Select Page

Office Bistro (Szépvölgyi) – Hortobágyi húsos palacsinta, burgonyafőzelék, pulykafasírt

Office Bistro (Szépvölgyi) – Hortobágyi húsos palacsinta, burgonyafőzelék, pulykafasírt

Megint egy csütörtök, ami több mint csodálatos. Végre a nap is süt, és a reggel 7-8 óra közötti hideglevegő is kezd megszelídülni. A hét eddigi napjain, vettem a fáradtságot és a műszak leküzdése után, felkötöttem a kocka has mintás kötényemet majd nekiestem főzni. Ennek az eredményem többnyire rizsből, csirkéből és zöldségekből álló menü lett, ami valljuk be egy-két nap után, már nem nyújtott nagy élményt.

Némi gondolkodás után, megfogalmazódott bennem a terv, el kell sétálnom egy közeli helyre, közben legalább termelek némi D vitamint. A könnyed séta célállomása az Office Bistro Szépvölgyi úton található különítménye lett. Nem mondom, hétköznap valamivel dél előtt, nem egy két éhes száj várja, hogy valami finomságot vásárolhasson, ez mindenképpen jó jel. A menü helyett inkább válogattam, mutatom is mit.

Esztétika,megjelenés: Úgy döntöttem, hogy a menük ama áldásos mivoltát, hogy legalább két fogást tartalmaznak, megtartom, viszont kicsit a leves rántott hús moteltől eltérek. Első fogásnak egy Hortobágyi húsos palacsintát választottam. Ez kívülről nem mutat sokat. Sűrű paprikás öntet, és egy nagydarab palacsinta látszólag szépen kitömve hússal, tejföllel meglocsolva. Azért biztos, ami tuti kettévágtam és lőttem egy képet, amiből kiderül, hogy nem csak látszólag, hanem valóban van hús, az amúgy nem vékonyra sütött tésztában. Második körben a megannyi rizs után köretként egy krumplifőzeléket választottam. A színe mély sárga, méretes burgonyadarabokkal van tele. Persze mit sem ér a főzelék, valami feltét nélkül, így került képbe a pulykafasírt. A fasírt kívülről úgy néz ki, mintha fenemód megsütötték volna. A kettévágás után azért látszik, hogy nincs vele gond, sőt még némi paprikás, zöldborsós, kukoricás zöldségkeverékkel is tarkították. Ezek az ételek, még dobozban is pont úgy mutatnak, ahogy kell nekik. Már értem is a kígyózó sort a pult előtt.

Pont:8/10

Ízvilág: Mint egy jól nevelt hercegnő, az előétellel kezdem az étkezést. A húsos palacsinta a paprikás szószban tocsog, így nem csoda, hogy ennek az ízéhez van először szerencsém. Az öntet remek, pont elég paprikás és nem sótlan. A tejföl ízével kiegészülve hibátlan. A palacsinta tészta tényleg vastag, innen hiányzik némi só, de a hússal együtt már rendben van. A hús csirkehús, ha tippelnem kell, comb és egyéb alkatrészek keveréke. Az ízesítés tuti, így ezt a hortobágyi nem tudom bántatni. A következő menet a krumplifőzeléké. A legmeghatározóbb íz a krumplié, ami teljesen normális is. Mostanában a sót hiányolom a kajákból, de ezt valahogy nem sóztam meg. A zöldséges pulykafasírt, egy sima sertésből készült változatnál jóval könnyedebb ízű. A kis zöldségdarabok szinte üdítőek a darált hús között és a fűszerezés is passzol a krumplifőzelékhez. Úgy gondolom, hogy ezek a házias ízek is pont olyanok amilyeneket kerestem az egyhangú koszt után.

Pont:8/10

Mennyiség: Általában egy sima menüvel jól szoktam lakni, de nem érzem azt, amit ez után a kanyar után éreztem. Az előétel már önmagában több mint egy leves. A hús és a tészta, meg a rengeteg öntet egészen jól megágyazott a második fogásnak. A burgonyafőzelék, egy méretes tálban került tálalásra, ami már ránézésre is az az adag, ami tuti több mint a mi kell. A fasírtból esetleg kérhettem volna kettők, de max az íze miatt, mert mennyiségben ez az ebéd több volt, mint elég.

Pont:9/10

Ár/érték: A napi betevő falatért, néha megesik, hogy elképesztő összegeket is képesek elkérni egyes éttermek. Az Office Bistro, egyáltalán nem ebbe a kategóriába tartozik. Az előételkén választott Hortobágyi húsos palacsintát 490 forintért vágják az emberhez. Az ár kicsit több, mint egy adag leves, de azért érzésemre nem vészes. A krumplifőzelék 390 az egy darab fasírt pedig 210 forint. Kisseb étvágyúak, konkrétan 600 forintból tudnak enni a helyszínen. Ha az ételeket elvinnétek még dobozonként 50 forintot kell számolni. Az a helyzet, hogy ez a hely kifejezetten olcsó és még a minőség is hozza az elvárt szintet. Ha éhesek vagytok és a közelben bányásztok, legalább egyszer érdemes betérni.

Pont:9/10