Select Page

Mismás bisztró – Mismás burger

Mismás bisztró – Mismás burger

Egyik nap a Ráday utcán keresztül kellett átnyargalnom, ami egykor nagyobb forgalommal is büszkélkedhetett, de azért még a mai napig viszonylag sokan járnak erre. Első szakasza egy masszív etető, de éttermekből a végéhez közeledve is találunk bőségesen.

Mismás bisztró nevével fogott meg igazán, mivel tudtommal ennek jelentése nem túl pozitív töltetű. Ezentúl, még egy ponton fogtak meg maguknak, ami nem más, mint hogy 16h után -25% az ételek árából. Ez nem tudom mennyire állandó, de amikor odaértem érvényes volt. A belső belőlem kicsit karácsonyi hangulatot váltott ki, fő uralkodó szín bent a piros. Ehhez társul egy világosszürke árnyalat, melyek közöséből egy igényes, de számomra túlságosan pirosas belső jött össze. galérián is tanyát verhetünk, ha szeretnénk kicsit elbújni az utcáról bebambuló tekintetek elől. A bútorozás egyértelmű IKEA, simán mehetne a “sponsored by” felirat akár az ajtóra.

Mismás burger – libamájjal, csípős házi szósszal és hasábburgonyával.

Igen, itt nem átmeneti Márton napi libaőrületről van szó, itt állandó jelleggel kapható a májas buger. Nincsen túlmisztifikálva a leírás, de a lényeg lejön belőle azért. Emelett egy sima burger választható még, ahol fele ennyi leírást sem kapunk. Az étlap maradék hányadát főként főételek alkotják, de ehetünk salátát is ha éppen olyan mámor törne ránk.

Esztétikai megjelenés: Sikerült megint egy brutálisan szezámmagos buciba belefutnom, esküszöm ennek több van az alján, mint máshol egy átlagos zsemlén egészét nézve. Színre kicsit világosabb illetve a belsőhöz képest szerintem ez túl van méretezve egy számmal. Fentről indulva egyből a libamájjal találkozunk, amit szorosan követ a jóformán teljesen átsütött húspogácsa. A sort végül egy jó adag zöldségágy zárja, amiben találunk lilhagymát, uborkát, paradicsomot és egy salátalevelet. A buci sajnos nem lett pirítva, már ami a belső oldalait illeti, pedig egy kis szoli nem ártott volna ennek sem. A köret sokkal inkább hajaz egy steakburgonyára, mint hasábburgonyára, de ez legyen a legnagyobb bajom. A szósz gyanúsan valamilyen ketchup-majonéz keverék a színe alapján.

Pont: 8/10

Ízvilág: A buci azon kívül, hogy rogyásig van pakolva szezámmaggal, sajnos száraz is. Ahogy rámarunk kézzel, ujjaink begyénél nemes egyszerűséggel beszakad és tördelődik. A libamájjel kifejezetten finom, viszont a ráerőszakolt ketchup kicsit elveszi ízének tisztaságát. A húspogácsa minimális borsozást kapott, de többnyire a húst érezni benne. Enyhén szaftos, talán egy kicsit mediumabb lehetne azért. A zöldségágyból leginkább a lilahagyma dominál, ami már picit túl is lő a célon és egészen sok más enyhébb ízvilágot tapos bele a földbe. A szósz ízre is hozza az erősen ketchupos ízvilágot, fűszerezést én nem találtam benne, ezen erősen fejleszteni kellene még. A burgonya viszont finom lett. Külső fele kellően ropogós és ha egy picit megsózzuk akkor bizony nagyon vagány lesz az egész.

Pont: 7/10


Mennyiség: A buci nagy, ahogy ez a képeken is remekül látszik, szerencsétlen töltelék része elveszik benne. Egy számmal kisebb buci kellene. A húspogácsa viszont nem kicsi, tippem szerint egy 16-18 dkg közötti mennyiséggel van dolgunk, ha a Mismás burgert választjuk. Zöldségből nincs hiány, többet sehogy nem tudnék beleképzelni, ennyivel is ki lehet pipálni 2 nap adagunkat. A köret nagyjából tucatnyi hasábot jelent, melyek között nem igazán találni csoffadt példányokat, azaz alaposan töltik a gyomrunkat. Összességében egyáltalán nem mondható, hogy a szendvics és a köret kevés lenne egy étkezésre. Egyedül az arányain kellene változtatni és ez leginkább a buci méretére érvényes.

Pont: 8/10

Ár/érték: Alapesetben a Mismás burger 1920 forint, ami libamájjal és körettel együtt nem mondható rémesen drágának. Viszont ahogy említettem délután 4 óra után egy könnyed -25%-al megúszhatjuk a mutatványt, ami ezután már csak 1440-et eredményez. A hely hétvégén délután finoman szólva se volt tömve, leginkább csak a pincérek voltak bent. Nem mondom, hogy életem legjobb libás burgere lenne, de egy középmezőnyt simán üt. Pár apró hangolással, sokkal vagányabb lehetne a Mismás névadó burgere. Az étlapon egyéb magyaros fogások is helyet kaptak szóval talán még egyszer visszatérek egy repost erejéig.

Pont: 7/10

(ha a Ráday utcában botorkálsz, de nem vágod mi-merre van pontosan, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk a Mismás pontos fellelhetőségét)