Select Page

Neked Főztem Zánka – Harcsafilé, rókagombás házi metélt

Szerző: | 2017. aug. 1. | Egyéb

Nagy szerencsénkre, a gasztrokultúra megállíthatatlan kis hazánkban, már egy kisebb balatoni strandnál is lehetőségünk van igényesen, minőségi alapanyagokból elkészült burgert fogyasztani. Ennek tökéletes példája a tavaly nyáron tesztelt Zánka-Köveskálon a strand bejártánál található Neked főztem, ahol egy a szemnek is kedves hamburgert sikerült tesztelni. Ami még jobb hír, hogy nem álltak meg itt, továbbléptek és nyitottak egy hangulatos kis éttermet a Fő utcán, ami remek kilátással kecsegtet a balatoni dombvidékre.

Egy jó kis strandolós balatoni hétvége úgy az igazi, ha egy borkóstolót vagy egy finom vacsorát azért bele tud passzírozni az ember. Természetesen mi sem tettünk másképp, főleg, mikor megtudtuk, hogy a Fő utcán megnyitott a Neked főztem étterme. A megszokott balatoni panoráma helyett, itt a környező dombokban és völgyekben gyönyörködhetünk, még várjuk a levendulás fröccsünket vagy limonádénkat és kiválasztjuk az étlapról a nekünk valót.

így mutat – jól mutat

Kívülről és belülről is pofás a hely, mi kint foglaltunk helyet és gőzerővel elkezdtük átnézni, hogy mi lesz a nekünk való falat. Az étlapon egy-egy hagyományos fogás mellett igazán izgalmas fogásokat is találunk.

Nálam a

Harcsafilé, rókagombás házi metélt

névre hallagató fogás volt az, amiben minden szó arra ösztökélt, hogy ne válogassak tovább.

gusztusosan tálalva

A rendelés leadását követően éppen hogy sikerült kiörömködnünk magunkat, hogy megugrottuk az étlapról választás nem egyszerű feladatát, már érkezett is a pincér a kész fogásokkal. A nagy fehér tányérokra pofásan tálalták az összes kiválasztott fogást. A harcsafilét felülről egy méretes és kicsit megpirított citromkarikával, alulról pedig a házi metélttel burkolták. A harcsa a pirított réteg alatt hófehér, a tészta színét a gombából érkező sötétségen felül a tojás sárgasága és a rászórt petrezselyem határozza meg. Az étel nagyon jól néz ki, kár is lenne ezt tovább ragozni.

ott a róka

Az ízek tekintetében a házi tészta és a róka gomba csodálatos egyveleget alkot. A harcsa enyhe íze remekül passzol a körethez, az ízekbe ha fegyverrel kényszerítenének sem tudnék belekötni. A nagy fehér tányér csalóka lehet, mert elsőre olyan, mintha az adag nem lenne az igazi. Ezt egészen addig érzi az ember, még meg nem eszi. Persze, egy fél desszertnek azért akadt még hely, de azt gondolom, hogy ez így van rendjén.

igen, ez túrógombóc

Ha már maradt hely, rendeltünk is egy adag túrógombócot. A képen látható variáció olyan, amilyennek lennie kell. A gombóc forma elmarad, de az omlós korongok szétbomlanak az ember szájában. Az árak teljesen korrektek, a legdrágább fogás a harcsa, amiért 3190 forintot kell fizetnünk. Csak, hogy a kép teljes legyen, a képek között találtok még fröccsöt, sertéspofát és az idén nyári étlapot is, hogy tudjátok, ide bizony érdemes betérni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték