Select Page

Meat and Hummus Point – Meat Freek burger tál

Meat and Hummus Point – Meat Freek burger tál

A pénteki foca zakó után már csak a hétfő tudja mélyebbre rántani az ember kedvét, ezt azzal megfűszerezve, hogy az eső is töretlenül esik. Az ilyen mélyből csak egyetlen egy dologgal lehet feltörni, egy jófajta burgerrel. Netpincéren rászűrtem a “hamburger”-ekre, majd keresni kezdtem a csodát. Meat and Hummus Point amin megakadt a szemem, elsőre a Hummus nekem mindig a vega kajákat jelentette, de megláttam a húst is, így nem volt mit tovább tökölni, ismét egy új étterem lesz a célkeresztben.

Két osztályra bontották a burgereket, vannak az egyszerűbbek és vannak a prémium kategória képviselői. Utóbbi lett a nyertes, a fent említett okok miatt, ide igazi nehéztüzérség szükséges. Meat Freek burger tál lett a kiválasztott, egy igazán alaposan felvértezett példány három fajta hússal. A teljes feltétlista így fest: lávaköves grillen grillezve, tripla burger, marhahús, bárányhús, csirkehús, tükörtojás, sajt, paradicsom, lilahagyma, ketchup, majonéz és mustár. Köretként hasábburgonyát kértem, de akár lehetne wok zöldségekkel is próbálkozni, illetve felárért még kérhetünk pár extra feltétet is bele.

Esztétikai megjelenés: Meglepően magas csomagolás érkezett, olyan magas, mint egy átlagos pohár. Az agyhullámblokkoló alufóliából kihámozva végre elénk tárul a mai csoda. Meglepően egyben maradt a burger annak ellenére, hogy ekkora és házhoz szállítva kértem. A buci lágyan szezámozott, inkább egyik felére sikerült szórni a magokat. Nem a benga édesbuci, hanem sokkal szolidabb, de mégsem a legkisebb 80 grammos semmiség. A fedelet lepattintva jobban kitárulkozik előttünk a monstrum. A fedélre tapadt a tojás, jó tenyérnyi méretet ölt, a fedél és közte a szósz található, szerintem ez inkább egyedi burger szósz, mint majonéz és mustár egyszerű keveréke. A fő vonalon továbbhaladva elsőnek pár karika hagyma következik, ami alatt paradicsom szeletek illetve egy méretes salátalevél tanyázik. Ezeken túljutva beindul a történet igazán izgalmas fele, a három húspogácsa melyek sajttal vannak összetapasztva. A látvány lenyűgöző, mesés, pazar és vagy hajnalig lehetne sorolni, a sajt olvadtan kibuggyan a pogácsák között. A buci alja kicsit megázott és pár helyen pépes lett, de ennyi belefér a fennlátottak után.

Pont: 9/10

Ízvilág: A látvány lehet ugye csilli-villi ha a belső semmilyen, de ahogy egyre több falattal megküzdöttem, bebizonyult, hogy a látvány mellett ízre is igazán jól szerepel a fenevad. A hagymakarikák karakteresek, már olyannyira, hogy randiveszélyessé válnak, de ki az a kretén aki egy ilyen után még hódítani akarna? A paradicsom és a saláta is friss és ízletes, igaz nem teljesen háztáji verziók, de így is az élmezőnyhöz tartoznak. Elérkeztünk a “sűrűjéhez”, a három hús elsőre megijesztett, miként fognak egymásra hatni, de az aggodalmam teljesen alaptalan, minden jól harmonizál közöttük. Az egyik pogácsa túl sós lett, emiatt hip-hop le tudunk borítani mellé három pohár vizet. Mesterien fűszerezett mindegyik típus, nagyon eltalálták ezt a konyhában. A húsok alatt is van némi burgerszósz, szerintem telitalálat, de ha továbbra is véletlen az egész akkor pislogok rajta. A fedlaphoz tartozó tojásra lehetne átcsempészni némi sót a husikból, és akkor mindegyik jobban járna. A buci maga könnyed, nincsen megdöngölve, könnyen fogyasztható, csak a lenti fél átázásával némi gebasz, ott eléri a gitáros burger szintet.

Pont: 8/10

Mennyiség: Egyaránt széles és magas a Freek burger, igazi nehéztüzérség a gyomor számára, kár is lenne számolgatni benne a kalóriákat. A buci talán lehetne egy pár grammal több is, úgy könnyebb lenne fogni és fogyasztani, de így sincsen komolyabb probléma, kicsit malackodni kell vele. A zöldségekből szerintem ennyi pont elég bele, elvégre egy Meat Freekről van szó nem egy zöldségeskertről. A húsok együtt szerintem könnyedén elérik a fél kilós szintet, de tutira nem mondhatom, nem túrtam szét lemérni azokat. Bitang adag az biztos, emberes adag főleg ha egyből lenyomjuk az egészet, de ha könnyedebbre akarjuk venni a figurát akkor meg lehet osztani másodmagunkkal, akkor is jól lakunk véleményem szerint. Egy hat órára szerintem elintéz szinte mindenkit egy ekkora vad, igazi húsos szörnyeteg, szóval főként ragadozóknak ajánlott.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: A jó öreg Netpincéres visszaigazoló egy laza 40 percet írt várható kiszállítási időre, amit viszonylag jól teljesített az étterem, mert 42 perccel a rendelés leadása után már csörrent is a kaputelefon. Nem lenne körrekord Monzában, de egészen jó teljesítménynek mondható. A honlapjuk szerint nem sikerült biztosra megfejtenem honnan érkezett a kiszállítás, de egy olyan opció is létezik miszerint mindössze 500m-re tőlem, akkor viszont már kicsit csorbulnak a pontszámok, de ezt nem tudom biztosra, szóval marad az átlagolás. A futár meglepődött kissé mikor kapott borravalót, pedig szerintem még mindig kijár ha nem kell hosszú órákat várni.

Pont: 7/10

Ár/érték: Nos aki végigolvasta annak talán feltűnhet, hogy a tálból nem lett semmi, valahol elakadt a rendelés közben és csak a burgert kaptam a köret sehol. Ezt tovább tetézi, hogy az étterem így a burgerre vonatkozó 1890 forintos árat blokkolta, ami az ingyenes kiszállítási limit alatt van 110 forinttal, ezért rácsapnak 300-at, amivel együtt pontosan 2190 forint lesz, ami történetesen pedig fillere pontosan annyiba kerül, mint az elvileg rendelt Meat Freek burger tál. Alapos matek után kiderül, hogy semmivel nem fizettem kevesebbet végül, viszont a köret az bukóvári lett. Nem tudom, ki hibázott a rendelésnél, Netpincéres üzemzavar vagy az étteremben pár félre klikk, mindenesetre azért eléggé bosszantó így utólag. Ezzel egy időben az is világossá vált, miért volt oly meglepett a futár, hisz így alapból fizettem már 300-at a kiszállításért. Ezen túllépve a Meat Freek burger erősen ajánlott, igazi kihívóra talált a Floriditás Impossible Mission burger! Nem olcsó se bukva a köretet, se azzal, viszont viszonylag már egzotikumnak számít a három húsból összeszerelt verzió!

Pont: 7/10