Select Page

MgTels Pizzéria – Spéci lángos (nagy adag)

MgTels Pizzéria – Spéci lángos (nagy adag)

Az étterem neve továbbra is képes megmosolyogtatni, pedig anno 2013 őszén már teszteltem a MgTels Pizzéria egyik menüjét. A hét elején egy rögtönzött ötletből levertem egy lángost, amiről ugyan post nem született, mivel már pár hónapja megtörtént (Lángos szaküzlet), de annyira meghozta a kedvem, hogy fogtam a nagy mágikus Netpincér tudását és elkezdtem olyan éttermet keresni, ami szállít ki lángost házhoz.

Kicsit értelmetlenül álltam néhány kidobott eredmény előtt, de végül megtaláltam a mai étteremáldozatot. Étlapjukban az újdonságok között szerepelnek a lángosok, így szinte két legyet csapok egyszerre. Lángos fronton két variáció közül van módunk választani, az egyik az örökzöld hagyományos sajtos-tejfölös kiadás, míg a másik a “spéci” fedőnevet kapta.

Spéci lángos – tejföl, füstölt sajt, bacon, lila hagyma

Jó, mondjuk úgy, hogy kicsit vadabb, mint az alap, de nálam egy spéci az durvább dolgokat rejtene magában. Mennyiségben is van lehetőségünk választani, normál és nagy adag között, de pontosan kifejtve ez nincsen sajnos az étlapon.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egyszerű, egy sima hungarocell doboz, amire tollal ráfirkantották, hogy spéci. Felnyitva már egy sokkal színesebb és látványosabb kép tárul elénk. Ebben bizony két lángos lapul meg, egyiket teljes egészében látjuk, míg a másik félig takarásban van. Egészen vaskos tésztával szerelik a lángost, aminek szélétől azért korrekt margót használnak a feltétekig. A tejföl meglepően sűrű rajta, kicsit sem baj mivel így nem folyik mindenre rá, hanem marad szépen a helyén. A bacon kockázott melynek óriási előnye, hogy könnyű ilyen formában fogyasztani, lángoson egy csík baconnal komoly károkat okozhatnánk ruhánkon. A hagyma nincsen durván apróra vágva, de még nem akarja ez a méret lehúzni a terítéket. Nem a legszebb lángos oké, de gondoljunk bele, hogy házhoz szállították, ami sosem válik előnyére egy ételnek.

Pont: 8/10

Ízvilág: A tészta kicsit olajos maradt és azt a szállítás ideje alatt be is szívta legmélyebb pórusaiba is az egész. Az első falatnál a sajt okozta a legnagyobb meglepetést, durván finom füstös íze van. A tejföl jó, bár ezeknek olyan nagy ízük általában nincsen. A hagyma teljesen randibarát, azaz kicsit kijön az íze, de elfogyasztás után 20-30 perccel már semmit nem fogunk érezni az egészből. A bacon kockák adnak egy jó zsíros lökést még az egésznek, amitől a végeredmény egy masszív, nehéz és laktató lángos. Akik a könnyedebb lángos tésztára esküsznek, azok inkább ne erőltessék ezt a típust.

Pont: 8/10


Mennyiség: Két megtermett vastagtésztás lángost jelent a nagy adag. Elfogyasztás után erősen érzem, hogy ezt akár két főre is lehet vállalni. Bátrak persze tolják egyszerre le a kettőt, de meglesz a kajakóma az garantált. A feltétek mennyiségével nincsen különösebb gond, ha egy fikarcnyival jobban elterülne a szélei felé, akkor már optikailag is jobban mutatna. A kettőből az egyik korongra durvább adag tejföl jutott, aminek csak annyi hátránya volt, hogy majdnem lebombáztam a gatyámat vele egy szorosabbra vett falatnál. Összességében embert próbáló mennyiség, nem kérdéses.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Egyező kerület és viszonylag átlagos távolság, ami elválaszt az étteremtől. Számosítva az egész annyit jelent, hogy 3.2 kilométer távolságot kell megtennie a futárnak, ha egyből hozzám jön az étteremtől, minden szabályt betartva. A szintidő 64 perc, ami egy közepes teljesítménynek mondható, magával a lángossal sokat biztos nem kell időzni, 6 perc környékén megvan nagyjából. A futár türelmesen megvárta, míg leérek a földkerekség leglassabb és legértelmetlenebbül működő liftjével.

Pont: 6/10

Ár/érték: Adagra tényleg odacsap, ennyitől én simán megdőltem. A normál gond nélkül elegendő egy könnyed, lángoshoz mért étkezésnek. Feltétekből nincsen hiány, a tészta meg brutális. Nem az egyetlen étterem mely szállít házhoz lángost, de eddigi tapasztalataim alapján ez az élmezőnyhöz tartozik nálam. Az 1290 forintos árcetli első nekifutásra tűnhet soknak, de kicsit átgondolva egészen rendben van. Ha egy ugyanilyen fogás akarunk lőni egy utcai üzletnél akkor ott legalább két darabbal kell számolni és akkor máris közel vagyunk az ezer forintos határhoz. Erre rávesszünk, hogy lustaságunk miatt házhoz kérjük, akkor minden patent. Van pár újdonságuk, amivel szemezek, idén még biztosan rámegyek a MgTels Pizzériára.

Pont: 8/10