Select Page

Mr. Wallace – Kemencés Mr. Wallace kelt lángos

Mr. Wallace – Kemencés Mr. Wallace kelt lángos

Annyiszor írok a második esélyről, hogy unja már mindenki amit meg is értek, mert megvalósítani eddig igazán ritkán sikerült. Anno még január elején ettem egy borzast a Mr. Wallace étteremtől, ami finoman szólva tragikusra sikeredett. A hatásvadász kézikönyvben az első fejezetben pont az ilyen alkalmak megfogásáról ír, egy nagy fricska után adni egy újabb esélyt az étteremnek. Negyedév elteltével sikerült kihevernem a traumát, de elég ennyi a hisztiből térjünk a mai áldozatunkra.

Mivel /kicsit elcsúszott az egyensúly ismét a postok között, ezért kizárólag valamiféle magyaros csodára hajtok, ha törik, ha szakad. Az étterem egész korrekt kínálattal bír és a mágikus “magyaros ételek” felirat is ott díszeleg, így meg is lett honnan kerül ki a mai szépség. Eljutva erre a szekcióra viszonylag egyhangú listát találunk, szinte minden étek úgy végződik, hogy “kelt lángos”, na ez számomra tökéletesen nem mond semmit, feltehetően tudatlanságom miatt, de nem streszeltem túl a témát, még google-n rákeresni is lusta voltam, inkább megrendeltem a Kemencés Mr. Wallace kelt lángost, ami ezekből áll össze: füstölt csülök, tojás, házi sonka, szalámi, hagyma és sajt. Lelkiekben felkészítettem magam, hogy olyan laktató kaját nyomok ma, hogy vacsoráig csak nyögés lesz.

Esztétikai megjelenés: Kissé levert a víz mikor a futártól átvettem a dobozt, egy pizza feliratú dobozban jött, ami tökéletesen olyan mint a pár hete már látott lángolós giccs csoda. Felérvén a konyhába pedig a hidegrázás után megkaptam a jól megérdemelt stricipofont is amiért nem néztem utána a dolognak. Ez bezony rohadtul olyan mint egy pizza, számomra ez annyira lángos mint én vegetáriánus. Szemlátomást egy 30 centis pizza klónja van előttem, hát ezzel jól befürödtem ami a “nagy magyaros kaját eszek” tervemet illeti. A tésztáján vélek némi eltérést felfedezni, talán más lisztből készülhet mivel apró gabona szemek/magok fedezhetőek fel benne, illetve a színe is kicsit eltér a megszokottól. Rendes szabályos forma és elkülönülő perem jellemzi, egyik felén némi tejfül kukucskál ki. Attól eltekintve, hogy mit vártam, a kaja teljesen rendben van és jól néz ki.

Pont: 9/10

Ízvilág: A tészta nem csak küllemre más, de ízre is, viszont ez nagy pozitívum benne, nekem ez sokkal jobban bejön mint némely pizzatészta. A feltéteket egy finom sajtréteg fedi le, így az alól kell kiműtenünk őket, ha meg szeretnék magukban ízlelni azokat. A húsok közül a csülök és a sonka fenomenálisak, viszont a szalámi és a hagyma valahogy elveszett mellettük, ízüket szinte meg sem érezni. A sajt lágy és mállós, állagra kicsit eltér a pizzákon megismert nyúlós fajtáktól, ez egy picit lángosos hangulatot idéz meg szánkban. A tojást eddig nem sokszor szerepelt a repertoárban, viszont erre a kamulángosra tökéletesen illik, a csülök-sonka párossal nagyon ott vannak a szeren. Kicsit csalódott vagyok, hogy még pár deci olajat se mellékeltek hozzá, hogy a strandlángos érzés meglegyen…

Pont: 7/10

Mennyiség: Sajnos a centi megint elmaradt, de a rutinos pizza elemző szemem úgy 28-30 centi közé saccolja, a szabvány 32-t biztosan nem éri el. Közel nem olyan laktató mint egy olajtól ázott lángos, viszont erre sem lehet panasz igazán. A húsok nagyon korrekt mennyiségben kerültek rá, talán szalámiból kellene egy kicsit korrigálni. A sajt az egészet szinte lefedi, csak foltokban tudunk alápillantani. Az egészet lenyomva úgy alaposan sikerül megtölteni a bendőt és legalább négy órára meg is lesz a feladata. Egy átlag ember számára tökéletesen elég, de két cérnavékony kisasszony akár két napig is eléldegélhet rajta.

Pont: 9/10

Kiszállítási idő: Az étterem nem szarozik, kerek perec megadtak egy 70 perces várható szállítási időt amit akármilyen szögből is nézek, mindig soknak tűnik. Ennyi idő alatt azért sok mindent meg lehet csinálni, akár lejutni a Balatonra. Kicsit lehangoló így várni a futárt aki törvényszerűen késett is, így a vége a meccsnek 82 perc lett, ami majdnem 4 napnyi Barátok Közt dózist jelent. Elfogadom, hogy az étterem nem a város szívében van és azért rendes távot tesznek meg, de ezen valahogy csak lehetne faragni, vagy csak kisebb lefedettséggel operálni és ezáltal jobb időket produkálva. Na, de ez nem az én feladatom én csak puffogok, hogy lassan kaptam meg a kajámat.

Pont: 4/10

Ár/érték: A pizza-lángos egészen elfogadható áron mozog, mindössze 1150 Forintot kell érte fizetni, ha azt vesszük figyelembe milyen feltétek vannak rajta szerintem egészen barátivá is válik az ajánlat. Egyedül amiatt vagyok csalódott, hogy teljesen más fajta kaját vártam, a magyar pizza helyett. A második esély nagyságrendekkel jobban sikerült mint az előző, igaz annál rosszabbat nem hiszem, hogy könnyen lehetne produkálni. Ajánlott pizzásoknak más pedig ne dőljön be a “kelt lángos” feliratnak, vagy bölcsebb ha utána olvas.

Pont: 8/10