Select Page

Obi étterem Fogarasi út – Sült csirkemell, rizibizi, majonézes saláta

Szerző: | 2016. máj. 11. | Egyéb

A tavasz, a felújítások és a kert rendezés időszaka, de a megfelelő eszközök nélkül, nem igazán tudunk e tevékenységeknek nekiállni. Mivel nálunk is fut pár ilyen projekt, így heti egyszer, tuti betévedek a Fogarasi úti Obi áruházba, ahol a bejáraton túl a jobb oldalon van egy kis étterem. A menün kívül számos fogásból válogathatunk, és ha esetleg a nagy munkában nem tudunk helyben fogyasztani, szendvicseket és hidegtálakat is felmarkolhatunk, hogy legyen energiánk a munkához. Az elmúlt hét folyamán, végre itt ért utol az éhség, így betértem és már rendeltem is.

A pulthoz érve kedves személyzet fogadott, majd némi nézelődés után, a pult feletti képek alapján választottam ki a sült csirkemelles ajánlatot, melyre hétköznap 3 óra után van lehetőség lecsapni.

Sült csirkemell, zöldborsós rizs, majonézes saláta, 3dl gépi üdítővel (minden nap 15 – 19 között)

Csirkemell és rizs

Csirkemell és rizs

A sült csirkemell konkrétan roston sült barnára, majd mielőtt a tányérra helyezték, kapott még némi paprikás fűszert, így még gusztusosabb küllemre tett szert. Látszik rajta, hogy nincs túlsütve, csillog rajta szaft, ránézésre jó lesz. A köret rizs, némi zöldborsóval megbolondítva és még arra is figyeltek, hogy petrezselyemmel tegyék még ínycsiklandozóbbá. A tányér harmadik részét a majonézes saláta névre keresztelt, majonézes kukorica saláta tölti ki. A színe fehérebb, mint a hazaié, de a szép nagy kukoricaszemek azért éreztetik, hogy megfelelő kísérője lesz az ételnek.

A látszat néha csal, de mikor megízleltem a szafttól csillogó csirkemell szeletet, akkor rájöttem, hogy ez esetben nem. Pontosan annyira ízes és szaftos, amilyennek kinéz. A csirke sütési idejét pontosan eltalálták, így egyáltalán nem száradt ki. A fűszerezés enyhe, a hús íze is rendesen érződik. A köretként kínált zöldborsós rizs, pont elég sós. A zöldborsók nem főttek szét, a rizs annyira ragad amennyire illik neki. A majonézes saláta, az egyetlen olyan pontja a tányérnak, ami nem olyanra sikerült, mint elképzeltem. A kukorica enyhén édes és ropogós, ez így rendben is van. A hibás elem a szósz, ami inkább tejfölös, mint majonézes. Az íz nem rossz, inkább az elnevezés téves, tejfölös majonézes néven már hibátlan is lenne.

Szaftos

Szaftos

Kiszállítási időről nem tudok beszélni, de úgy, hogy hárman kértek előttem, úgy is csak 5-6 percet kellett várnom, és már a kezemben is volt a betevő falat. A mennyiség rendben van, munka közben előtt, ideális adag, és mivel igazán könnyed, nem is fárad el az ember az emésztésben.

Zöldborsó és rizs

Zöldborsó és rizs

Az  Obis étteremben az árazás is korrekt. Menüt 990 forintért tudnak prezentálni és számos fogást találunk még 1000 forint alatt. A képeken látható fogás 3 deciliter gépi üdítővel, kedves és gyors kiszolgálással 950 forintomba került. A hideg eperlevesük, amiről kép nem készült 550 forint, de maradandó élményt tud okozni. Ha munka előtt közben, valami hiányzik és az Obiba kell betérnetek érte, akkor a Fogarasi úton érdemes pár falatot is bedobni, úgy érzem, nem fogtok csalódni.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték