Select Page

Muskátli Vendéglő Orfű izelítő

Szerző: | 2016. Sze. 5. | Egyéb

A nyárnak vége, így az Orfűi tavak környékére, strandolni már nem, de kirándulni, még mindig mehetünk. Az utolsó strandolásra is kiváló hétvégén, nekem még volt szerencsém megfordulni a környéken és bár a tóba nem merészkedtem be, de a medvehagymás ételeiről híres Muskátli Étteremben azért volt szerencsém megebédelni. A házias ízekkel csalogató étterem, szép, rendezett környezettel és óriási terasszal várja az éhes utazókat és az étlap hosszúsága alapján, biztos vagyok benne, hogy mindenki megtaláltja a számára érdekes fogást.

A megszokott formától kicsit eltérő módon, nem egy fogást fogok megmutatni nektek, inkább arra helyezem a hangsúlyt, hogy lássátok, milyen széles is a választék. Mivel egy hosszabb igencsak kalóriahajhász pihenés egyik állomása volt Orfű, így nem állítanám, hogy éhesen érkeztem az étterembe. Saját érdekemben, egy olyan fogást választottam, ami a szervezetemet legkevésbé terhelte meg. Mielőtt még az ételekre rátérnék, azért megemlítem, hogy az italok között a kézműves sörök és a házi limonádé rajongói is megtalálják a számításukat.

Kapucinus sör és egy jó gyümölcsös limonádé

Kapucinus sör és egy jó gyümölcsös limonádé

A sertéshúsok között találtam meg az  étvágyamhoz illő fogás, ami nem más volt, mint egy sertéshús szelet sajttal és baconnel töltve, zsályás ízvilágot ígérve. A köret friss vegyes saláta, ami mustáros dresszinggel vált tökéletes köretévé a húsnak. A hússzeletek nem száradtak ki, szép barnára sütötték őket a zsálya pedig remek ízt kölcsönzött nekik.

"Sertés nyársak" (Zsályával, bacon szalonnával és sajttal) friss salátával

“Sertés nyársak” (Zsályával, bacon szalonnával és sajttal) friss salátával

Bár a sort a saját magamnak választott főfogással nyitottam, azért egy előételt is meg szeretnék mutatni nektek. Nem csak medvehagyma szezonban, azon túl is találunk medvehagyma felhasználásával készült fogásokat az étlapon. A levesek között ott a krémleves,  a hideg előételeknél pedig fűszervajat találunk pirítóssal. Az ízei igen intenzívek és a medvehagyma kedvelőinek kötelező előétel, ha itt ülnek asztalhoz.

Medvehagymás-diós fűszervaj pirítóssal

Medvehagymás-diós fűszervaj pirítóssal

Még egy fogás van, amiről muszáj ejtenem pár szót, mert a legalább egy jó marha étel minden étterembe kell. Javaslatomra, bekerült a rendeléseink közé egy vörösboros áfonyamártással készülő marhaétel. A vaj puha marha, ami megfelelő sűrűségű és jól ízesített mártással kerül a tányérra, házi krokettel van körítve. Ez alap dolog kellene, hogy legyen, de sajnos az éttermek nagy része fagyasztottat használ. Ez a pozitív példa, ismét rámutatott arra, hogy mennyivel jobb egy étel, ha minden ami a tányérra kerül, tényleg a konyhába lett az ami.

Marhasült vörösboros áfonyamártásban krokettel

Marhasült vörösboros áfonyamártásban krokettel

A fogásokkal mindenki elégedett volt, és az étlapot lapozgatva, bátran merem állítani, hogy az étterem árszabása teljesen korrekt. Persze ez jelenthetné 4-5 ezer forintos fogásokat is, de erről szó sincs, 2-3 forint között már a drágábbak közül is választhatunk. A pénzünkért pedig kedves kiszolgálást, remek ételeket kapunk, amiket ráadásul még kellemes környezetben is fogyaszthatunk. A képek között találtok még pár fogást, amiket egytől egyig bátran merünk ajánlani.

Facebook, Orfű, Széchenyi tér 13. 

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték