Select Page

Mr. Masala – Fokhagymakrémleves, Plain naan, Tikka massala, Curry csirke, Csicseriborsó (Menü)

Mr. Masala – Fokhagymakrémleves, Plain naan, Tikka massala, Curry csirke, Csicseriborsó (Menü)

Már el is érkeztünk a szerdához, ami nekem személy szerint pontosan ugyanannyira fájdalmasan indult mint a hétfő. Talán annyival jobb volt a helyzet, hogy tudtam, hogy az ebéd elfogyasztása után már túl leszek a hét hosszabbik felén. Kicsit ebéd előtt feladva a harcot fogtam magam és elslattyogtam egy az irodától nem is olyan távoli helyre, ami India ízeivel kecsegtetett. A Mr. Masalat már korábban kinéztük bányásztársaimmal, de ez lett az a nap amikor végre sort sikerült kerítenünk az itt készült menü megízlelésére.

Mr. Masala – Fokhagymakrémleves,Plain naan, Tikka masala, Currys csirke, Csicseriborsó

Esztétika,megjelenés: A helyben fogyasztást, sajnos nem engedhettük meg magunknak, így a széles kínálatból a menüs megoldást választottuk. Az első része a leves, ami ez esetben egy fokhagymakrémleves volt. Fehér, mint általában a fokhagymakrémlevesek, kis kavargatással pedig fokhagyma darabkákat talál benne az ember. A levesen, a fehérségen kívül, a tetején megcsillanó zsiradék volt, ami szemet szúrt, de mielőtt nekiestem volna, folytattam a scannelést. Az indiai kenyeret, a plain naan-t alufóliába rajtették. A felbontás után konstatáltam, hogy valahol a tortilla lap és a palacsinta között van ez a cucc félúton. A főfogás, már egészen más tészta, méghozzá azért, mert többféle előre elkészített fogásból választhatunk hármat, ami a köretünkre kerül. A köret esetemben basmati rizs, amire curry csirke, tikka masala és csicseriborsó került. Az egyveleg egy  enyhén paprikás színű, csirkekockákban és zöldségekben gazdag ragú lett. A dobozban nem mutatott sokat, így a tányérra helyeztem, majd a művelet végén kénytelen voltam tudomásul venni, hogy a tányéron sem sokkal látványosabb.

Pont:6/10

Ízvilág: Az egyszerűség kedvéért kezdem a kenyérkével. Igazán puha, ízletes, szinte bármihez el tudnám képzelni. Az első falat leveshez is használtam belő, de úgy döntöttem, hogy ez inkább a második fogást fogja feldobni. A fokhagymakrémleves nem volt rossz, de az a helyzet, hogy ettem már jobbat is. A sűrítésnél kicsit sok zsiradék keveredett bele, ami a végső ízt is befolyásolta. A második fogáshoz köretként érkező basmati rizs jól volt elkészítve, puhára főtt és remekül illett a hozzá választottakhoz. A curry csirke, nem meglepő módon a curry ízt hozta a masala pedig egy enyhén csípős zöldséges ízt. A csirkekockák szétomlottak a számban, a csicseriborsó pedig kicsit tovább könnyítette az erőteljes ízeket. A kellemes csípősség és az itthon megszokott pörkölt íz teljes hiánya, remek élmény nyújtott. Az ízek intenzívek, és a curryt nem kedvelők sajnos nem járnak ezekkel a fogásokkal szerencsével.

Pont:7/10

Mennyiség: A tányér leves valahol 3-4 deci között van, ami remekül előkészíti a helyet a nem kevés főfogásnak.  A másodikat egy méretes tányérra helyeztem, ahol szépen el is foglalta a rendelkezésére álló helyet. Mivel a kenyeret nem a leveshez fogyasztottam, hanem a másodikhoz, valahol az utolsó előtti, előtti falatnál éreztem azt, hogy betelt a bennem rendelkezésre álló hely. Egy átlagos menühöz képest, kiadós étel jutott a dobozokba, ami követendő példa.

Pont:9/10

 

Ár/érték: Nha vegyünk egy átlagos megnüt, ami 1000 – 1100 forintot kóstál. Ez jellemzően egy leves és egy második. Amit a Mr. Masalaban kapunk, az pedig egy nagy adag leves, és egy tetszőlegesen összeválogatható második fogás, amihe méég házi kenyérkülönlegességel is kedveskednek. Az ajánlat remek és a dobozzal együtt 1440 forintos árat egyáltalán nem érzem érte soknak. Mivel nekem bejönnek ezek az indiai ízek, nem tartom kizártnak, hogy ide még visszatérek és az étlepról is választok valamit.

Pont:8/10