Select Page

Mr. Frank Konyhája – Aszalt szilvával, camembert sajttal töltött csirkemell, steakburgonya

Mr. Frank Konyhája – Aszalt szilvával, camembert sajttal töltött csirkemell, steakburgonya

Dübörög a nyár mondjuk ez ma pont nem látszik. nem tudom, hogy Ti hogy vagy tok vele, de én valahogy mióta jó idő van még nehezebben viselem az irodában üldögélést. Gondoljunk csak bele, milyen jó ilyenkor egy vidéki postásnak, egész nap sétálgathat a napsütésben. Persze ha akarnék lehetnék vidéki postás, de mivel ott is vannak problémák maradok az irodában és várom az ebédszünetet.

Nem is olyan rég feltűnt a pincéren egy igen hangzatos nevű új hely, Mr. Frank Konyhája. Bár Frankenstein nem szakács volt, de biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki rögtön rá asszociál ebből a névből. A lényeg, hogy megfogott a név és az étlapon is találtam kedvemre valót, így már rendeltem is.

Esztétika,megjelenés: A választásom az aszalt szilvával, camembert sajttal töltött csirkemell, amihez köretnek steakburgonyát kívántam. Doboz pattintás után, igen szimpatikus kép tárul elém. Jobb oldalon a steakburgonya, ami nem pont úgy néz ki, ahogyan én készíteném, de nem is sima sült krumpli. Ami biztos, hogy a fagyasztott alapanyagot itt bizony mellőzték. A fél hasábokra vágott burgonya, szép aranysárga barna színekben pompázik, ezt csak a paprikás fűszersó töri meg. Ilyen pofás köret mellett nem is lehet akármi, a csirkemell sötétbarna bundában feszít a bal oldalon. A közepében ott fityeg az aszalt szilva, amit rengeteg sajt vesz körül. Az étel jól mutat a dobozban, max némi díszítéssel lehetett volna feldobni.

Pont:8/10

Ízvilág: A steakburgonya már a felbontás pillanatában ácsingózott, hogy kóstoljam meg. Bevallom, nem is tudtam sokáig várni, így a képekről hiányzik egy szem burgonya. Az íze remek, az enyhén paprikás fűszersó remekül kiegészíti a burgonya ízét. A szemek amúgy belül puhák, kívül enyhén roppanósak, ilyesmi egy hibátlan köret. A csirkemell bundája rendben van, a hús nem száradt ki a köntösben. Az aszalt szilva szépen elpuhult, a camambert sajt íze pedig passzol hozzá. A fogás íze rendben van, talán az édeskés íz miatt rizs köret jobban illet volna hozzá, de nem bánom, hogy emellett a burgonyára mellett tettem le a voksom.

Pont:8/10

Mennyiség: Ahogy a képeken látható, két szelet hús és jó nagy adag köret került a dobozba. A két hús ideális adag és a mellé kínált körettel sem spóroltak. Annak rendje és módja szerint elfogyasztottam az egészet, és nem éreztem, hogy hiányozna valami. Kiadós ebédnek tökéletes.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: A kiszállítás elég izgalmasan alakult. Nagyjából másfél óra várakozás után felhívtam az éttermet, ahol is kedvesen közölték, hogy a futár a portán hagyta a kifizetett ételt. Igen, elhibáztam előre fizettem. Ez az a dolog, amit nem javaslok, mert sajnos Frankenstein hozta az ebédemet. Nem egyedül rendeltem, és a kis pakkunk tartalmazott több frissensültet és hamburgert is. Futárunk a portán hagyta az ételt, ami így hűtőbe került. Remek érzés volt a rendelt frissensültet kivenni a hűtőből. Amit nem bánok, hogy ennek a remek embernek nem adtam borravalót, amit igen, hogy előre kifizettem.

Pont:4/10

Ár/érték: Mr. Frank Konyháján nincsenek elszabadulva az árak. A szállítással kapcsolatos malőrtől eltekintve, minden egyéb rendben is volt. Az ár, amiért simán kapunk egy képen látható frissen sütött lehűtött fogást, csupán  1290 forint. A minőség rendben van, az ár rendben van, már csak a kiszállító személyzetet kell rávenni, hogy a kifizetett étellel is normális módon járjanak el. Ha ez sikerül, és minden egyéb változatlan marad, akkor ez egy elég frankó hely lehet.

Pont:7/10