Select Page

Mr. Frank Konyhája – Chilis hamburger menü

Mr. Frank Konyhája – Chilis hamburger menü

Csütörtök van de még mindig két nap vissza van a hétből. Ha rám hallgattok, fogjátok magatokat és másra hagyjátok a munkát. 37 fok hőségriadó, ilyen időben ha igazságos világban élnénk, akkor mindenki valami vízparton hesszelne és a legnagyobb problémája az lenne, hogy a hideg italok fogyasztását és a pancsolást milyen étel elfogyasztásával szakítsa meg. Mi sajnos ezt ezen a héten nem tehetjük meg, de ennek köszönhetően ma sem maradtok olvasnivaló nélkül. Mivel hétfőn elmaradt a hambi és hét nem telhet el hamburger nélkül, így érkezik is egy Chilis hamburger menü Mr. Frank Konyhájából.

Classic hamburger menü – hamburgerhús darált sertéshúsból, darált marhahúsból vegyesen, sajt, saláta, hagyma, paradicsom, csemegeuborka, mustár, ketchup, majonéz, hasábburgonya,BBQ szósz

Esztétika,megjelenés: Menüről lévén szó, egy egész szatyor kajával érkezett a futár. A szokásos menetrend szerint, az alufólia rejtette a burgert, mellé érkezett egy kis tégelyben a vérvörös BBQ szósz, és egy átlagos méretű kajásdoboznyi sültburgonya. A krumpli kicsit elázott, de sajnos ez a egyik kiküszöbölhetetlen hibája a kiszállított ételnek. Rá is térek a Chilis burgerre, végül is ő lenne a főszereplő. Alap buciba gyömöszölték a házi vegyes húsból készült húspogácsát. A zsömle nem egy óriás mérte, de az látszik, hogy minden falathoz fog jutni a húsból. Kibontás után látszik, hogy a sajt a sütéskor cuppant a húspogácsára, a buciban felé már csak a saláta és a chilis szósz került. A csemegeubi, a hagyma és a paradicsom pedig alul kapott helyet. A buci belsejét, nem igazán pirították meg, így a szószt és a szaftot azért szépen beszívta, de a mellékelt BBQ-nak köszönhetően ez egy javítható hiba volt.

Pont:6/10

Ízvilág: Ahogyan az lenni szokott, első körben a hasábra ugrok. Semmi extra, szokásos fagyasztott krumpli, kicsit megázva. Ami kicsit izgalmasabbá tudja varázsolni a történetet, az nem más, mint a BBQ szósz. Az íze remek, nem túl füstös, nem túl édes, pont olyan, amilyennek lennie kell. Nem tudom, hogy házilag gyártják e, de itt az ízek a helyükön vannak.  Az előjáték után rámegyek a lényegre a Chilis burgerre. A hambiba harapva, ha nem olvastam volna előre, akkor is betippeltem volna a kevert húst. Az íze nem rossz, nincs szétfűszerezve, a hús is tud magából mutatni valamit. A zöldségek közül a csemege ubi nem az én vonalam, a frisset jobban bírom. A hagyma le van forrázva, nem olyan erőteljes az íze, ez nekem nagyon pozitív. Ami viszont hiányzik az a csípős íz. A chili ott van, de csak enyhén, egy mozis jalapeno kenterbe verné. Az ízek azért megvannak, sokkal tutibb az egész, mintha fagyasztott hússal dolgoznának. Nem kézműves, de a középmezőnyben azért tud csípni egy helyet.

Pont:6/10

Mennyiség: Menüről lévén szó a teli poci garantált. Infóm nincs, hogy a hús mennyit nyom, de ahogyan a kéne is láthatjátok, illik a buciba. A szósszal megáztatva a burgert és mellé a krumplit elmajszolva, brutálisan teletöltött pocival zuhantam vissza az íróasztalomhoz és fogtam meg a csákányomat. Menüben ajánlott, önmagában, azért éhes hasnak kevés lehet.

Pont:9/10

Kiszállítási idő: A most, már egyeduralkodó Netpincéren, 60 percet írnak, ami nem nagy vállalás. Ehhez képest, sajnos a hambi inkább 1 óra és még 10 perc elteltével érkezett meg. Biztos rengeteg rendelésük van, de ezen azétr még lehet javítani.

Pont:6/10

Ár/érték: Itt a pont az i-re, az ár. Menüben nem kérnek érte többet, mint 990 forintot. Ezért nem sok helyen kapunk hamburger menüt, főleg nem olyat, amiben nem fagyasztott húspéppel pótolják a húspogácsa helyét. Az árat a minőséggel összemérve, bizony nem igazán tudok belekötni, hát még ha kicsit csípett is volna, akkor még a kalapom is megemelem. Legközelebb másik burgerrel próbálkozok, hátha azokon a pontokon is fejlődnek, ahol most nem sikerült megmutatniuk.

Pont:10/10