Select Page

New York Pizza Újpest – Buffalo Pizza 34 cm

New York Pizza Újpest – Buffalo Pizza 34 cm

Bár a tavalyi évet az örök favorit kategóriával zártam, idén még nem került a kezem közé egy ízletes pizzaszelet sem. Úgy gondolkodtam, ha már pizzát eszek, amit régen nem ettem, akkor nem nagyon fogok az árral törődni, bátran megrendelem, az első olyan ajánlatot, amin valami extra, nem megszokott feltétet találok. Ha nagyon hiányom van ilyen téren, akkor paradicsomos alap az mindig fix, hisz úgy igazi a pizza, és az se baj, ha sajt téren is bőség van.

Az új Pincér, bár maximum szebb lett, használhatóbb nem még mindig rengeteg remek étteremmel kecsegtet. A választás a New York Pizza Újpest, biztos minden New York -i büszke lenne, ha tudnák mi is az az Újpest. A választás pedig elsősorban a kék sajt, másodsorban a buffalo csípős csirkemell csíkok miatt pedig a Buffalo pizza 34 centis kivitelben.

Esztétika,megjelenés: Bár már szerepelt az étterem az oldalon, még nem esett szó a dobozról. Hasonlóan ahhoz a dobozhoz, ahol George Clooney süti a pizzát, ez is igen ötletes. Ahogy láthatjátok, a Szabadság-szobor fáklyájának lángja pizza alakot ölt, ötletes az biztos. Na de a lényeg m,int mindig a dobozban van. Nyitás után szinte könnybe lábad a szemem. A megszokottnál nagyobb méret, hagyma, csirke, a paradicsomos alap és a csípős szósz miatt élén piros tészta, szemet gyönyörködtető összkép. Kis csalódás, hogy egy kis kék folt sincs a pizzán amit kaptam, de úgy látszik, hogy a kék sajt a mozzarellával összeolvadva simán sajt színű.

Pont:8/10

Ízvilág: Hmmmm…. Bizony, bizony ez az ami miatt nem tudom megunni a pizzát. Leírva hasonló feltétek, és mégis annyi különböző íz, ami eredményképpen a dobozokba kerül. A buffalo csípős csirkemellcsíkokból nincs hiány, és a szósz valóban csípős, nem túlságosan, inkább kellemesen. A paradicsomos szósz is tud érvényesülni, amit a hagyma édeskés íze is erősít. A kék sajt, ami a különlegesség a Buffalo pizzán, és bizony más is a sajt íze, sokkal erőteljesebb, kissé sósabb, mintha csak sima mozzarella koronázná. A tésztáról még ejtenék pár szót, mert bizony csak azért nem tudom már feljebb pontozni az ilyen remek pizzákat, mert a tészta vastagságát, már több általam igen kedvel étterem is jobban belőtte.

Pont:8/10

Mennyiség: A feltétek mennyisége és minőséges is meggyőzi az embert, hogy 34 centis pizza nem is olyan nagy, hogy ne tudja megenni. Hogy őszinte legyek egy kisebb szeletet azért lepasszoltam, de csak azért, hogy ne üssön be a totális kaja kóma. Amit még a mennyiségnél mindenképpen ki kell, hogy emeljek, hogy sok pizzéria elköveti azt a hibát, hogy a csirkemell, bár a feltétek között szerepel, a pizza ügy néz ki, mintha csak véletlenül rápotyogott volna pár csíkocska. Szerencsére esetünkben erről nincs szó, minden falathoz jut ebből is, és a hagyma mennyiség is profi kezekre vall.

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Nem egy összecsapott darab, az biztos, és az is egyértelmű, hogy Újpestről érkezett. 47 perc a rendeléstől, és már a kezemben volt a pizza, ami bár nem egy világbajnok idő, de a minőség, és az, hogy ennyi idő után is melegen érkezett, az kárpótolja az embert valamilyen szinten. A blokk tanulsága szerint a rendelésem és a pizza elindítása között 18 perc telt el, vélhetően volt pár cím útközben, de a még belefér kategóriába megy a kiszállításuk.

Pont:6/10

Ár/érték: Ahogyan már a bevezetőben is mondtam, rámentem a különlegességekre, nem nagyon néztem az árcédulát. A kék sajt és a csirke bizony kicsit felfelé viszi az árat, és a New York amúgy sem az olcsó pizzériák egyike, bár megjegyzem, jogos az árképzés, bizony minőséget képviselnek. Az ár amiről beszélünk, 1790 forint, amiért a megszokottnál nagyobb (34cm), és remek ízkombinációval bíró pizzát kapunk. A kiszállításért, 2. zónába még 200 forint, ami azt jelenti, hogy 1990 forint a teljes ár. Második pizzám tőlük, eddig kettőből kettő az állás, de azt hiszem már most várom a harmadik fordulót.

Pont:7/10