Select Page

Mezcal Mexikói Étterem – Marhahúsos quesadilla

Mezcal Mexikói Étterem – Marhahúsos quesadilla

Egy végtelenül nemes alkalomból kifolyólag, úgy döntöttem másodmagammal, hogy meglátogatjuk a Mezcal Mexikói Éttermet egy tesztre. Az oka amiért ide jöttünk? Nagyon egyszerű az Éjjel-Nappal Budapest csodasorozatot már egyszer követtük és most is így teszünk, ha jól emlékszem Lali éppen itt átkozta el fél Mexikót annyira csípett neki a kaja. Viccet félre téve, inkább az dominált, hogy pár lépésre van csak otthonomtól, igen bizony a lustaság nagy úr nálam is.

Az étterembe belépve az első ami feltűnt, hogy milyen színes minden ablak, tök hangulatossá varázsolja a helyet. A kiszolgálás sebességével példázni lehetne, ital rendelésünket szinte azonnal felvették és pár perccel később a vacsora is kiválasztásra került – jah igen, ez most nem ebédről szól, de akár lehetne az is. Quesadilla a befutó, de bevallom egészen sokat tököltem mire sikerül végre döntenem, aki kicsit is kedveli a mexikói vonalat az garantáltan el fog az étlapon időzni. Az ételre egy baráti 20 percet kellett csak várni, addig kiélvezhetjük a tavalyi mexikói X-Faktor összes jelentkezőének produkcióját, nem tudom képes lennék-e ennyi trombitálást hallgatni egész nap amitől még Galambos Lajos alias Lajcsi is megvadulna, szóval elismerésem a személyzetnek.

Esztétikai megjelenés: Eddigi tapasztalataimmal szembe megy az étterem, ilyen tálalásban ezt az ételt még nem láttam. A két tortilla a tányér közepén találkozik és egy kisebb tornyot alkot, míg a szélei mindkét oldalt azonos felépítésűek. Az egyszerűbb egyének talán elsőre megrökönyödnek a guacamoleva szószon, ami valójában avokádóból készül főként, persze ha jól tudom. A mexikói érzést a három karika jalapeno paprika fogja igazán biztosítani, szép friss példányok. Felvágás vagy falatozás nélkül nincs esélyünk rápillantani a marhahús szekcióra, ezt mindenki képzelje el maga. A tejfölre jutott pár paradicsomkocka illetve az egész tányéron ott a díszítés, hát igen ez házhoz szállítva sosem fog előttünk megjelenni így.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tortillák széleitől 1-2 centiméter távolságra főként a sajttal és a többi húsmentes feltéttel találkozunk, de pár falat után eljutunk a lényeghez a marhahúshoz, melynek olyan íze van amit eddig nem sok étteremnél éreztem, ez bizony nagyon ott van a szeren. Színre is egy kicsit pirosas, gondolom én főként a fészerezéstől. A jalapeno egészen jól teljesít, persze ha Lali ettől feküdt ki ennyire, akkor bizony ő egy kislány 🙂 Az avokádós szósz szintén a hibátlan elemek közé sorolható, de leginkább ismét a húsról beszélnék. A tejföl és a paradicsom nekem egy picit fura párost ad jelen esetben, de lehet csak én rinyázom túl a dolgot. Nehéz fogást találni rajta, ha nagyon kötekedni akarok akkor maximum annyit tudok felhozni, hogy a sajt lehetne egy fokkal izmosabb ízre.

Pont: 9/10

Mennyiség: Csalóka a történet ezen része, mikor elém varázsolták úgy gondoltam, hogy nem fog nagy nyöszörgést kiváltani, egy jobb adag, de ahhoz, hogy jól lakjak a fogyasztás pillanatában, több kell. Szeleteltem szépen, sorba amikor még mindig csak volt és volt. A hústól hirtelen nagyon laktató kaja lett belőle, szóval ravasz az Ombre. Arányaiban csak annyi a baj, hogy nincsen benne tízszer ennyi hús, na jó csak vicc, egyedül több jalapenot elviselne szerintem, főleg azok számára akik szeretik a karcosabb/erősebb ízeket. Bő négy órás adagként kell rá tekinteni, amit ha nyakon öntünk egy jó korsó kukoricasörrel akkor jön az éber kóma.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az alapára az ételnek 2720 Forint ami egészen a felsőbb, azaz drágább kategóriába sorolja a fogást, nade ha kicsit jobban figyelünk az étterem által ajánlott akciókra akkor a héten akár két napon is 50% kedvezménnyel fogyaszthatunk, ami máris egészen más megvilágításba helyezi a dolgot. A kiszolgálás színvonala etalonként szolgálhatna sok étterem számára, ritkán figyelnek ilyen szinten minden vendégre, nagy a piros pont érte. Az étterem Facebook oldalát figyelve talán közeleg az állandó étlapra a hamburger, ami ha igaz akkor annyit jelent, hogy visszatérek ide még. Akinek bejön a mexikói varázs az ki ne hagyja az éttermet, a hangulat és a minőség tényleg ott van a szeren. Szóval, cápázzátok az akciós napot és hajrá!

Pont: 8/10