Select Page

Mexicanos Tamales House – Csirkés quesadilla

Mexicanos Tamales House – Csirkés quesadilla

Akár hányszor meglátok egy mexikói éttermet, mindig Martin Lawrence számomra legendás “Dobjatok egy taco-t a niggernek” mondata ugrik be. Az Állj, vagy jövök című filmben elhangzott mondat, valamiért zsengébb koromban bevésődött az elmémben, akkor sajnos még nem nagyon találkoztam a különböző mexikói ételcsodákkal. Ma viszont már más a dörgés, és lás csodát a Duna Plaza-ba is megérkezett a mexikói konyha, egy igencsak beszédes Mexicanos Tamales House névre hallgató étterem formájában. A kínálat nem túl nagy, de a lényeg az, hogy a muchacho-k profi melegszendvicse, a quesadilla bizony benne van a kínálatban. Ez bizony én szeretem, így a választás a két féle marhás és a csirkés kiadás közül, ma a csirkésre esett.

Esztétika,megjelenés: Aki esetleg még nem találkozott ilyen fogással, annak elárulom, hogy ez bizony tortilla lapba töltött finomságokat jelent, lapítva, összesütve, némi babbal, friss salátával és paprikás szósszal kínálva. Pontosan nem látszik, de a nagy körlap a hajtás és sütés után, négy szeletre vágva került a tányéromra. Benne fekete bors által színezett csirke és hagyma keveréke feszít, amiben kis chili darabokat is találunk. A papírtálcára helyezést követően némi friss, jégsaláta is került a quesadillara. A mellé kínált szósz színéből egyértelműen látható, hogy paprikás szósz, bár kicsit világos, meglátjuk milyen lesz. A babsaláta nem túl különleges,lényegében sima főt bab, amit addig pároltak, még csak szaft nem maradt alatta. Ahogy láthatjátok a tálalás és a fogás is igencsak gusztusos, a szósz és a bab nincs mellé halmozva, ami szerintem helyes eljárás, ránézésre nem rossz, nem rossz.

Pont:7/10

Ízvilág: Mielőtt a lényegre térnék, külön-külön is megkóstolgattam a köretként kínált babsalátát és a szószt is. A saláta nincs nagyon fűszerezve, konkrétan csak a bab ízét lehet benne érezni. A paprikás szósznak nem nagyon éreztem ízét, először arra gondoltam, hogy valami igazán csípős szósz lesz ez, de nem csak hogy csípős nem volt, de íze sem nagyon volt. A quesadilla mint már említettem csirkés hagymás tölteléket kapott, és egy kis adag sajtot is, sütés előtt. A csirkés töltelék, a sajttal, belesütve a tortilla lapba, valami lenyűgöző ízvilágot hozott létre. A csirkés töltelék a borstól erős, a chilitől csípős, a hagymától pedig édeskés ízt kapott, de egyik sem volt domináns, nagyon eltalálták. Együtt a babpüré, a jégsaláta és a quesadilla remek ízkombinációt alkotott, a szószt ettem tisztességgel, de tényleg nem fedeztem fel tőle extra ízt.

Pont:8/10

Mennyiség: Ránézésre tisztességes adag kerül az ember elé, ha ezt a fogás választja, de a méretek azért nem igazán meggyőzőek. Elég éhesen érkeztem a helyszínre, és mivel felmértem még a konkurens kínálatot is, így extra éhesen ültem az asztalhoz. A 4 szelet quesadilla nagyjából négy szelet pizzával ért fel mondjuk egy 30 centis pizzából. E mellé kaptam némi babsalátát, mint láthatjátok nem éppen egy nagy tányérral és kb. két maréknyi jégsalátát. Ez így egy közepes adagnyi ebédnek felelt meg, ha nagy az étvágyatok, akkor lehet érdemes még bedobni mellé valamit, hogy jóllakjatok.

Pont:6/10

Ár/érték: Ami kicsit különlegesebb a megszokottnál, azt egyszerűbb kicsit borsosabb áron eladni, így esetünkben nem csak a csirke, hanem az ár is kicsit borsosra sikeredett. Ami tény, az az, hogy maga a quesadilla igényesen van elkészítve, és bár még csak egy félét ettem, azt hallottam, hogy a marhás ragúval töltött változat is ízletesen van elkészítve. A köretként kínált szószt érdemes lenne átgondolni, és ha azon tudnának javítani, és a töltelékből némivel több kerülne a tésztába, akkor simán megérné a 950 forintot, amit kérnek érte. Így azt mondom, hogy érdemes kipróbálni, csalódást nem fog okozni, de ha jól akartok lakni, akkor elképzelhető, hogy mást is kell majd még vásárolnotok.

Pont:6/10