Select Page

Mexicanos Tamales House – Marhahúsos quesadilla

Mexicanos Tamales House – Marhahúsos quesadilla

Nem tudom, hogy ti hogyan bírjátok, de én mostanában ahányszor leülök megírni, hogy mit is ettem ma, mindig az jut eszembe, hogy biztos mindenkit legalább annyira izzaszt ez a 40 fok mint engem. Enni ilyen időben is kell, de valahogy nem áll rá a szám a forró levesere, vagy a csülök köröm pörköltre, inkább valami könnyedebb, de mégis laktató ételen jár az agyam. Május elején nyitott a Duna Plazaban, a Mexicanos Tamales House névre hallgató mexikói szösszenet, ami korábban mikor még ott jártam igen csak gyerek cipőben járt.

Pár hónap azért eltelt azóta, és mivel akkor sem voltam elégedetlen, így eljött az ideje a második körnek. Bár a választék már nem csak 2-3 féle töltelékben merül ki, inkább a duplája között válogathatunk, mégis a korábban is választható marhahús ragus kiadást választottam. Még egy kis különbség, hogy nem a helyszínen fogyasztottam el, hanem becsomagolva kértem, és az irodai környezett meghitt hangulatában fogyasztottam el.

Esztétika, megjelenés: Szinte minden összetevő külön dobozkába került, ez elég szimpatikus, így nem áztatja szét a bab leve, vagy a szósza tésztát, mire az ember az asztalhoz ül. Ahogy említettem, fejlődtek, nem is keveset. Nézzük csak, miből is áll egy adag. Az egyik kis dobozban babot láthattok, amit a rizs vs. bab felállásból lehet választani, de kérésre vegyesen is szednek. A következő dobozban a csípős szósz látható, ebben az esetben választhattam volna még a nagyon csípős változatot, vagy akár a sima tejfölt is. A körítés, mind csomagolásban, mind megjelenésben kedvező képet alkotnak az elvitelre kért fogásról. A lényeg ugye a dobozban van. Alul a csíkokra vágott jégsaláta, és felette a quesadilla. A tortilla lapot közelebbről megvizsgálva láthatjátok, hogy marhahús ragu került bele, amiben sárga és fehérrépa darabkák is helyet kaptak. A tészta gondosan össze van sütve, a masszivitást, pár szelet sajt adja. Ahogy így a képet nézem megint megéhezem, mondhatom hogy láttam én már szebbet, de ez sem mutat rosszul.

Pont:7/10

Ízvilág: Az első falatnál nagyjából azt kapom, amire számítok, a tészta ropog, a sajt pedig szinte rámászik a nyelvemre. A töltelékhez érve, kicsit csalódok, és bár tovább ízlelgetem, mégsem jön az ízorgia. A csirkés megoldás, ami legutóbb ettem, valahogy jobban megfogott. A marhahúsragunak nincs semmi jellegzetes íze, olyan, mintha csak sózták volna, és az a kis íz, ami van az csak a répáknak köszönhető. Egymagában nem az igazi a dolog, így eljön a trükközés ideje. Kis tészta, kis saláta kis bab és némi szósz tunkolás, össze is áll a falat, és máris más a helyzet. Természetesen a hiányosságokat nem pótolja a többi összetevő íze, de így már inkább rendben van a fogás. Választáskor nagyon szemeztem egy kukoricás csirkés kiadással, most úgy érzem, hogy azt kellett volna választanom. Összességében, az mondom, hogy nem rossz, de egy kicsit többet vártam, ha valami marhás, annak legyen marha jó íze.

Pont:6/10

Mennyiség: Az elmúlt hetekben folyamatosan ezt szajkózóm, de csak azért is megismétlem önmagam, ilyen időben nem igaz, hogy valaki igazán éhes. Egész nap szomjas vagyok, nagyjából annyit iszok, mint egy teve, és ha evésre kerül a sor, akkor bizony az adagok fele után kicsit erőlködősre veszem a figurát. Ez most sem volt másképp, ettem, ettem, aztán rájöttem, hogy kicsit tele vagyok, de azért legyűrtem az egészet. Normál körülmények között (24 fok ), ez egy rendes adag kaja, szóval ha kivagy mert éhes vagy, akkor ez bizony elégnek kell, hogy legyen. Nálam a szósz most sem fogyott el, nem sajnálják, de az egész felhasználásával én biztos besokalltam volna a csípősből. Közben, be kell, hogy valljam, megnéztem a korábbi irományom és ahogyan magamat olvasom arra kell, hogy rájöjjek, hogy valószínűleg kicsit megnövelték az adagot is, hogy mindenki elégedett legyen velük.

 Pont:7/10

Ár/érték: Ezen a téren nincs változás, még mindig 990 forintot kérnek az étekért, ha elhozod, akkor viszont még 50 forint amit kell fizetni. Korábban, kicsit máshogy láttam ezt a dolgot, de most inkább azt mondom, hogy megéri. Pontosabban, maga a kaja, megéri, de ez most nem sikerült annyira jól, mint a másik. Ha úgy döntötök, hogy kipróbáljátok, azt javaslom, válasszatok csirkés változatot, vagy kérjetek némi kóstolót a raguból, hátha bíznak magukban annyira, hogy ebbe is bele mennek. Az ár változatlan, az adag szerintem nőtt, a kiszolgálás továbbra is kedves, és már a szépkártyákat leszámítva mindenféle fizetési eszköz szóba jöhet náluk. Ha közel esik ebédidőben simán megér egy túrát.

Pont:7/10