Select Page

Oggi Marcello – 1 személyes minitál

Oggi Marcello – 1 személyes minitál

Gőzerővel közeledik a hétvége és az elmúlt két nap nem túl szerencsés időjárása után, megint 1000-el süt a nap. Csütörtök van, ami azt jelenti, hogy az ebédidő után, már mindenki azon morfondírozik, hogy miért nem péntek délután van, illetve, hogy mit találjon ki, hogy holnap már ne kelljen dolgoznia. Mivel az élet nem kívánságműsor, így csöppenjünk vissza való világba, és nézzük meg mivel tudjuk feldobni az ebédünket, főleg akkor ha nem tudunk választani. A két személyes tálak remek megoldások, ha nem egyedül döntünk a kaját illetően.

Jellemzően úgy vannak összeválogatva rajtuk az ételek, hogy mindenki megtalálja magának valót. Jön is a kérdés, hogy miért csak kétszemélyesben nyomatja az ilyen tálakat az éttermek nagy része. A választ nem tudom, talán azért, hogy egyszerűbb legyen az életük, talán azért, hogy kicsit neveljék a népet. A mi nagy szerencsénkre,csakúgy mint minden egyéb dolognál, ebben a kérdésben is van üdítő kivétel. Oggi Marcello-tól már nem egyszer rendeltem, de a szemem, még csak most akadt meg az 1 személyes minitál néven futó fogáson. A minitáluk pontosan olyan, mint egy átlagos kétszemélyes tál, csak mindenből egy van.

Esztétika,megjelenés: Egyszemélyes minitál révén, megszokott méretű dobozban érkezett meg a rendelésem. A fehér doboz felpattintása után, elém is tárult a “mini tál” minden egyes alkatrésze. Menjünk csak szépen sorjában. Köretek, rizs és hasábburgonya. A rizzsel nincs semmi extra, a hasábburgonya talán kicsit hóka. Na térjünk a lényegre, mi van még a dobozba. Hússzeletből rögtön kettő. Egy natúr csirkemell szelet, ami a szín alapján valamilyen papirkás fűszersóval lett megbolondítva sütés előtt. A következő egy szelet rántott hús, nem nagy szelet, de kicsinek se mondanám, a bundája pedig szép barnára sült. Hogy legyen egy kis zöldség is, van itt még rántott gomba, egy közepes fejnyi. A sort egy szelet rántott sajt zárja, hiszen ez nem is hiányozhat az ilyesféle tálakról. A kinézet a hasáb kivételével meggyőző, bár a túlzsúfolt doboz helyett inkább egy méretes tányérról fogyasztottam el a fogást.

Pont:7/10

Ízvilág: A dobozba keveredett rizs rendben van, puhára főtt és az ízesítéssel sincs probléma. A burgonya már annyira nincs a toppon, amilyen a színe, pont olyan az állaga is. Kicsit szottyadt, kicsit ázott, a kiszállított hasábburgonya összes betegségét elkapta út közben. A húsok közül a natúr csirkeszeletre mentem rá először, itt nem volt bunda ami elvigye az ízt. A fűszerezést elkapták, enyhén érződött csak a paprika íz, a hús pedig szaftos maradt. A rántott dolgok közül a gombát tűztem először a villámra. Tipikusan olyan dolog, amit nem lehet elrontani, nem is rontották el. A bunda kicsit ropogott, a gomba megpuhult, csak némi tartár mártás hiányzott róla. A rántott szelet, szintén csirkéből készült. A bunda kellemes íze, az enyhén fűszeres csirkemell szelettel szép párost alkotott. A sajt sajnos kifolyt a bundából, így az belül nem volt igazán vastag. Ha már a méretei nem voltak az igaziak, az íze legalább az volt. Jóféle trappistából készült, ami miután megvágtam igyekezett lemászni a villáról. A mini tál íz tekintetében semmi extrémet, semmi különlegeset nem nyújt, de az a helyzet, hogy egyszerűen jó. Esetleg a burgonyával valamit kezdhetnének, mert azért ellenpéldával is sok esetben találkoztam már.

Pont:7/10

Mennyiség: Az elnevezésben ott rejlik egy szó, ami ezen pontnál igencsak érdekessé válik. Igen a szó a mini. Kétszemélyes tálnak mini lenn, de egy személynek ez az adag, étvágytól és tömegtől függetlenül, elég kell hogy legyen. Kalóriában nem tudom mit tud, de aki ezzel nem lakik jól, az nézesse meg a pajzsmirigyét. Megettem, a köretből még hagytam is és jó darabig eszembe sem jutott az evés fogalma.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: 30 fok melegben, bizony ha futár lennék egész nap nyélgázzal hajtanám a robogót, hogy hűtsön a menetszél. Lehet, hogy az árut leszállító futár is ezt tette, csak a konyhán dolgozóknak volt nagyon melegük, így ott ment lassabban a munka. Ami biztos, hogy 46 perc alatt sikerült szállítani az ételt, ami nem is jó nem is rossz, azt kell, hogy mondjam, hogy valamilyen szinten illeszkedik magához a tálhoz.

Pont:6/10

Ár/érték: Az Oggi Marcello már bizonyított nekem párszor, a baconnel töltött sajtjukat a mai napig nem bírom kiverni a fejemből. Az egyszemélyes mini tál, ilyen mély nyomot nem hagyott bennem, viszont azt megjegyeztem, hogy ilyet is tudnak. Kis boldog órás kedvezménnyel 1593 forintocskát kérnek érte, ami a mennyiséget figyelembe véve nem is sok. Ha bizonytalanok vagytok, vagy csak simán ennétek mindenfélét, akkor ez a tál jó kis alternatíva lehet (De azért nagy gasztro élményre nem számítsatok arra ott a sajtjuk).

Pont:8/10