Select Page

Mix-R Pizza & Étterem Zugló – Roston sült csirkemell filé kapros juhtúrós mártással, Amerikai burgonya

Mix-R Pizza & Étterem Zugló – Roston sült csirkemell filé kapros juhtúrós mártással, Amerikai burgonya

Az elmúlt heti hanyagságunk után, itt az ideje, hogy visszatérjünk a normál kerékvágásba, így a tegnapi burger után, már érkezik is némi frissensült. Van egy hely Zuglóban, amivel egy jó ideig csak szemeztem, de valahogy nem jutottam el oda, hogy beüljek hozzájuk, vagy rendeljek tőlük.

Pár hete ennek a dolognak véget vetettem, és másodmagammal betértem a Mix-R Pizza & Étterem zuglói kirendeltségébe. Ezen első alkalommal, a fényképezgetés elmaradt, de egy iszonyat jó, sajttal töltött szélű pizzát ettem, így megfogadtam, hogy kis időn belül górcső alá veszem a kiszállítással ötvözött szolgáltatásukat is. Ha már a fejembe vettem, nem is vártam tovább, az étlapot kicsit megpörgetve, ki is találtam, hogy egy könnyed csirkés fogás lesz az, amivel másodszorra is bizonyíthat a hely.

Esztétika,megjelenés: A választásom nem másra, mint a roston csirkemell filére esett, ami kapros juhtúrós mártással került a dobozba. A több mint 7 féle köret közül, végül az amerikai burgonyát választottam, ami lényegében rusztikus formában főtt, sült burgonyát takart. A doboz jobb felében jelentős helyet el is foglalt a köret, ami így azt üzente az agyamnak, hogy ezzel biza tele lesz a pocim. A doboz bal oldalán a csirkehús szelet kapott helyet, amit joghurt sűrűségű kapros szósz alá rejtettek. A szép barnára sült csirkemell guszta színét, a még gusztább kapordarabokkal teli, hófehér túrós szósz törte meg. A fogás és a köret egymás mellett nagyon jól mutat, belegondolni is izgalmas, hogy az étteremben fogyasztva, milyen pofásan tudták volna megtálalni nekem a választásom. A kinézet nekem így is hibátlan, maximum a díszítések hiánya lehet fájó pont, de a dobozos kajának ez az átka.

Pont:9/10

Ízvilág: Kezdem a körettel, mivel a doboz kibontása után egyből az arcomba mászott. A burgonya darabok külső rétege enyhén ropog, a doboz aljára lehullott kis darabok olyanok mint a durván átsütött chips. A hasábok közepe puha, fűszerezésnek viszont nyoma sincs. Alapvetően sótlan a köret, amin ha szükségét érzi az ember azért könnyedén lehet javítani. Az ízorgiáért egyértelműen a hús a felelős. A natúr csirkemell szelet nem száradt ki, szaftos a barnára pirult szélek íze fenséges. A fogás lényegét a kapor és a juhtúró harmóniája eredményezi. A kapor dominál, amit remekül kiegészít a juhtúró jellegzetes íze. Nekem mindkét alapanyag nagy kedvencem, így a szaftos csirkemellel kiegészülve nálam nagyon betalált a fogás. A burgonya sótalansága, a mártással bőven egyensúlyozva van, együtt tökéletes az ízvilág. A pizzájuk után nekem a frissensültjük is bizonyított.

Pont:9/10

Mennyiség: A képek is tanúskodnak arról az állításomról, hogy egy ilyen fogással a legnagyobb bélpoklosoknak is jól kell lakniuk. Korábban, a helyszíni fogyasztás alkalmával, a pizzám után még egy fél adag borzast is magamba kellett erőltetnem, így a megindulás igazán komoly feladatnak bizonyult. Ennél a fogásnál, nem volt ilyen extra feladatom, de két nagyobb szelet burgonyát a dobozban kényszerültem hagyni. Szerencsére szó sincs arról, hogy a körettel kellett volna jól laknom, a húsból is elegendő került a dobozban.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az igazat megvallva a kiszállítási idő az egyetlen olyan pont, aminél nem sikerült elkápráztatniuk. Az étterem és a célállomás között, kevesebb, mint 2 kilométer a távolság. Távolság ide vagy oda,  58 perc után csengetett a futár. Ez bizony nem rekord idő, maximum azzal tudom a helyet kicsit védeni, hogy a környékén nem nagyon van hasonlóan jó hely, így biztos legalább félházzal üzemeltek. Ami jó, hogy így is melegen érkezett az étel, így azért kudarcról szó sincs.

Pont:6/10

Ár/érték:  A nincs a környéken hasonló hely állításomnál arra gondoltam, hogy ilyen jó kaját, ilyen kedvező áron, nem igazán szolgáltatnak arra felé. Nagy adag étel, valódi ízek és bőséges választék. Mindezt, ha Roston sült csirkemell filé kapros juhtúrós mártással szemszögből nézzük, akkor 1590 forintot kell érte csengetnünk.Ebben a köret benne foglaltatik, így extra költséggel már nem kell számolni. Két fővel, egy-egy itallal is egy 5000-ből megvagytok, így ha Zugló szívében éheztek meg, bátran térjetek be a Mix-R -be.

Pont:8/10