Select Page

Nemo Fish & Chips & Salad – Nemo burger and Chips

Nemo Fish & Chips & Salad – Nemo burger and Chips

Alig pár hete annak, hogy megleptek egy halas burgerrel, mikor észrevettem, hogy bizony pár új étterem szállít a főhadiszállásra. Az ok, amiért a halas vonalat emlegetem nem más, minthogy az egyik új étterem a Nemo Fish & Chips & Salad. Az a végtelenül remek ötlet meg is fogant fejemben, miszerint megpróbálom összehasonlítani a két éttermet, melyek mindegyikének fő fókuszát a halas ételek adják.

Az étlapnak van egy bődületes nagy előnye, mégpedig az, hogy képekkel illusztrálják az összes fogást. Leves, tészta, saláta, pizza és a legtöbb street food típus jelen van a kínálatban. Sokáig a Calamari wrap volt a célkeresztben, mivel abban van “gyerek szósz”, ami csiklandozta fantáziámat, hogy mégis mit takarhat… (gyerekekből készítették?)

Nemo burger and Chips – 100% friss lazac pogácsa, kevert saláta, marinált lila hagyma, hamburgerszósz, olívabogyó, szezámmagos buci, sült krumplival  

A visszajelzések alapján egészen közkedvelt fogásnak tűnik az étlapról, aki pedig nem szeretne mellé köretet, az rendelhet belőle csak burgeres kiadást is. Sajnos a Bubbás fogással nehéz ezt összehasonlítani, azért egészen más a pogácsa benne, ami akárhogy is nézzük a burger lelkét adja.

Esztétikai megjelenés: A csomagolás egyszerű, egy csudaszép zöld zacskó, amiben lakozik egy hungarocell doboz, melyet egy saját logós plecsnivel zárnak le. Felnyitás után minden szemünk elé tárul, azaz egy burger, korrekt adag köret és egy gerezd citrom, hogy meglegyen a kötelező halas kellék is. A bucit nem sikerült olyan húdejól kettévágni, alsó fele kissé bumszli lett, míg teteje inkább vékony. A lazacpogácsa messziről felismerhető, ezt a színvilágot aligha lehet elvéteni. Szószból jutott a pogácsa fölé és alá is, fentre emelett kapott még jó pár olívabogyókarikát is. Alulra került a saláta és a marinált lilahagyma kettőse. Külön köszönet a rövidre vágott pálcikáért, ami alattomos mód elbújt a buciban, teljesen véletlen martam rá az első harapás előtt. A köret szalmasárga, enyhén sózott láthatóan.

Pont: 7/10

Ízvilág: A buci ízre jóformán észrevehetetlen, a tetején elrejtett pár apró darab szezámmag picit azért próbálkozik. A lényeg viszont kifogástalan, kellemes lágy lazacíz, amit nyújt. Állagra pazar, mintha krémként olvadna szét szánkban, erre nagyon ráéreztek a konyhában. Az olívabogyót kicsit lehet külön is csipegetni, rendkívül erős íze azért szereti elnyomni a környezetét. A szósz enyhén majonézes, már ha jól érzem, de a lényeg, hogy teljesen jól harmonizál a húspogácsával. A marinált hagyma patent, nagyon jól játszik szánkban sajátos ízével. A köret többnyire ropogós, de nekem a kifejezett chips azért mást jelent. Ízre megfelelő, enyhén sózott, de szerencsére nincsen eltúlozva. Összességében nekem ez a halas burger jobban adja, de ne feledjük, nagy eltérés van azért közöttük.

Pont: 8/10

Mennyiség: A csomag együttes súlya nem okoz izomlázat, de nem is mondanám, hogy pehelysúlyú lenne. A burger arányai többnyire korrekt, egyedül a buci elfelezésével tudnék mit kezdeni. A halpogácsa tömegéről nem találtam kiegészítő információt az étlapon, de valahol 140 gramm környékén mozog szerintem. Szószból nincs hiány, olívabogyóból meg talán már sok is lett, amennyi belekerült. A többi zöldségfajtából pont megfelelő mennyiség került bele, szóval döntő többségében rendben van a burger. A köret tesz még egy lapáttal az egészre, de a kajakómától aligha kell tartanunk, egy könnyed jól lakott Ödön az óvodás állapot azért megvan.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: A visszaigazoló szerint közel 60 perccel kell számolni, ezzel szemben a valóság egészen jó, mivel pontosan 30 perccel a rendelés után csörrent meg a kaputelefon. A budai oldalról kereken 5 kilométert kellett megtennie a futárnak, ami nem is kevés. A futár már jatt előtt jó étvágyat kívánt, ami manapság egyre ritkább, szóval teljes részemről a boldogság.

Pont: 8/10

Ár/érték: Tokkal-vonóval az egész 1890 forintot jelent házhoz teleportálva. Teljesen elfogadható ár, ne feledjük, hogy ez lazacra építkezik és nem marhahúsra. A halas ízvilágot remekül prezentálja, pár apróbb finomhangolással igazán dögös burger lesz belőle. A buci ízesítésén kicsit még talán lehetne fejleszteni, illetve az olívabogyó mennyiség finomhangolása szükséges. Ennyiből nem sikerült döntenem, vagyis jelenlegi álláspontom nem lenne túl korrekt, mert egy sima halas húspogácsa összehasonlíthatatlan egy lazaccal. A gyerek szósz rejtélyének megpróbálok utána járni és az is előfordulhat, hogy lesz idén repost egy egészen más fogásból, mint a burger.

Pont: 8/10