Select Page

Nagy Fa-Tál Konyhája – 2 személyes vegyes bőségtál

Nagy Fa-Tál Konyhája – 2 személyes vegyes bőségtál

A nagy meleg és a fesztiválszezon ellenére, azért mindig bennem van az érzés, hogy kellene egy nagyot kajálni. A program sűrű, de csoportos koccintásokon túl, hébe-hóba egy-egy páros program is bele kell, hogy férjen a hétköznapokba. Mivel nem igazán támogatom a páros italozást és moziban sem szívesen ülök minden este, így az étterembe járás kézenfekvő program. A kuponos, bónuszos oldalalkat böngészve találtam rá a Nagy-Fa Tál Konyhájára, ami előtt már többször elsétáltam korábban. Pár másodpercnyi gondolkodás után, már kattintottam is, és a kifizetett vegyes bőségtál birtokában már az asztalfoglalást is intéztem. A 2 személyes vegyes bőségtálra nem kevés kalóriát halmoztak, méghozzá a következő formában:

Kolbásszal töltött sertés szűzpecsenye, sült kolbász, tarja, grillezett csirkecomb filé Köretek: Parázsban sült héjas burgonya joghurtos öntettel, friss kevert idény saláta, zöldségnyárs, tócsni, káposztával töltött kápia paprika

Esztétika,megjelenés: A helyre betérve, már picit le is esik az ember álla, amikor meglátja a gigantikus méretű vaslapot, és a rengeteg előkészített húst és zöldséget. A grillen túl, a belső térben igazi turista csalogató magyaros berendezés és esténként élőzene várja a vendégeket. A kétszemélyes bőségtál valóban egy méretes fatálon érkezett az asztalunkra. A jobb oldalon a vegye saláta és a káposztával töltött “kápia paprika” kapott helyet. A másik oldalon a hústenger alatt alufóliába rejtve találtuk meg a héjában sült burgonyát, aminek a héja szinte feketére pirult. A másik köretnek szánt szereplő a tányéron a tócsni. Nagyon nem látszik a lapos burgonya készítmény, de szinte olyan mint a hazai. A tál másik végpontjában a vasalt csirkecombok mutatnak, a maguk ropogósra sült bőrével. A pirospaprikától ragyogó méretes kolbászok mellett, némi kolbászhússal töltött sertésszűz és sült tarja is került a tálra. A látványhoz a zöldségnyárs járul még hozzá és össze is állt a hazai ízeket minden szinten képviselő kétszemélyes bőségtál. Ember legyen a talpán, akinek nem indul meg ettől a nyálelválasztása.

Pont:10/10

Ízvilág: Nem is tudom, hogy mivel kezdjem, amikor egy ilyen tál keveredik elém, mindig azt érzem, hogy mindennek neki kellene esnem. Természetesen volt tartásom, és mindent egyesével végigkóstoltam. A húsok kívül jól megpirultak, a csirkecombon a bőr úgy ropogott, ahogyan annak kell. A tarjából a felesleges zsír kisült, a színhús közötti kötőszövetes részek, szinte krémessé váltak. A tálnak talán egy-két gyengébb pontját tudnám megemlíteni. A kolbász, elmaradt a várakozásaimtól, ami furcsa, mert a kolbászhússal töltött sertésszűzben ízletesebbnek tűnt. A köretek közül a grillnyárs vitte a pálmát, de üdítően hatott a kevert saláta is. A héjában sült burgonyának a héja, egy két helyen kormosra sült, de kis ügyeskedéssel simán kikerültem. A velem tartó független szakértő listáján a comb került az első helyre és a kolbászról kisebb vita is kialakult köztünk. A végeredmény az lett, hogy a tálon kb 60-40%-ban osztoztunk.

Pont:8/10

Mennyiség: A tál kétszemélyesnek van nevezve, de három személynek is bőven elég lenne. Az imént említett leosztásnak köszönhetően, Michelin babként sikerült felállnom az asztaltól. A köret és a hús arány tekintetében, érzésem szerint a Nagy Fa-tál Étteremben inkább a hús felé billent a mérleg nyelve. Ha ketten érkeztek, vagy nagyon éhesen érkezzetek, vagy ahelyett, hogy magatokba gyömöszölitek az egész tálat, csomagoltassátok el a fenséges falatokat.

Pont:10/10

 

Ár/érték: A helyzet az, hogy a kedvezményes lehetőségnek köszönhetően 3990 forintból sikerült megúszni a vacsorát. Ilyen árral verhetetlen ajánlat, de ahogy az étlapot elnéztem, teljes áron is beleférhet a hétköznapi ember kereteibe. Ha esetleg tutira akartok menni, érdemes szemezgetni a kedvezményeket nyújtó oldalakat, hátha nektek is sikerül leakasztani a 2 személyes bőségtálat ilyen baromi jó áron.

Pont:10/10