Select Page

Mix-r Pizza & Étterem Zugló – Pizza Teljes kiőrlésű lisztből (32 cm)

Szerző: | 2016. jún. 24. | Pizza

A Mix-R Pizza & Étterem három helyen is megtalálható a városban, de a helyzetünkből adódóan, a zuglói különítményt sikerült eddig csak tesztelnünk. Mivel a helyzetünk, változatlan, így ismét ez az egység került a képbe és bár én már többször is jártam náluk, most megint egy rendelős alkalom eredményét fogom megosztani veletek. Ha valaki esetleg nem ismerné az éttermet, akkor amit mindenképpen tudni kell róla, hogy a XIV. kerületben a Bosnyák téren található, és az étlap nem rövid, így mindenki megtalálhatja rajta az ízlésének megfelelő fogást.

Mivel az étterem nevében ott van a pizzéria, így vétek lenne, nem tesztelni a pizzájukat. A helyzet az, hogy már volt hozzá szerencsém és nem csalódtam, így most sem gondolkodtam sokat azon, hogy erre a forró péntekre jöjjön e egy pizza. A forróságra való tekintettel úgy döntöttem, hogy egy kalóriában kevésbé gazdag megoldás választok.

Pizza  teljes kiőrlésű lisztből (32cm)

Paradicsomos szósz, alap sajt, garnélarák, brokkoli, kukorica, hagyma, gomba

A hely neve bár sokat sejtet, de elárulom, hogy a pizzát náluk magunknak állítjuk össze. Az alap feltéteken túl, fizetős extra feltétekből is választhatunk, a végső árat pedig az határozza meg, hogy mit sikerült kreálnunk.

Teljes kiőrlésű tészta

Teljes kiőrlésű tészta

A feltétek válogatása közben, egy idő után éreztem, hogy sok lesz, így leálltam. Így a képet nézve, úgy gondolom pont jókor, mert egy jól szerelt, szép színes pizzát sikerült kreálni. A vékonyra nyújtott pizza tésztán látszik, hogy a liszt nem sima fehér, ez már alapból be i indítja a fantáziát. Az extra feltétek közül kikerülő garnélával nem spóroltak, hogy őszinte legyek, ilyen mennyiségű rákot, még talán nem is láttam pizzán. A paradicsomos szósz élénk piros alapot ad pizzának, amit a zöldségek tovább színeznek. A sajtot sem spórolták le, így bár a tészta látszik, hogy vastag, a látvány arra enged következtetni, hogy kiadós lesz a cucc.

Rákok

Rákok

Az ízt döntő részben két dolog befolyásolja. Az egyik, a tészta, ami a teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően ízes, s mivel ropogósra sütötték, extra élményt is nyújt. A másik a garnéla, aminek erőteljes íze szinte mindent maga mögé állít a sorban. A paradicsomos alappal és a sajttal remekül harmonizál, talán a kukorica az egyetlen, ami kicsit kilóg a sorból. A zöldségekre nem lehet panasz, egyik sem kapott túl sok hőt, így megmaradt az ízük, ahol a faltba brokkoli, vagy gomba keveredett, ott azért volt extra élmény. Az összeállítás, talán kicsit rendhagyó, de mivel csak olyan dolgok kerültek rá, amiket kívántunk, így a minőségi elkészítésnek köszönhetően, remek élménnyel gazdagodtunk.

Van itt azért zöldség is

Van itt azért zöldség is

Azt hiszem, nem először említem, de akkor nézzük, hogy a milyen is volt az adag. A vékony tészta, ami még teljes kiőrlésű is, nem terheli meg annyira az ember gyomrát, mint egy vastagabb fehér lisztes testvér. A feltétekből van bőven, talán helyenként a tészta vastagságának a dupláját is elérik. Így a végeredmény egy laktató, ugyanakkor könnyednek nevezhető pizza. Jóformán ketten ettük, meg, de a kétharmada azért az én pocimban került, és így is bőven elégnek bizonyult.

A jól elkészített, laktató pizzát az alap feltétekkel 1490 forintért rendelhetitek meg. Ez egy kívánság pizzáért nem  sok, főleg úgy, hogy ha akarjuk akár a 18 féle alap feltét mindegyikét is kérhetjük a tésztára. A szép adag garnéláért 290 extra forintot kell csengetnünk, így a képeken látható pizza ára 1780 forint. Ennyit bőven megér, és a rendeléstől számított 36. percben, mi meg is kaptuk, szintén zuglói címre. Ha jó pizzát kívántok, akkor ismét itt egy remek alternatíva!

 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték