Select Page

Napoleon Café – Magyaros Tapas tál

Napoleon Café – Magyaros Tapas tál

Egyik unalmas estémen pörgettem az arckönyvet, amikor megláttam egy általam már eddig is igen favorizált kávézó ajánlatát amire valahogy nem lehet nemet mondani. Beindult a nagy egyeztetés, hogy mikor is kéne ismét ellátogatni a Napoleon Café-ba. Karrierem során eddig egyszer sem a falatozás volt a fő irány mikor betértem a helyre, sokkal inkább egy jófajta sörölés a cimborákkal.

Az indok ami előidézte a csodát Magyaros Tapas tál névre hallgat. A név alapján talán nem lettem volna ennyire besózva, de a kép ami kikerült a közösségi oldalra egyértelműen meggyőzött. A leírás mindent pontosan felvázol: “Finom füstölt házi sonkával, isteni kolbásszal, szalámival, liba tepertővel, körözöttel, snidlinges sajtkrémmel és friss zöldségekkel”. Ízig-vérig magyar bendőnek való fogások.

A belső kialakítás rendkívül hangulatos és szinte minden zugával Bonaparte előtt tiszteleg. Főként borházként üzemel a hely, de pár apróbb és egyszerűbb étellel is találkozhatunk az itallapon. A pincehelyiségben nagyobb társaságokat is képesek fogadni, de 400 fős lagzit talán ne próbáljunk be. Hétvége felé közeledvén egyre ajánlottabb az asztalfoglalás, mert könnyen ülőhely nélkül maradhatunk.

Esztétikai megjelenés: Egy tálon és egy tányéron minden elfér, előbbin a főfogás, utóbbin pedig egy zsemle féleség, de az átlagosnál nagyobb méretileg. Akármilyen szögből szuggerálom a tálat, minden irányból gyönyörködtettető. Bal oldalról indulva elsőnek a körözött és a paprika fogad minket, melyeket a sajtkrém és a hagyma követ. Egyfajta vízválasztóként következik egy csík paradicsom ami után eljön a lényeg, azaz a sok különböző fajta hús. Kolbász karikák, szalámi szeletek és tepertő ami megadja igazán a szépségét. Végül még dukál mellé pár gerezd retek és három karika zöldpaprika. A pékárú friss és mintha sablon alapján készült volna olyan szabályos. Mikor én odalátogattam ajándékba járt mellé egy pohár bor vagy egy pohár sör, nekem utóbbi dukált. Összességében végtelenül rendben van, ha igazán kötekedni akarnék maximum a tálon változtatnék például egy deszkára vagy a pékárut egy vaskos karéj kenyérre, úgy talán még magyarosabb lenne.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az első falatnál érződik, hogy ezek az alapanyagok nem a Tesco alsó polcáról kerültek ki, sokkal minőségibb és ezerszer finomabb példányokkal van dolgunk. A sonka vitte nálam a prímet, leírhatatlanul kellemes íze van. A körözöttet legjobban mindenki nagymamája gyártja, így esetemben is a mamié a király, de erre sem lehet panaszkodni egy percig sem. Paprikák közül a karikázott verzió melyik játszik ízlelőbimbóinkkal, lágyan megcsipdesi, de szerencsére tüzet nem fogunk tőle okádni. A hagyma brutál, olyan erős, hogy a szembelévő kínaiban is felkapják a fejüket egy bátrabb leheletnél szóval ha ezzel tervezzük a randis vacsoránkat akkor valamilyen kamu indokkal inkább hagyjuk ki. A sajtkrémbe én bele mernék még álmodni némi zöldhagymát, de enélkül is rendben van. A zsömle friss, könnyen téphető bár kapunk evőeszközt is, de magyarosan én inkább marcangoltam a dolgot. Összességében meggyőzött, a sok junk food mellett találni finomságokat még a városban.

Pont: 9/10

Mennyiség: Az első pillantásra tiszta mindenkinek, hogy ezzel a tállal nem az cél, hogy halálra zabáljuk magunkat, sokkal inkább a sok szenny, ízfokozóval telepakolt retek után igazi kulináris élményben legyen részünk, mégpedig magyaros kiadásban. Ennek ellenére egész jól teljesít, de persze nem mondom, hogy egy főétkezést kitenne, sokkal inkább arra jó, hogy borozás vagy sörözés mellett szép lassan ledaráljuk. A hús és húsmentes alapanyagok testvériesen körülbelül 50-50 arányban osztoznak. A hagyma erejéből kifolyólag fele ekkora mennyiségben is elegendő lenne. A zsemle elegendőnek bizonyul, de továbbra is tartom, hogy a vaskos paraszt kenyér hatásvadászabb lenne. Pár sörrel meglocsolva pluszban, nem érzem azt, hogy éhes lennék. Kár lenne egy háromfogásos menüvel összehasonlítani, nem egy világ.

Pont: 8/10

Ár/érték: A végösszeg 1190 forint, a sör most akció keretein belül jár mellé, nem tudom, hogy ezen a héten még aktuális-e. Ilyen felállásban nekem egyértelműen a megéri kategóriát ütötte meg, végre autentikus magyar ízek, kiváló minőségben. Pár apró finomhangolással számomra tökéletessé válna, de enélkül is remek fogás, bátran ajánlom. Hagyományos meleg konyha nincsen, ezért másik fogás tesztjének egyelőre nem látom esélyét, persze ha valami hasonló hidegtálas megoldással előrukkolnak akkor rácsapok. Az italárak kicsit magasabban helyezkednek, mint a sarki késdobálókban, de a belvárosi elvadulások alatt vannak jóval. A Napoleon Café egy kulturált és hangulatos hely pár lépésnyire az Arany János utcai metrómegállótól. Szögi Elnök úrnak pedig külön köszönet, hogy megtisztelt társaságával a tesztelés során!

Pont: 8/10

(ha tudni szeretnéd, hogy merre találod a Napoleon Café-t akkor KLIKK IDE!)