Select Page

Taverna Minosz – Soupa fakes, gyros mesa pita

Szerző: | 2017. máj. 19. | Egyéb, Gyros

Bár a nyaralást még nem sikerült megtervezni, de a nagy nézelődésbe teljesen magával ragadott a görög hangulat. A hangulat az ebédem kiválasztásakor is befolyásolt, hiszen mikor megláttam a Taverna Minosz nevét, eldöntöttem, hogy a mai ebéd nem lehet máshonnan. Az egyértelmű, hogy a görög konyhát képviselik, a honlapukon körül nézve pedig az is kiderül, hogy a minőség mellett az egészséges étkezés szempontjait is szem előtt tartják. Az étlapjukon konkrétan mindent megtaláltam, amit legutóbbi görögországi kirándulásom alkalmával sikerült megkóstolni.

Első gondolatom az volt, hogy gyrost kell ennem. Asszem ez teljesen normális, hisz ha bárkinek azt mondja az ember, hogy mondjon egy görög ételt, akkor szinte biztos, hogy a gyrost fogja említeni. Mivel az én fejemben a gyros csak egy szendvics, így igyekeztem olyan megoldást választani, ami ebédként is megállja a helyét.

Soupa fakes, gyros mesa pita

Soupa fakes (zöldséges lencseleves, vörösborecettel ízesítve), gyros mesa (csirkegyros pitában, zöldségekkel, tzatzikivel)

Szóval a választásom lényege, hogy a szendvics elé egy a rövid leírás alapján izgalmasnak hangzó levest is kapok. Ez a kombináció érzésemre, mennyiségre mindenképpen meg fogja állni a helyét.

minden külön csomagolva

Elég nagy csomaggal érkezett a futár. A leves, a  hozzá tartozó pita és a gyros is külön csomagolást kapott, a tzatzikit pedig kis edénykébe pattintották a pita tetejére. Első körben a leves fóliáját hámoztam le. Az első ránézésre gulyásleves kinézetű leves, összekeverés után teljesen más képet mutatott. A rengeteg lencse mellett számos leves zöldség is került a dobozba, így egy igen gusztusos és sűrű Soupa fakes -hez volt szerencsém.

sűrű ez a leves

A második fogás a gyros, amit alaposan összeraktak, így az alaposabb szemügyre vétel érdekében ketté kellett hasítanom a pitát. A színek alapján rendben van és  zöldség/hús arányra sem lehet panasz.

gyros félbevágott pitában

A nézelődést követően éhesen vetettem rá magam a szettre. A levestől, nem számítottam nagy kalandra, de az íze egyáltalán nem hasonlított a hazai lencselevesre. Egy nagyon enyhe füstös íz mellett a vörösborecet és a lencse íze érvényesült. Nem volt zsíros, nem volt sótlan, nagyon eltalálták az ízesítését. A gyrost könnyű elrontani, egy rossz minőségű pitával vagy nagyon zsíros félig megsütött hússal. Szerencsére, itt egyikről sem volt szó, egy jól összerakott pitát kaptam, amibe tisztességesen megsütött és jól fűszerezett húst pakoltak. A friss zöldségek mellett a friss tzatziki javította tovább az ízélményt.

ettől gyros a gyros

A jól mutató és ízletes fogásokat az utolsó morzsáig elfogyasztottam. Az ízek azt éreztették velem, hogy még nem elég, de valójában tele lett a bendőm a két pitával a levessel és a hús zöldség, szósz összeállítással. Ezért a nem kevés kajáért 1490 forintot kell csengetnünk, amiért egy teljes értékű ebédet kapunk, ami valóban hozza a görög konyha élményt. Az ár alapján ez bizony megéri. A gyenge pont, mert sajnos az is van, az a szállítás. Nagyjából 1 órát és 40 percet vártam, így mire a futár megérkezett, már egy élő mamutot is megettem volna. Mindent figyelembe véve, ajánlani tudom a helyet, bízom benne, hogy csak rossz napot választottam a rendelésre és legközelebb azért 60 percen belül sikerül érkeztetni a tápot.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték