Select Page

Mr. Kumpir – Kumpir Mexican menü

Mr. Kumpir – Kumpir Mexican menü

Nem vagyok az a nagy plázacica, de néha elkerülhetetlen és bemerészkedem valamelyik városi kócerájba. Úgy gondoltam egy ilyen hősies tett után megérdemlek egy kis falatozást valamelyik étteremnél. Pár év alatt egészen megszaporodtak a Westend aljában az étkezdék, ha ilyen tempóban folyik az átváltozás lassan egy szép nagy büfé lesz az egész. A kínálat több mint bőséges, gyros, hamburger, pizza de akár rendes fogásokat is találunk.

Számomra új étteremlánc jelent meg a soron, amit Mr. Krumpirnak neveznek és ja jól gyanítom akkor török eredetű a történet. Látványos promovideó pörög egy Tv-n, ami rendesen megbabonázott. Lényegében fognak egy nagyobbacska krumplit amit kemencében megsütnek, kettényitnak és kikaparják a közepét ahova betöltik a feltéteket. Pofátlanul egyszerű dolognak tűnik, de rohadtul látványossá válik egy pillanat alatt. Kreativitásom erősen konvergált a nullához így egy Kumpir Mexican menü-t választottam, ami magából a töltött burgonyából és egy fél literes üdítőből áll össze.

Pontos leírást nem találtam az összetevőkről, látszólag lesz benne minden szép és jó, teletűzdelve chipssel így olyan mint egy tarajos akármi. A pult itt is a szemünk előtt pompázik, telis-tele a gusztusos hozzávalókkal, melyek címkézve is vannak amiről nekem elsőre olyan érzésem támadt mintha fagyit kérnék.

Esztétikai megjelenés: A vak is észrevenné a különbséget a promokép és a valóság között mert a chips darabok úgy ahogy vannak lemaradtak róla. Meglepő, hogy egy ilyen krumplit mennyire szét lehet nyitni és hogy meg lehet pakolni. Evőeszköz gyanánt egy áttetsző kanalat kaptam ami mellé csomagoltak egy kis tasak sót, ha esetleg egészségtelenül szeretnék élni. Jó alaposan nyakon borították az egészet így elég nehéz kifürkészni az összetevőket, de főtt csirkehús, vörösbab, gomba, kukorica, vöröskáposzta simán kivehető. Tetején a nagy fehér paca szerintem sajtos-csípős szósz, persze az is lehet hogy valami más. Bevallom nekem tetszik úgy ahogy van, végre nem a szokványos gyorskaják, egy kicsit kreatívabb azoknál. Útközben ezt kevésbé tudnám elnyammogni mondjuk, mint egy gyrost, de rohanjon az akinek muszáj.

Pont: 8/10

Ízvilág: Valami zavar lehetett a rendszerben, mert első falatnál úgy fújtam mintha forró lenne, holott az egészet szinte egy hűtőpultból szerelik össze, nem tudom milyen vihar volt a kobakban. Nehéz úgy enni, hogy ne keveredjen össze minden-mindennel, de megpróbáltam a lehetetlen és tökéletesen kudarcot vallottam. Az összhatás finom, bár én szívesen kipróbálnám úgy, hogy például a hús nem hideg benne hanem kellemesen meleg, így kicsit olyan mint egy fullos szendvics. Kipróbáltam a krumpli héját is, hogy milyen lehet de ezt inkább nem elfogyasztandó részbe sorolnám, maradok inkább csak belsejénél. Alaposan fűszerezett a dolog, jutott mindenhova belőle. Az alján találni a krumplipürét ami szerintem vajjal felspékelt dolog, mert iszonyatosan lágy és szinte szétmállik a számban. A mély mexikói jelzőt nem tudom, talán a chips jelentette volna, de az ugyebár lemaradt.

Pont: 8/10

Mennyiség: Engem meglepett, de ezt már írtam az első pontban. A krumpliknál nem tudom mennyire átlagos ez a méret, nekem még mindig kicsit koxosnak tűnik. Arányaiban a pultos hölgy keze pontos mint a svájci óra, mindenből szinte egyenlő mennyiség került bele. Nem mondanám egy nehéz ételnek, hiába van benne bab, inkább egy könnyedebb gyorsan fogyasztható eledel. Alapos kikaparás után, úgy egy erős három órára tudom belőni a Kumpirt, de vegyük figyelembe hogy az igazán éhesek bedarálhatják magát a krumplit, amit nekem is illett volna, így utólag belátom.

Pont: 7/10

Ár/érték: Régen nem voltak a törökön nagy spanok, de mostanában egyre több dologgal ajándékozzák meg a Földet, ott van a Cobra 11 elszánt török T.J Hookere azaz Semir Gerkhan és én most ünnepélyesen felveszem a listára a Kumpirt is. Aki ráunott az egyhangú, unalmas, szürke gyorskajákra az mindenképpen próbáljon ki egyet ezek közül! Az ára menüben 1350 Forint ami manapság egy átlagos ebéddel egyenértékű és jár mellé a fél liter szomjoltó is. Több ízben, méretben, fajtában vannak még kaják itt, de akár hamburgert is lehet ám tolni! A falon láttam egy megabrutál húsos szendvics képét, ha legközelebb erre járok szerintem kipróbálom mit tud.

Pont: 8/10