Select Page

MgTels Pizzéria – Chili menü

MgTels Pizzéria – Chili menü

A mai post kifejezetten céltudatos vadászat eredménye. Napokban beszereztem egy habanero paprikát, így a fő cél az volt, hogy olyan ételt találjak ma ebédre amihez dukál egy kis csípősség. Ezt megfűszereztem annyival, hogy a lehetőségeim szerint egy új éttermet is teszteljek, szóval beindult a nagy vadászat. Egy két ételrendelő portál ételkeresője kifejezetten használhatatlan, szóval egy laza 10-15 percig elvoltam a keresgéléssel.

A rendkívül beszédes nevű MgTels Pizzéria lett a kiválasztott szerencsés. Eddig talán pár ízben teszteltem menüket, szóval ennek is eljött az ideje, berendeltem a Chili menüt, ami egy erőlevesből és chilis babból áll kerek egésszé. mindkét ételhez remekül passzol egy pár csipet erős paprika, szóval jár az önpacsi, megtaláltam a tökéletes alanyokat.

Esztétikai megjelenés: Két egyforma áttetsző doboz, egy kategóriával magasabb szinten a minőségben, mint az átlagos. A levest egy focipályányi fóliával betekerték, pár percig kell pörgetni-forgatni mire teljesen le tudjuk hámozni róla. A főfogás már egy fokkal kevesebbet kapott, de arra is jutott bőven, a kettőből egy labdát gond nélkül gyúrhatunk. A leves alján látszik, hogy bőven van benne tészta, aztán ennyi, erről nem lehet mit mondani többet. A chilis bab tetején egy jókora olvadt sajt réteg található. Oldalról látszódik, hogy van benne bőven darált hús, de egy huszáros bökéssel simán meg lehet forgatni, így a sajt eltűnik és a babszemek előbukkannak. Egyik fogás sem az a kamera előtt pózolós fajta, egyszerűek inkább.

Pont: 7/10

Ízvilág: Valószínűleg a több négyzetkilométernyi fóliának köszönhető, de mindkettő egészen meleg, sőt forró volt. A leves pici sóval élvezhetőbbé varázsolható, pedig alapból nem vagyok só fanatikus, de ebbe muszáj kicsit tenni. A tészta jól átfőtt, szép hosszú szálak amiket szívogathatunk felfele akár egy óvodás. A chilis bab kifejezetten jó lett, rendesen átdarált hús, amihez apróbb babok társulnak. Egyedül a kukoricát hiányolom belőle kicsit, az még tudna egyet bolondítani rajta, de sajnos ebből nem volt tartalék a farzsebemben. Alapból is egészen kellemesen csíp, szóval a habanerot annyira nem kellett vastagon beleaprítani. Ha igazán ínyenckedni akarnék, akkor beleálmodnék pár tortilla chipset, de talán egy menüben kár ilyet elvárni, szóval egy karéj kenyér is megteszi.

Pont: 8/10

Mennyiség: Egy laza kondér levest kaptam amiben van egy zacskó tészta, ezt bekanalazva is kicsit már úgy érzem, hogy szinte elég egy ebédnek. Ezt a mintát követi a chilis bab is, bőséges adag, amit hosszú perceken át lehet befele lapátolni. Arányok egész jól el lettek találva, a leves már-már hibátlan, viszont a babnál a kukoricán nem tudok átsiklani, a sárga szemeket erősen hiányolom belőle. A hús-bab keverék ideális, délután ettől biztos megjön a munkához szükséges “hátszél”. Súlyra is korrekt adag mindkettő, így nem csoda, hogy egy bőséges 5 órás adagnak érzem az egészet, ez korrekt! MgTels.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Kissé csalódottan vettem tudomásul, hogy már az e-mailben is 60-70 percet jósolnak a becsapódásra, ami sokszor alul van értékelve. A távolság kerek 3 kilométer ami egy rutinos robogósnak maximum 6-7 perc, szóval a menü lassan állt elő. A végeredmény 65 perc ami azért nem kevés sajnos. Ilyen menüs dolgokból csak kellene készülni, akár egy jobb kifőzdében. Van hova fejlődni, úgy egy 20 perccel soványabb idővel már elégedettebb lennék sokkal.

Pont: 5/10

Ár/érték: Vastagabban fog a ceruzájuk, mint egy házias kifőzdében ezért a menüért pontosan 1480 forintot kell csengetni ami hát-hát azért határeset. Egy 300 forintos vágással sokkal elfogadhatóbb lenne, egyik sem az a gasztronómiai remekmű, egyikben sincsen kaviár vagy lazac, ezek egyszerű étkek részemről. Pozitívum mindenképpen, hogy a chilis bab rendesen karcolja a szánkat, nem pedig divatos erőtlen semmi. Ez a menü dolog egészen bejött, szerintem mostanában lesz pár hasonló teszt, de igyekszem egy fokkal komplexebb kajákra összpontosítani. Ajánlom a többi menüt is, hátha azok jobban szerepelnek ár/érték szempontból.

Pont: 6/10