Select Page

Nomádétel – Hambuci és kér

Nomádétel – Hambuci és kér

Egy ideje már nem láttam a Nomádételnél házhoz szállítás opciót, de nagy örömömre szolgált mikor jött egy hírlevél, miszerint visszatértek és újult erővel kezdik ismét a vendégtöltést. Bevallom őszintén, már nem emlékszem kristálytisztán, hogy akkor milyen fogásokból állt össze az étlap, egyedül a két post van segítségemre melyek már lassan két éve készültek.

Az e-mailben említést tesznek még egy igencsak pozitív szokásukról, miszerint Továbbra is ízfokozó és minden egyéb adalékmentes alapanyaggal sütünk- főzünk“. Napi ajánlattól kezdve, a mongol étkeken át a horkákig szinte mindent megtalálunk. Igazi magyaros ételek, melyek egytől-egyig autentikus magyar elnevezésben részesültek.

Horka – Kér – szeletelt császárszalonna, tojás, lilakáposzta, lilahagyma, paradicsom

Töltött Bucik – Hambuci – füstölt, főtt csülökkockák, hagyma, bab, savanyú káposzta, mustár

Két egészen eltérő fogás, de szerencsére az étlaphoz mellékeltek képeket is, így némi sejtésünk egyből van, hogy mit várhatunk a futártól. A horkák esetében van módunk extra feltétek kiválasztására is, de én hagytam az eredeti receptet érvényesülni, amúgy is az alma például nekem nagyon vad lenne a tojás mellé.

Esztétikai megjelenés: Két doboz, kisebben a hambuci, míg a hosszabb kiadásban a horka pihen. Előbbiin egy logó, amit az étterem emblémájához vezethető vissza, ez nekem továbbra is kicsit lehetetlen pózban ábrázolja a lovat, de ez legyen az én bajom. Mindegyik étel kapott még egy alufóliás tekerést. A hambuci kicsomagolás után meglepett egyszerűségével, erről aztán nem lehet mit írni olyan, mint egy cipó. Félbevágva látjuk azért a töltetléket benne, amiben túlerőben van a bab és káposzta. A horka ha trendibb ételekhez akarjuk hasonlítani olyan, mint egy quesadilla, csak az alapanyagok benne magyarosabbak. Egyik sem egy vizuális remekmű, de kiszállítva nem is vártam szerelmet első látásra.

Pont: 7/10

Ízvilág: A hambuci meghatározó eleme a káposzta, minden egyes falatnál érezni savanykás ízét. A benne lévő csülök hibátlan, amihez egy gyenge hagymás ízvilágot kapunk a háttérből. A bab egy ici-picit lehetett volna puhábban tálalni, pár szem egy kicsit nekem kemény maradt benne. A kér egészen más ízvilág. A tésztája kicsit pirított és sokkal ropogósabb, mint vártam. A fő csapást benne a tojás és a császárszalonna párosa adja. A lilakáposzta nekem teljesen észrevehetetlen, kicsit több ingerkiváltást vártam tőle, mint a semmi. A paradicsomban bíztam, ami bizony hiba volt, ez még inkább a semmit erősíti ízvilágában, mint a káposzta. Kicsit sem közelít egymáshoz a két étel, de végül én inkább a kérnél, tenném le a voksom.

Pont: 7/10


Mennyiség: Egyedül öngyilkosság lenne egy ilyen két fogásos rendelésbe belevágni, de szerencsémre volt egy rendkívül jó fej temp lakótársam, aki bevállalta a segítség szerepét a műsorban. A hambuci sokkal töményebb és nehezebb, mint a kér, ami természetesen a rengeteg káposzta-bab keveréknek tudható be. Tésztája nem tól vastag, pont elegendő, hogy egybe tudja tartani az egészet. A kér esete egészen más. A tészta sokkal vékonyabb és a töltelék mennyisége is szolidabb. Tojásból egy pillanatig sincsen hiány, egy egészet felszeltek karikákra és beletették. Szalonnából mehetne több mivel ez, az, ami igazán ízt tud hozni az egészbe, a paradicsommal és a lilakáposztával csak látványra vagyunk meg. Felezve elegendő, de a kér esetében nem esküdnék meg rá, hogy önmagában elérném vele a jól lakott érzetet.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Nem ástam le a pokolig, hogy kiderítsem a konyhájuk címét bevallom férfiasan. Telefonos rendelés révén sikerült a diszpécserből kierőszakolnom, egy körülbelüli várható kiszállítási időt, amire azt a választ kaptam, hogy 70 perc környéke. A valóság egy fokkal jobb lett, mivel a futár 58 perccel rendelés után már verte a csengőt, hogy átadná a csomagot. Rendkívül illedelmesen és kedvesen kívánt minden szépet, nálam emberségből bajnok lett a tag.

Pont: 7/10

Ár/érték: Bevallom a csábító erő egy akciós ajánlat volt az egészben igazán. Az e-mail, ami tájékoztatott az újbóli házhoz szállítás lehetőségéről rejtett egy kódot, amit ha beírunk a megjegyzésbe vagy közlünk a diszpécserrel, akkor -30%-ban köszönik meg hűségünket, amivel visszatértünk. Eredeti áron a hambuci 1150, míg a kér 1250 forintot jelent. A kedvezménynek köszönhetően 1680 forint a vége, ami ezen az áron egészen a megéri kategóriát éri el, ennyiből két ember tudott jól laki, ami nem rossz valljuk be. Eredeti áron már kicsit kopna a csillag fénye, de azt már mindenki döntse el maga. A titkos-szuper-megakirály kód amúgy “újra nomád” nem tudom meddig érvényes ez az akció.

Pont: 7/10