Select Page

Montenegrói Gurman Gyorsétterem – Pljeskavica Montenegrói Gurman módra (kis adag)

Montenegrói Gurman Gyorsétterem –  Pljeskavica Montenegrói Gurman módra (kis adag)

Sokat lehet vitázni azon, hogy mi az ideális kiszállítási költség, vagy egyáltalán jó-e, ha külön fel van tüntetve. A mai áldozattal már legalább egy éve szemezek, amikor rendelésre adom a fejem. Egyetlen oka van, hogy ilyen sokáig húztam-nyúztam a dolgot, míg végül tettlegességig fajult az, az 500 forintos kiszállítási díj volt. Ez pont az a határ, amit, ha egyedül vállalok, akkor már szájhúzással nyugtázok inkább és tovább görgetek.

De, idén előrébb hozták a karácsonyt, mivel arra lettem figyelmes az egyik nap, hogy bizony a fél ezer forintos összeg már csak a múlté és hozzám bizony már ingyenes a szállítás. Sőt, utánakeresve már bizony a város egész területén. Hozzám a Blahához közeli üzlet van foghatóbb távolságra, akár be is ülhettem volna az, a nagy helyzet.

Rendelés, maradt a rendelés. Az étlapot nem bontották túl részletesre, frissensültek, saláták, torta szeletek, saláták és üdítők. Ennyi, nincsen túlcifrázva, csak tömören. A konyha nem éppen magyaros, sokkal inkább a szerb (balkán) vonalat követi.

Pljeskavica Montenegrói Gurman módra – 180 gramm, sajttal, baconnel töltött, grillezett darált borjúhús, friss lepénnyel, fejes salátával, hagymával

Ahogy kell, csakis borjúhús, amit kicsit megvadítanak a sajttal és baconnel. A nagy adag 70 grammal több húst eredményez és gondolom a köret is kicsit erősödik ezen esetben. Választási lehetőségünk a továbbiakban, annyiban merül ki, hogy kérhetjük ezt a fogást lepényben elrejtve.

Esztétikai megjelenés: Valahogy úgy lehet jellemezni tömören a látványt, mintha egy szerb kidobóhoz hasonlítanánk, biztos vannak szép pillanatai, de egy bikini szépségversenyre nem lenne értelme benevezni. A dobozt egy választófal szeli ketté, melynek egyik oldalában láthatóan nem a legfrissebb saláta lakozik, míg vele közvetlen farkasszemet néz a túloldalról a burgonya köret és maga a hús. Hirtelen megörültem, hogy a húson reszelt sajt lesz, de bizony az káposzta, csak a napfény viccelt egy pillanatra. A lepény (pita), foltokban picit megégett, de az ép felület mennyisége azért még nyerésre áll szerencsére. Nincs ezen mit ragozni, volt már szebb is.

Pont: 6/10

Ízvilág: Kicsit barátkozni, ismerkedni a hússzelettel így elsőre a köret került ellenőrzésre. A saláta teljesen önmaga, semmi extra nem rejtőzik ízében, viszont a krumpli egészen rossz. Ázott, mállós és kifejezetten rossz, kissé dohos íze van az egésznek. A káposzta segít hatástalanítani, de némi félelemmel a kezemben kezdtem felvágni már a húst ezután. Első falat, kéz picit remeg, de pozitív a csalódás. A hús egészen finom, állaga tökéletes. A sajt és bacon is érződik rajta, igaz nem teljesen töltött, hanem a tetején van, de ez részletkérdés már csak a horror burgonya után. A pita a foltok kivételével jó, egészen frissnek tűnik, pedig a látvány pont ellentettjére engedett következtetni. a hagymából szinte semmi nem jön át, ez simán lehetne benne kicsit karakteresebb is.

Pont: 6/10


Mennyiség: A 180 grammos hússzelet érzetre megvolt, annak ellenére, hogy a burgonya jelentős részét a dobozban hagytam, elért a könnyed jól lakott üzemmód. A köretek közül több helyet kapott az átok burgonya, a saláta amúgy se segítene sokat, az úgy a látszat töltelék szerepé tölti csak be. Arányokkal nincsen semmi baj, ez így teljesen jól átgondolt koncepció. A lepény nagyjából a batyus pita méreteit üti meg, annyi eltéréssel, hogy ezt nem skalpolják meg azon nyomban, hogy lekerült a tűzről. Összességében egész jó, persze a nagy adag is lemenne, nem lenne nagy duzzogás miatta.

Pont: 8/10

Kiszállítási idő: Kedvesen 60-90 percet adtak meg várható kiszállítási időnek, ami azért nem túlságosan kecsegtető, akármennyire is próbálom annak felfogni. Persze, mondhatnánk, hogy 500 forint extráért lehet, több futár is beleférne az üzemvitelbe, de most ez van, bele kell törődni. A táv befogásához nem kell a NASA-t segítségül hívni, 2.2 kilométer, ami egészen átlagosnak számít a belvárosban, vagy ahhoz egészen közel. Nem vicceltek a srácok, mivel 96 percet kellett várni a kajára mire kiért. A futár nem volt túlságosan beszédes kedvében, egy köszönést még sikerült kihúzni belőle, de itt ki is merült bájcsevejünk. Ahogy már mondtam, volt már jobb is…

Pont: 4/10

Ár/érték: A szerb felfogásban elkészített borjúhúsos fogásért pontosan 1480 forintot kell fizetni. Teljesen helyén van, adagra korrekt, ízre pedig a krumplit leszámítva egy erős átlagos. A köretes megcsúszás gyanítom nem állandó jelleggel van jelen, sokkal inkább egyedi esetnek remélem. Az étlapon vannak még érdekes fogások, de az biztos, hogy ha újra Montenegrói Gurman post lesz, akkor az csakis a helyszínen fog megtörténni, gyanúsan a Blahánál lévő árkádok alatti étteremben. Kompromisszum lett volna az ingyenes kiszállítás? Cserébe dög lassan? Végképp nehéz megmondani egyetlen rendelésből, bár pár szöveges értékelés akad, ahol szintén a tempóra panaszkodnak a vendégek.

Pont: 6/10