Select Page

Norbi Update1 – Update túrós csusza baconszalonnával

Norbi Update1 – Update túrós csusza baconszalonnával

Péntek révé úgy döntöttem, hogy lightosabbra veszem az ebédet, hogy az esti menet miatt bevitt plusz kalóriák annyira ne tudják terhelni a kis szervezetemet.  Igaz, hogy már egy kedves olvasónk és Gasztrobetyár is leírta a talán leghíresebb magyarországi fitness guru nevével fémjelzett ételekkel kapcsolatos tapasztaltait, nekem ez eddig még kimaradt az életemből. Hogy őszinte legyek, nem a saját fejemből pattant ki ez a korszakalkotó ötlet, egyik velem egy bányában tevékenykedő munkásember passzolta le az ország Norbija által összeállított fogást.  Ahogy látjátok igazán magyaros ízekkel kecsegtető szuperszénhidrátcsökkentet lisztből készített csusza, ami bizony túrós és még valami nagyon szálkás sertés szalonnájából is jutott rá.

Esztétika,megjelenés: Gondolom már mindannyian találkoztatok Update menüs kajával, a megszokott dobozban érkezett az étel,  rajta az Update1 menü, egy kis Norbi és egy még kisebb Réka talán. A dobozt felpattintva szimpatikus, hogy tele van rakva, tetején tejföl, aminek nagy része a tetőre tapadt. A dobozba tekintve, a tészta kicsit sötétebb színű, ami vélhetően a nem fehér liszt felhasználása miatt ilyen. Benne a túró kis szemcsés, valószínűleg egyzsirszegény kiadásról van szó. A bacon pedig első ránézésre valóban sovány disznóból való, nem tűnik túl zsíros kiadásnak.

Pont:6/10

Ízvilág: Először csak a tésztából próbáltam egy falatot a magamévá tenni, hogy meg is tudjam, hogy mekkora a különbség e között és a mamim házi tésztája között, és arra kellet hogy jussak, hogy a mamié bár finomabb, de erre sem mondanám, hogy rossz. A túró ízlelés után már biztos, hogy zsírszegény, nekem bejön, ilyet néha néha megában is fogyasztok. A bacon nem zsíros, inkább azt mondanám, hogy szinte csak a húsos rész került a dobozba. Az összhatás meggyőző, az étel ízletes, valóban nem zsíros, de ugyanakkor egyáltalán nem érzem azt, hogy valami különlegeset ennék.

Pont:7/10

Mennyiség: Szép adag tészta, megfelelő mennyiségű túróval és némi tejföllel kombinálva. A tetején jó pár falatka bacon, amiből összekeverés után szinte minden falathoz jutott. A mennyiség egy ebédre nekem elég volt, bár nem voltam túl éhes. Ha éhesen essünk neki, azt hiszem, nem árt, ha rendelünk Norbitól elé egy levest, vagy utána valami könnyű desszertet.

Pont:7/10

Ár/érték: 875 forint, ez az amiért megkaphatjuk ezt az ízletes és egyben igencsak egészséges ételt. Az biztos, hogy egy túrós csuszáért ez az összeg soknak mondható, de elméletileg ez olyan alapanyagokból készült, amik indokolják ezt az árat.  Lehet kicsit gyanakvó vagyok, de nem vagyok benne biztos, hogy ha a kiegyensúlyozott étrendem a tőlük rendelt fogásokból állna, vesztenék a súlyomból. Na jó nem állok be a Norbiban kételkedők és az őt megkérdőjelezők közé, inkább azt mondom, hogy ha hisztek benne biztos működni fog. Magától az ételről összességében az a véleményem, hogy finom volt, remélem egészséges is, az árról, meg csak annyit, hogy ez bizony ennyibe kerül. Ha meg már Updateltünk kicsit, akkor ha rám hallgattok, nem elsősorban az ételektől várjátok a csodát, hanem ha elolvastátok és megosztottátok barátaitokkal az aktuális irományunkat, akkor kimozdultok egy kicsit és sportoltok a haverokkal.

Pont:6/10