Select Page

McWhopper – Mi megcsináltuk!

McWhopper – Mi megcsináltuk!

Nagy nap volt 2015.08.25. az emberiség számára, mivel a Burger King olyan ötlettel, sőt ajánlattal rukkolt elő, amire eddig példát egyáltalán nem láthattunk. Több évtizedes csipkelődés, civakodás, viszály után a BK békejobbot nyújtott a McDonald’s felé.

09.21-re, azaz a béke világnapján szerették volna, hogy megszülessen a burgerek csúcsragadozója, azaz a McWhopper. A BK egy olyan részletes ajánlattal házalt a McD irányába, hogy ehhez képest a normandiai partraszállás egy könnyed délutáni óvodás homokvár csatának tűnik. Aprólékosan kidolgozva az utolsó gondolatig, egy független helyszínen húzták volna fel az éttermet, közös személyzettel, közös uniformisban és hasonlók. (IDE KLIKKELVE megcsodálhatjátok)

Az ajánlatra nagyjából fél nappal később meg is érkezett a válasz, miszerint az egészből semmi nem lesz, a McDonald’s nem támogatja az ötletet. Azonnal felbódult az internet népe, miszerint a Meki nem érti a poént és egy igazán begyöpösödött multi. Ezzel nagyon nem tudunk vitatkozni, mivel már szinte foglaltuk a repülőjegyet Atlantába, hogy le ne késsük a keresztelőt.

Műtő

Műtő

Kisgyerekeket megszégyenítő módon babonázott meg minket a McWhopper lehetősége, így fogtuk magunkat és elkezdtük mi magunk összerakni. Az éjszakás kollégát sikerült meggyőzni, hogy mutassa meg magát a napfénynek, így ketten vágtunk bele a műtétbe. A kellékek adottak voltak, egy átlagos vasárnapi ebédnél megtalálható eszközökre volt csupán szükség és 2-2 Whopperre és BigMacre. Mivel magas szintű klónozási szakértelemhez van szükség egy ilyen műtét során, ezért dobtunk egy meghívót mesterünk, az öreg Frankenstein bácsinak. Sajnáltunkra nem jött el.

Két variációt álmodtunk meg, az egyik a teljesen kreativitás mentes megoldás, amikor szimplán két félbe vágott szendvicset egymás mellé hegesztünk.

Felező

Felező

Nem egypetéjű ikrek

Nem egypetéjű ikrek

nem egy méret

nem egy méret

Kilóg a Whopper

Kilóg a Whopper

A képeken is látszik, hogy két külön elven dolgozik a két szendvics. A BigMac inkább magasba tornyosul, míg a Whopper inkább terebélyesen és alacsonyan tesped. A formabeli eltérés miatt, bizony lehetetlen passzentosan összeilleszteni a kettőt. Mivel nem alkot egységes, stabil szerkezetet, így ezt enni egyben lehetetlen. Extra ízeket és hasonlóakat nem érzünk, mivel nem keveredik semmi semmivel. Élményben nem nyújt többet, mintha egymás után bemennénk a két üzletbe és falnánk 1-1 burgert.

A második megoldás a műtét során, amikor szétkapjuk a két burgert és újraépítjük elemeiket vegyesen felhasználva. Itt már sokkal nagyobb teret kap kreativitásunk, itt bizony kiélhetjük minden perverziónkat. A BK-s leírás már adott egy irányelvet, amit valójában nem is figyeltünk, mégis kísértetiesen hasonlót sikerült összeeszkábálnunk.

McWhopper a’ la Mit ettem ma – Vedd a Whopper alját a hússal és rajta a paradicsommal. A BigMac legalsó húsát fejjel-lefelé tedd bele, majd folytasd a buci középső szeletével. A Whopper felső felére ragadt salátát és majonézes szószt imádkozd rá a középső Mekis bucirész tetejére. Ezután jöhet a BigMac második húspogácsája és végül annak fedele.

Szétszerelve

Szétszerelve

voilà

voilà

Húúúúúús

Húúúúúús

Ha nő lenne a McWhopper, nem tudnám milyen formája van, de biztos nem körte. Alulról felfelé karcsúsodik, akár egy piramis. Az első falatnál egyből kiderül ki az erősebb kutya a csapatban. A Whopper paradicsoma és húsa sokkal karakteresebben érződik benne. A három húspogácsa durván töménnyé varázsolja a szendvicset, igazi nehéztüzérség gyomrunk számára. A BigMac szósz a hús mögött meghunyászkodik az árnyékban, itt csak háttértáncos szerepet kapott. A Whopperre jellemző intenzív hagymaíz, amit a méretes karika okoz egyszerűen elvész, pedig benne volt egészen biztos. Sajtot csak a McDonald’s szerelemgyereke hozott, ami ekkora szendvicsnél kevésnek bizonyult.

Doboz szinten a kettő még annyira sem passzol, mint a két szendvics, teljesen kajlán mutat a kettő párosítva egymással.

Ezen lenne még mit fejleszteni

Ezen lenne még mit fejleszteni

Összességében mondhatjuk, hogy egy egészen új és nem is rossz burgert lehet összerakni belőlük, persze értve a gyorséttermi színvonalon az egészet. A McDonald’s elkövette a nyolcadik fő bűnt, azzal, hogy nemet mondott a Burger King ajánlatára. Igazán érdekes kombó lehetne a kettőből, de így maradnak a home made, csináld magad változatok kizárólag.