Select Page

New York Pizza – Mexicana burger

New York Pizza – Mexicana burger

Közel három hete egyik olvasónk postolt egy képet a Facebook oldalunkra egy bizonyos hamburgerről, melyet a New York Pizza – Buda prezentált számára. Próbálunk minden ilyen tippet/ajánlatot magunk is letesztelni, így rávetette magát a feladatra a logisztikai osztály, hogy miként tudjuk megoldani a saját tesztünket. Több napig éjjel-nappal osztott-szorzott a csapat, de végül megszületett az eredmény. A budai étterem helyett mi a pesti oldalon lévő éttermet vettük célkeresztbe és azt is terepen azaz helyszínen csekkoljuk.

Az étterembe belépve egy picit meglepődtem, finoman szólva nem éppen egy tipikus óriási hodály, melyben csak úgy elvesznek a vendégek. A galériára fellibbenve azért javul a helyzet, itt már körülbelül 12 ember is elférhet, igaz akkor lehet néha lefejel  minket a hátsó szomszéd. A másik ami azonnal érezhető, a tömény kajaszag, akadály nélkül áramlik felfele a konyhából az illatkavalkád, így alig pár perc tartózkodás után a ruhánk annyira átveszi az illatokat, hogy nyugodtan megvacsorázhatunk majd belőle.

A bevezető után igazán eljött az ideje, hogy rátérjünk arra amiért érkeztünk, azaz egy jó kajálás. Az étlap egészen gazdag kínálatából én azonnal a hamburgereket kezdtem el méregetni és onnan is került ki a befutó. Nagyjából mindenki megtalálhatja a kínálatban számításait, velem is így történt mikor a Mexicana burgert megláttam ami a következő feltétekből áll: házi készítésű húspogácsa bab, cheddar sajt, jalapeno paprika és steakburgonya, igaz az utolsó már köretnek számít. A zöldség front részletezését kissé hiányosnak tartom, vagyis bízom benne, hogy lesz azért más is benne. A csípősség egyértelműen az a pontja ami miatt engem megfogott, meglátjuk miként teljesít. Közel 35 perc várakozás után meg is érkezett a rendelt étel.

Esztétikai megjelenés: Szép termetes tálra szerelve érkezik minden, talán így a legkönnyebb a pincérek számára. Balról jobbra haladva, elsőnek egy pár kanálnyi ketchupot kaptunk egy fém tálféle valamiben, ami talán olyan mint egy félbevágott lámpás, de tuti van valami egyedi neve amiről én személy szerint nem tudok. Középen a köret, azaz a steakburgonya ez barnásabb színvilágban pompázik, ránézésre nincsen agyonfűszerezve. A sort a lényeg zárja ami nem más mint a Mexicana burger, szezámos zsemle szolgálja az alapokat, ránézésre teljesen rendben van. Lentről felfele haladva, a zsemle után egy bitang nagy salátalevelet találunk, ami szerintem egy kisebb óvoda számára is elegendő lenne, de nekem garantáltan rengeteg. A középső szint egyben van, itt van a hús ami láthatóan rendesen átsült, a sajt mely finoman ráolvadt, majd némi zöldség, azaz paradicsom, bab, hagyma és a jalapeno paprika. A bab valami hihetetlen cuki, olyan apró, hogy az elején észre se vettem. A végső szint a buci fedele, az egész igazán csábító is gusztusos.

Pont: 9/10

Ízvilág: A köret egyértelműen elbírna még pár csipet fűszert, egy kicsivel karakteresebb íz sokkal jobban állna neki, mint a jelenlegi finomkodás. A hamburger zsemléje teljesen hibátlan, én nem is értem miért használnak éttermek édesbucit, van egyáltalán a Földön olyan aki rajong érte? Bucit elhagyva eljutunk a feltétekhez is, amiből a jalapeno egészen jól vizsgázott, folyamatos egyenletes csípős ízzel kényeztet. A hús rendesen átsült és fűszerezése is egészen érezhető. A zöldségek fronton minden szép és friss, viszont a saláta tényleg pár falat után kikerült a szendvicsből, szinte nagyobb mint a fejem. A sajt a hőtől finom nyúlósan olvadt rá a húsra, jó játék ahogy nyúlik annak ellenére hogy nem tudjuk már hova nyújtani kezünkkel távolabb és várnánk, hogy elszakadjon a szál. A bab teljesen elvész a többi mellett, szegényke nem csak apró de így semmit nem tesz hozzá az összképhez.

Pont: 8/10

Mennyiség: Ránézésre nem mondanám, hogy na ettől menten megindul a szülés, egy korrektebb méretű de közel sem gigamegaburtál hambit látunk. Az arányok hibátlanok, mármint ami a zsemle vs. feltéteket illeti, kivételt képez a saláta mellyel gond nélkül le lehetne fedni fél Magyarországot. A burgert legyűrve azt mondanám, hogy egy barátibb három órás adagról van szó, de a köret itt is menti a lehetetlent azaz ha azt is mellé vesszük akkor lazán rászámolhatunk egy, de akár másfél órát is adagra. A salátát nem ettem meg az utolsó falatig, talán ezzel meglenne az ősrobbanás a gyomromban, de inkább passzoltam.

Pont: 8/10

Ár/érték: Sajnos ez az étterem sem elégszik meg egy csábos mosollyal fizetés gyanánt így ki kell pengetni érte az általuk megszabott árat, ami az én hamburgerem esetében egészen pontosan 1550 Forintot jelent, ami egy közepes kategóriába helyezi a történetet. Mindenképpen pozitívum, hogy az ár tartalmazza a köretet is ami adagra sokat ment a dolgon. Az pedig, hogy a vacsoránkat is támogatja az étterem szinte felbecsülhetetlen, minden ruhám egyből röppen a mosógépbe. Leginkább annak örülünk, hogy egy olvasói tanács alapján találtunk egy korrekt éttermet, melyet másoknak is bátran ajánlunk ezentúl. Második esélyről nem tudom mikor számolhatunk majd be, de egyszer eljő annak is a maga ideje. Hamburger lovers, hajrá! Egy próbát mindenképpen megér, csak vigyetek magatokkal egy kecskét a salátához.

Pont: 7/10