Select Page

Montana Pizzéria – Adria saláta

Montana Pizzéria – Adria saláta

Biztosan veletek is fordult már elő, hogy olyan helyen, ahol amúgy jót szoktatok enni, iszonyatosan nagy csalódás ért. Ez több okból is lehet és az a jellemző, hogy arra már nem derül fény, hogy csak egyszeri hiba miatt csalódtunk az ételben, vagy van olyan fogás, ami az amúgy kedvenc helyünkön meg sem közelíti az általunk elvárt minőséget. Én már többször is jártam így, de valahogy ilyen esetekben mégis kötelezettségemnek érzem, hogy adjak a  helyeknek még egy esélyt. Persze a csalódás és a második esély között azért el kell telnie pár napnak, de a fejemben mélyen el van raktározva az információ, így ezek a körök nem szoktak elmaradni. Gondolom egy ilyen bevezető után, nem lesz nagy meglepetés ami következik, de elöljáróban muszáj elmondanom, hogy a Montana Pizzéria salátája nem olyan, mint a menüje.

Adria saláta
Jégsaláta, paradicsom, sonka, gomba, főtt tojás reszelve, olívaolaj

Esztétikai megjelenés: A hely felkészült, a saláta, kifejezetten saláták ízléses dobozolására alkalmas tárolóban érkezett. A tetején a nevének rövidítése, ami nem már mint Adria. Az elnevezést nem tudom mi indokolta, de nézzük, miből áll a salink. A legfelső réteg nem más, mint a reszelt, főt tojás, mi számomra nagyon izgalmassá szokta varázsolni a salátákat. A tojás alatt már ott is van két lényeges elem. Az egyik a sonka, aminek kicsit fura a színe, vékony csíkokra szeletelve került a dobozba. A következő a gomba, ami a szeletek hasonlósága alapján, egy konzerves dobozból került a serpenyőbe, ahol kicsit dolgoztak azon, hogy természetesebb színt kapjon. Zöldségek terén nem vagyunk annyira eleresztve, konkrétan jégsaláta darabok és a paradicsom kockák kerültek a dobozba. A saláta jól mutat, a dobozolás profi, de a sonka nem valami bizalomgerjesztő.

Pont: 6/10

Ízvilág: Az a helyzet, hogy nem nagyon tudok kertelni, de mielőtt elveszek a részletekben, leírom, nem ronda, de nem is finom. A dobozban, két összetevőt találunk ami rendben van. Az egyik a jégsaláta, a másik pedig a reszlt tojás. A saláta friss, ropogós, nem tud benne hiba lenni. A tojással hasonló a helyzet, megfőzték rendesen és ráreszelték a sali tetejére.  A legkisebb rossz a paradicsom, ami bár ránézésre rendben van, de kásás. A kásás állag mellé közömbös íz társul, így egészen kellemetlen érzés a szájban. A következő baleset a gomba, ami tuti konzerv és az olaj sem egy csoda, amiben megpirították, mert szörnyű íze lett tőle. Ha ez még nem lenne elég a csalódottsághoz, akkor az i-re a pontot a sonka teszi fel. Az rendben van, hogy nem egy serrano, de ez konkrétan ehetetlen. Ez a három dolog, annyira kinyírja a salátát, hogy összességében a szörnyű jelzővel tudom csak illetni.

Pont: 1/10


Mennyiség: Az első falat után összekevertem, hátha együtt jó lesz de nem lett. A második falat után , kiderítettem, hogy kinek van valami felesleges kajája, amit nekem akar adni. Haramdik próbálkozásra, minden elemet külön kóstoltam meg, hogy le tudjam írni, hogy hol a hiba. Mivel kijött, hogy szinte mindenhol, fogtam a dobozt és három falat hiján belehajítottam a kukába. Nem ettem belőle sokat, de az is bőven elég volt.

Pont:1/10

Ár/érték: Az a helyzet, hogy nagyon régen volt olyan, hogy megszívtam volna bármilyen rendelt, vagy vásárolt készétellel. Ez a saláta 1250 forintért került az asztalomra, aminek az utolsó fillérét is kidobott pénznek ítéltem. A bevezetőben, már említettem, hogy ez a hely a menük terén bevált. A menüt 990 forintért adják, és adagra és ízre is teljesen házias. Ehhez képest a salátájuk egy óriási tragédia. Mindenképpen javasolnám, hogy közelítsék az ételeik minőségét, mert ha a menü rendelők a nyár közeledtével majd a salátákra térnének át, akkor ha ilyet kapnak, menüt sem fognak többet rendelni.

Pont: 1/10