Select Page

Nyolczas Pizza és Hamburger – Kívánság buci (normál)

Nyolczas Pizza és Hamburger – Kívánság buci (normál)

Az elnevezés elsőre sokat mond számomra, de másodjára sem. Rengeteg ember tartja szerencseszámának a nyolc(z)ast, aztán lehet az egésznek ehhez semmi köze. Örültem, mint rozsföld az árasztásnak, mikor megláttam, hogy rajtuk van az “új” jelző, szóval csaptam is rá az étlapjukra.

Megszokott sorminta, pizza-burger-saláta-desszert. Ingerküszöböm ennél némileg magasabban van (szegény pizzák jelenleg csak sorszámozva vannak), viszont szemet ütött egy tétel, aminek a neve Kívánság buci. Nekem bejön az ötlet, házhoz szállításnál is kérhetünk olyan burgert, amit kedvünk szerint álmodunk meg. Kiválasztjuk a húsokat, zöldségeket, szószokat és a sajtokat is, pazar! Szabad kezet kapunk, de megvannak ennek veszélyei is, gond nélkül összedobhatunk egy burgert, ami az ízharmóniát távolról sem ismeri.

1 adag  Kívánság buci (normál)
+ 1 adag Hamburgerpogácsa hamburgerhez
+ 1 adag Bacon hamburgerhez
+ 1 adag Házi fűszeres öntet hamburgerhez
+ 1 adag Aszalt paradicsom hamburgerhez
+ 1 adag Lila hagyma hamburgerhez
+ 1 adag Póréhagyma hamburgerhez
+ 1 adag Mozzarella sajt hamburgerhez
+ 1 adag Kék sajt hamburgerhez
+ 1 adag Ruccola pizzára

Íme a teljes lista, az utolsó tételt nem én írtam el, hanem a Netpincéren már valaki megtette helyettem. Nem tudom van-e külön pizzára vagy éppen burgerbe termesztett ruccola, de gyanítom nincsen. A normál méretről nem találtam magyarázatot, így a biztonság kedvéért mellé dobtam egy adag hasábburgonyát, nem ám éhes maradok a végén.

Esztétikai megjelenés: Csábító vörös papírszalvétát mellékelte a csomagban, ettől a környék összes bikája beindul, hiába színvakok szegények. A burger dobozából kiáll egy vámpírritkító karó, szóval nem érdemes vakon rárohanni a dobozra, mert könnyen megsebesülhetünk. Karó kihúz, és már nyithatjuk is a dobozt. Igazi retro stílusú buci, aminek szorításából csak az extra zöld saláta és a bacon látszik ki. Buci fedél leszedése után felvillant a kérdőjel a fejem felett. Ez lenne a fűszeres házi szósz? Aminek színe és illata pokolian hasonlít a BBQ-ra? Legpontosabb elemzés akkor végezhetünk, ha a burgert megfelezzük és belenézünk a szívébe. Hatalmas mennyiség nem került bele egyik feltétből sem, egy-kettőt kifejezetten nagyítóval kell vadászni benne. A bacon korrekt csík, viszont némi pirítást elbírt volna még nálam. A köret aranybarna és normális csomagolást kapott, amin van némi szellőzés, így nem cseszett ki önmagával, és nem áztatta pépessé a csapatot.

Pont: 7/10

Ízvilág: A köret kifejezetten ízlik. Kellemes ropogós, és rendesen meg is sózták. Méretben változó, a picitől az egészen nyurga hasábig megtalálunk benne mindent, lehet zacskó aljáról érkezett már, de nálam ez most pozitív élményként csapódott le. A buci látszatra megtévesztő, egy enyhén édes vonalat képzeltem bele, ellenben egy nagyon könnyed és friss zsemle érkezett. A hús enyhén fűszeres, viszont teljesen átsült, pedig szerintem egy picit rózsaszín elférne a közepében, sok szafttal. A bacon finom viszont chipsként ütne igazán nagyot benne. A sajtok közül mindkettő kiérezhető, a kék sajt az egyértelmű befutó. Szósz fronton bizony ez BBQ és semmi házi fűszeres csoda nincs benne, ezt valahogy elkeverte a konyha. Két különböző hagyma, mégis egészen jól megvannak egymás mellett, kicsit sem randigyilkos a lila kiadás belőle. Ruccola karakteres, mindenki ismeri mennyire, aki már kóstolta élete során. Nem mondom, hogy a legjobb összeállítás, amit ember ezen a bolygón megálmodott, de nekem egészen tetszett. Pár apró csiszolás és egész korrekt burger lesz belőle.

Pont: 7/10


Mennyiség: Kicsit hiányolom az étlapról a számokat, egy buci és húspogácsa súly nem ártana, azzal azért jobban el lehet képzelni, hogy mit takart a normál, nagy és az óriás elképzelés. 14 dkg-s pogácsát és hozzá méretben majdnem jól passzoló bucit kaptam a normál szinten. Félbe vágott képnél látszik leginkább, hogy kicsit lehetne még finomítani. Az ilyen kívánság dolgoknál nagyjából ezt vártam, főleg ha helyenként akár 5 feltét is benne van az árban. Pillanatig nem állítom, hogy szétrobbannék tőle, de körettel kiegészítve egészen megérintett a jól lakott érzés. A köret nagyjából csurig tölti a dobozt, ennél többet nagyon nem lehetne belepumpálni.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Egészen meglepő dolog történt mikor leértem a recepcióra a futárhoz. Nem sűrűn találkozom női futárral, arról nem is beszélve, hogy kifejezetten csinos is volt.  A köztes távolság 1,4 kilométer, de azt nyíl egyenesen kellett csak megtenni, ha pontos az infóm, ami a címről tájékoztatott. 50 perces várható kiékezés volt az e-mailben, ami többnyire teljesült is 53 perc, minimális csúszás, főleg ha bájosan mosolyog mellé a futár.

Pont: 7/10

Ár/érték: A kívánság bucis, szereld, akár az IKEA-ból lenne ötlet nekem teljesen nyerő. Sokfajta variáció van és nem kell kompromisszumot kötnünk semmivel sem. A Nyolczas rejtélye végül meglett, csupán a blokkot kellett felásnom és jobban szemügyre vennem. Ezután, némi fészbúk nyomozás és kiderült, hogy egyenesen a tulaj kezei közül vehettem át az ebédem, szimpatikus hozzáállás. Pár új választási lehetőség, egy-két infó a méretekről és némi odafigyeléssel egészen korrekt, kissé retro hangulattal (buci miatt) dolgozó burgert lehet összehozni. Második esély lehetősége benne van a levegőben, de akkor talán pizzára gyúrok, főleg ha addig megtartják a keresztelő bulit is, és nem csak számokkal kell egyezkedni. A burger 1090 forint, ami egyáltalán nem nevezhető soknak. A köret 390, ami szintén helyén van.

Pont: 8/10