sokat veszített mennyiségbeli értékéből. A menü miatt azért sokat lehet menteni a krumplival és az üdítővel ezek tipikusan hastöltő hozzávalók. Egy szó, mint száz az egész tálcát felnyalva nem érzem, hogy lefordulok a székről inkább egy bőségesebb 3 óra amit nálam elért ez a menü. Csak ismételni tudom magam, volt már kiadósabb szezonális burgere a Mekinek. (lehet, hogy antigravitációs anyag van benne és ezért érzem kevesebbnek?)

Pont: 6/10

Ár/érték: A menü 1490 forint, ami a közepes méretűre igaz, önmagában az űrburger 1090 forintot jelent. Nem mondom, hogy megérte volna, de bennem motoszkált a kérdés, mégis milyen lehet egy hambi amit a végeláthatatlan űrről kereszteltek el. Sajnos csalódottan kellett elbattyognom az étteremtől, semmi lebegés vagy hasonló élményben nem lett részem és végképp nem értem mitől lett úr, egyedül a zsemlére tudok tippelni. Egy jó időre ezzel nálam ismét kifújt a Mekis post kártya, hacsak persze nem akarnak minket kárpótolni egy Űrburger 2-vel mondjuk.

Pont: 6/10