Select Page

Nordsee – Lazacos és tonhalas wrap

Nordsee – Lazacos és tonhalas wrap

A Nordsee története egészen 1896-ig nyúlik vissza, amikor 7 halászhajót összefogó cégüket megalapították Brémában. 68 éven keresztül kizárólag hal értékesítésével foglalkoztak, de 1964-ben megnyitották első üzletüket ahol már nem csak nyers halat árultak, hanem kész halételeket is. Átütő sikert aratott a próbálkozás és alig tíz évvel később már a 100. üzletüket nyitották meg.

Idehaza 2008-ban nyitották meg első éttermüket, de bő három évvel később csődvédelem és egyéb finomságok miatt bezárt az összes Nordsee. Alig pár hónappal később új tulajdonosa próbálta mégis életre kelteni, ami úgy néz ki ezidáig sikerült is neki. Mi most történetesen az Árkádban lévő éttermüket vettük célba és oda is egy remek kuponos ajánlattal tértünk be.

Annak ellenére, hogy német láncról van szó az étterem ontja magából az IKEA hangulatot, mindenhol letisztult skandináv elemek, a falakon pedig régi halászathoz és a Nordsee-hez köthető képek. A kupon két wrappot, hasábburgonyát köretnek és üdítőt tartalmaz, azaz nagyon nem volt mit nézelődni, pedig a pultban azért volt pár étvágygerjesztő fogás.

Esztétikai megjelenés: A tészta ugyanaz a két wrap esetében, aminek az élénk sárga színe nekem kifejezetten tetszik. Általában a wrapakat fehéres szürkés lapokba tekerve kapjuk a kezünkbe, de itt színesebb a mutatvány. Ha tippelnem kellene, akkor valami kukoricaliszt lehet ennek az okozója, vagy rosszabb esetben egy kis színezék. A tekercs amúgy pofásan van beleállítva a papír gyűrűbe, és úgy meg van tekerve, hogy egy erősebb földrengés esetén sem potyogna ki belőle semmi. A tonhal elég szürkés árnyalata, látványban meg sem közelíti a lazac élénk vörös színét. A nagy zöld, ami feszít középen az bizony kaliforniai paprika, vastag, eléggé húsosnak néz ki, biztos ízben is besegít majd. Mindenféle földi jó vékony csíkokra vágva, ami még a bőség okozója. Szósz téren valami fehéres dolog az, amivel dolgoznak, és ezt a szószt ragacsnak is használják, hogy még masszívabb legyen a wrap. Kinézetre nem rossz, a baj talán csak annyi hogy közelről kell nézni, hogy méretes legyen.

Pont: 9/10

Ízvilág: Ha már a tészta színén lovagoltam első ízben, akkor leírom az ízéről is a véleményem. Ez a pontja az ételnek az, ami jól néz ki, de az ízben szinte egyáltalán nem játszik szerepet. A hogy beleharap az ember, egyből a jól eloszlatott, szinte minden falatba belekerülő tonhal íze járja át a száját. A tonhal elég erőteljes ízű, gyanús, hogy nem olajban konzervált változat, inkább sós lében tartósított. Ennek ellenére nem sós, az íze kellemes, ha már a színe nem is olyan, mint azé a tonhalé, amit 80 grammos konzervekben arany áron tudunk megvenni a hazai boltokban. A paprika tényleg húsos, így az íze is ki tudja egészíteni a halacska ízét. A többi zöldség is friss és ropogós, de nincs benne semmi karakteres ízű hozzávaló. Nem szedik szét a hal ízét hagymával, és kapros öntetet sem találunk, nem magyaros az ízesítés, az egyszer biztos. A fehér szósz igen ízletes, zöldfűszerekkel van megbolondítva, de sajnos lényeges mennyiséggel csak a wrap alján találkoztam. Egy evésre nem volt rossz, de az is biztos, hogy nem hagyott bennem mély nyomot, nem fogok minden nap ilyenre ácsingózni. A lazacos verziónál is érvényes, hogy a legkarakteresebb ízzel a hal bír, szép nagy szeletek vannak benne, zöldségek közül a saláta ami a leginkább frissít, a hagyma egészen eco módban dolgozik, teljesen randi kompatibilis. Mindkét verzió hűtve kerül elénk, a nyári melegben ez nem éppen probléma. A köretként kapott burgonya kellemes, ropogós és kapott egy baráti só mennyiséget is a hátra, ez korrekt.

Pont: 7/10


Mennyiség: A kupont két főre tervezték, ami a valóságban két eléggé kákabélű versenyzőre lehet igaz. Darabonként a wrap nem éppen laktató mennyiség, az utcán kapható tortillába tekert török gyrosok azért nagyobb mennyiséget jelentenek. A tonhal/lazac mennyiségével kicsit sem spóroltak, szóval nincsen meg a “kuponosnak kevesebb” feltételezés. A töltelék bőséges, nincs velemi semmi gond, egyedül csak a wrap mérete ami kifogásolható. Szószból mehetne bele több, ez kicsit olyan jelképes kategória lett most. Ehhez igaz az is társul, hogy a szemünk előtt veszik ki a hűtőből ahonnan a simán betérő vendég is megkapja amit kér. A képen látható krumpli is két főre oszlik, ez kicsit javít a helyzeten, de még így sem érjük el a kellemesen jól lakott szintet. Lényeg, a lényeg ez két főre tervezve leginkább a nasi kategóriára elég.

Pont: 6/10

Ár/érték: Kuponosítva nem mondható drágának mivel 1690 forint amiért 2 wrap, 2 üdítő és 2 kis adag krumpli jár. Eredeti árain figyelve a wrappok 890 illetve 990 forintért lenne megvásárolható, ami azért erősen a nem a legjobb zsuga kategóriába helyezné nálam. Ezerért már adagra sokkal nívósabb produktumokat lehet venni, igaz itt és most mondjuk egy plázában vagyunk. Nekem kifejezetten tetszett, hogy hideg volt, kicsit elrugaszkodik attól a megszokástól, hogy tortilla lapba csak meleg étel lehet. Nem tudom, visszatérek-e idén az egyik Nordsee étterembe is, remélem nem akarják ismét csődbe vágni, mert egy nagyobb halucival szerelt tálért azért lehet egyszer beesem.

Pont: 7/10