Select Page

Mennivaló Szendvicsbár – Sonkás, tojásos szendvics

Mennivaló Szendvicsbár – Sonkás, tojásos szendvics

A tegnapi bundás kenyeres teszt után beugrott, hogy nagyjából két hete érkezett egy tipp miszerint az Üllői út 30. alatt található Mennivaló Szendvicsbár erősen ajánlott. Szerencsére közel van így rávettem magam, hogy betérek valamelyik reggel. Természetesen ma is eljött a “jajmégtízpercszundiésténylegelindulok” fázis, így kicsit rohanva sikerült megejtem a tesztet, persze még külön hála a hajnali céges megbeszélésnek…

Az utcán szerintem már vagy ezerszer elmentem mellette, de bevallom még nem szúrt szemet a bár jelenléte. Utcafrontos táblájuk megvan, viszont rajta elhelyezkedő anyag mintha összement volna a télben, így sajnos spontán nehéz csak úgy észrevenni. Belépve egyből két mosolygós hölgy látványa fogad minket, fogalmam sincsen, hogy képesek erre 8 óra előtt emberek. Az említett időhiányában kénytelen voltam elvitelre kérni a szendvicset ami történetesen egy sonkás, tojásos szendvics. A belsőről a képeket a bár Facebook oldaláról csakliztam, mivel se időm és se 100%-on futó szürkeállományom nem volt, remélem nem lesz belőle harag.

A szendvics mellett kérhetünk természetesen többfajta kávét és hasonlót, illetve Cserpes tejtermékek közül is csemegézhetünk. Aki reggel bír időmilliomos lenni, nyugodtan tábor verhet a könyöklőknél és elfogyaszthatja a megálmodott reggelijét. A feltéteket a pultnál megcsodálhatjuk, egészen étvágygerjesztő na..

Esztétikai megjelenés: Elsőre erre sokan legyintenek, hogy csak egy szendvics aztán csá. Ahogy említik ez már bizony kézműves, bár ezt a jelzőt egyre több termékre ráütik, igaz eddig sokszor nem kellett benne csalódni, legyen az sör vagy akár burger. A kenyér alaposan magokkal feltöltött, és vastagságra nagyjából egy átlagos toast kenyérhez hasonlítható. Helyben készül a kenyér mely magas tápértékű lisztet és sok-sok magot rejt. Hét óra pihenés után kerül a sütőbe. Elvitelnél kapunk egy saját logós zacskót, melyben külön csomagolást kap maga szendvics is, korrekt. A két szelet kenyér fogja közre a feltéteket, melyek színük alapján egészen eredetinek tűnnek, biztató jel. A sonka van legalul amin két szelet főtt tojás lapul meg a masszív zöldségréteg alatt. Összességében egy igényesen összerakott szendvics ami szerencsére sokat mutat magából.

Pont: 9/10

Ízvilág: A kenyér mérföldekkel jobb, mint a legtöbb boltban kapható hagyományos verzió. Finom és az a félelmem miszerint túlságosan magos lesz teljesen alaptalan, tökéletesen illik bele ennyi ropogtatni való. A sonka enyhén füstös ízével kényeztet és érezhetően nincs telepumpálva szójával. A tojás ízét mindenki bele tudja képzelni, nincs vele semmi gond. Ezután jön a zöldségcunami, minden egyes fajta friss és ízletes amiért külön megapacsi jár, kajáldákban rég ettem ilyen finom zöldségeket. Egyedül egy kis krémet vagy hasonlót hiányoltam belőle, de szerintem ez megoldható és ledumálható, de ismét az időhiány rovására írnám. Összességben egy finom ízletes szendvics, ami messzire alázza az ilyen előrefóliázott vackokat.

Pont: 8/10

Mennyiség: Átlagos méretű kenyér szeletek, amihez egy szelet sonka társul ami tökéletesen méretre vágott az előbbihez. Tojásból két karika járt ahogy ezt már említettem, ezzel le is tudva a névadó feltétek listája. A zöldség viszont 3-4-szer akkora dózis legalábbis méretre, ami egyáltalán nem baj mivel ezekben még azért marad némi vitamin ami nem árt télen. Reggelinek nekem pont elég ezzel délig kihúzom, de nem okozna gondot még egy szendo ledarálása sem. Egy joghurtot még vehettem volna mellé, de ez már késő bánat.

Pont: 8/10

Ár/érték: Sokaknak talán soknak tűnhet a 400 forintos ár, de nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy minőségi és finom alapanyagokból készült amihez saját házi kenyeret gyártanak és nem egy 12 forintos vizeszsömlébe került mindez. A sonka minőségi és nem tucat szeletelt vacakból van. Főként azoknak ajánlott akik kicsit egészségesebb reggelit akarnak, mint egy szójafelvágott és egy zsemle párosa. Hétköznap reggel 07:15-től várja az éhes vendégeket a Mennivaló Szendvicsbár, hétvégén ha jól láttam sajnos nincsenek nyitva. A cím Budapest, Üllői út 30., ami egy karnyújtásra van a Corvin negyedtől.

Pont: 8/10