Select Page

Nomádétel – Puszta Ötös (32 cm)

Nomádétel – Puszta Ötös (32 cm)

Tegnapi “amerikai álom” után úgy érzem, vissza kell eveznem a hazai vizekre és egy magyaros kaját keresek. Egyik olvasónk tanácsolta, hogy teszteljem le a Nomádétel éttermet, ami jószerencsével az egész város területére szinte szállítanak. Az étlap egészen egzotikusként hathat a “mekigeneráció” számára, igen gusztusos ételek sorakoznak egymás mellett a listán.

Azért, hogy ne szakadjak el teljesen az eddig megszokottaktól így a kenyérlángosok között kezdek el keresgélni, ezt a típusú ételt sokan hívják a magyar pizzának. Felépítésre olyan eget verő eltérés valójában nincsen, de a feltétek azért jelentősen magyarosabbak. Puszta Ötös az összeállítás neve, de akár lehetne húsimádó is, ennyi fajta hússal ritkán ajándékoznak meg. A teljes lista: csülökkel, kolbásszal, tarjával, szalonnával, csirkemellel, kakukkfűvel fűszerezve, hagymával és sajttal, nem mondhatni, hogy kimondottan vega étel lenne.

Esztétikai megjelenés: Pizzás dobozt ad át a futár, melynek díszítése magyarosabb, mint például a George Clooney-s dobozok. A paci nagyon gyorsan suhanhat, mivel még csíkokat is húz maga után, igazi táltos kell legyen. A doboz fent sarka kissé átázott. Felnyitva egy kör alakú étel fogad minket, tényleg eléggé hajaz a pizzára, én személy szerint a négyzetes alapú kenyérlángosokat jobban kedvelem. Ami szembetűnő különbség, az hogy nincsen elkülönülő széle akár egy pizzának, ez egység vastagságú tésztára épül. A feltétekre nehéz megtalálni a tökéletes jelzőt, ilyen szép kivitelben ennyi húst ritkán látok, már-már megkönnyezem a látványt. A sok húsból származó kisült zsiradék és olaj az ami megáztatta kicsit a dobozt, de talán nem olyan nagy tragédia ez most. Az egészet vékony sajtréteg borítja, ez is olyan akár egy pizzán.

Pont: 8/10

Ízvilág: Sokat nem tököltem rajta, ahogy tudtam neki estem és hát igen, ez már eléri az ízorgia szintet. A feltétek kegyetlenül finomak és tényleg élvezet minden egyes falta. Finoman fűszeres íz kísér minket pusztítás közben, nem tudom ez mennyire a kakukkfű, de nem is érdekel ez így jó ahogy van. A hagyma és a sajt mint húsmentes feltétek olyan nagy benyomást nem tudnak elérni, de nem is kell. Az alap rendeléskor három opció közül választható, én a juhtúrós, köleskrémes, lilahagymás alap Nyers Csaba receptje szerint verziót rendeltem, amiből a túró egyértelműen kivehető viszont a többi picit beleolvad az egészbe és nem nagyon érezhető. A tészta olyan nagyon nem tér el íz ügyileg egy pizzától, szerintem hasonlóval sok étteremben operálnak. Az összhatás tényleg döbbenetesen jó, éljen a hús!

Pont: 9/10

Mennyiség: A centizés megint elmarad, ideje valamilyen memóriajavító csodapirulát beszereznem, mert lassan a nevem is elfelejtem. Ránézésre egy 30 centit tippelek, de a látszat csal, így ne vegyük ezt biztosra. A feltétek túlontúl tökéletes mennyiségben vannak rajta, ennél több húst már el sem bírna az étel. A tészta egy hajszállal inkább a vékonyabb kategória fele húz, de nem papírvékony azért. Az egészet befalva közel csurig leszünk, igazi nehézbombázó az étel, így nem fogjuk pillanatok alatt megemészteni ez garantált. Összességében öt órás adagnak nyugodtan mondható, Update1 rajongók inkább kerüljék.

Pont: 10/10

Kiszállítási idő: Nem hagyományos, unalomig kijárt úton rendeltem – off a netpincér – az étterem saját felületén klikkeltem bőszen, melynek végeredménye szintén egy visszaigazoló e-mail amiben percre pontos várható kiszállítási időt írtak. A jelzett időponthoz képest, 15 perccel korábban jött, azaz 45 percet kellett csak rá várni. Az étel átvételnél érezhetően meleg volt, igaz ilyenkor könnyebb mint -40 fokban. Átlagos idő és az ígéretüket túlteljesítették, tehát nincsen okom panaszra.

Pont: 7/10

Ár/érték: Fullos a kaja, így azért talán nem annyira meglepő, hogy kicsit vastagabban húzták az árcetlijét, a Puszta Ötös 1590 Forintba kerül, ami egy fokkal drágább, mint egy átlag pizza viszont élményre ég és föld. Szinte hibátlan kajáról van szó, de tervezem a második fordulót a Nomádételnél, de akkor egy egészen más kaja fajta lesz az áldozat. Aki egy kicsit többet áldozna egyszer egy ebédre az mindenképpen vegye számításba az éttermet és legalább igazi magyar kaját eszünk és nem az amerikaivackot. Nem tört fel belőlem az ősmagyar szellem, de ez tényleg minőségi produkció.

Pont: 9/10