Select Page

Oggi Marcello – Baconszalonnával töltött rántott sajt, kukoricás rizs

Oggi Marcello – Baconszalonnával töltött rántott sajt, kukoricás rizs

Elég húzós napjain vannak mostanában, könnyen lehet, hogy jövőre már nem kicsivel fog többe kerülni, hogy rendeljetek egy pizzát neten keresztül. Gondoljatok bele, mire megszületik a gondolat, majd megtaláljátok a látszólag tuti pizzát, de inkább rendelés előtt csekkolnátok náluk, csak úgy pörögnek majd a megabyteok aztán a borravalóval meg az adóval együtt már ott is leszünk, hogy az 1500 forintos pizzát fél kiló bélszín áráért kapjuk meg.

Reméljük azok a kitartó emberek, akik miatt a tegnapi napon sokan hidegen kapták meg a vacsorájukat, elérik, hogy ne legyenek ilyen plusz költségeink, és akkor majd a kedd este éhesen várakozók is megbocsátanak nekik. Kicsit lehet elkalandoztam, de mivel ez elég konkrétan érdekel minket és Titeket is ezért gondoltam megemlítem, úgyis még egy darabig a csapból is ez fog folyni. Visszatérve az alap témához, már itt is a szerda és a páros teszt után itt az idő, hogy egy régebbi bevált helyről hozzak valami nagyon klassz dolgot. Nem éppen egy vega álom következik, inkább egy vega rémálom.

Esztétika,megjelenés: Első ránézésre, egy pofásan csomagolt rántott sajt került az asztalomra, aminek a tetejére zacskós kiszerelésben pattintották a hozzá járó tartár. A csomagolásról, csak annyit jegyeznék meg, hogy nem csicsáznak, de ritka szimpatikusak ezek a lefóliázott dobozok és az is,hogy milyen profin, rengeteg csomagolóanyagot spórolva engedik útjukra a fogásokat. A doboz jobb szélén a köret foglal helyet, ami kukoricás rizs. A rizs hófehér, a kukorica szép sárga, ránézésre arányaiban is rendben van. A baloldali fakk  már egy kicsit izgalmasabb. Két nagy darab háromszög alakú sajt, ami kívülről nem tartogat meglepetést. Egy határozott metszést követően viszont már ott is van a tuti, igen, baconszalonnával van spékelve, nem is kevéssel. Alul sajt felül sajt, középen bacon, azt hiszem ritkán lát az ember ilyen kívánatos sajtszeletet.

Pont:8/10

Ízvilág: Kezdem a körettel, hogy ne a baconos sajtcsodáról való áradozással indítsak. A rizs pergős, ugyanakkor puha, a kukorica pedig nincs túlpárolva, ropog. Ez így rendben is van, a baj csak annyi, hogy kicsit sótlan, szerencse, hogy ez egy könnyen orvosolható probléma. Na jó eddig bírtam, rátérek a sajtra. A rántott sajt, egy egészen egyszerű fogás, nem is nagyon lehet elrontani, így nem is szokták. Igazából egy jóféle sajt kell és ez itt adott is volt. Mindezt feldobták némi baconnel, ami füstös ízt igen, zsírban tocsogást nem hozott. Azt hiszem, életem második legjobb rántott sajtja volt ez. (A legjobb csirkemell csíkokkal volt spékelve) Kár a tartárért, de nagyon nem tudott elszomorítani, ha az is olyan jó lett volna mint a sajt, akkor ez az egész tökéletes.

Pont:8/10

Mennyiség: A két sajt nem kicsi és összesen legalább 6 szelet bacont bele is töltöttek, így nincs ok a panaszra. A  köret, meglepő módon nem egy brutális adag, sőt még azt is állítom, hogy valamivel több rizs is belém fért volna. Ritka eset az ilyen, de ha ügyesen tili-tolizunk, akkor a végén az jön ki, hogy az utolsó falat sajthoz épphogy jut köret. A tartár ezen a téren sem tudott mutatni, nekem kevés volt, bár az hozzá tartozik az igazsághoz, hogy ha van rá lehetőség kb. áztatni szoktam vele a sajtot.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Azt hiszem nincs nagyon mit ragozni ezen a dolgon, az általam reálisnak tartott 45 perces szállítási időn belül érkezett meg az étel, megfelelő hőmérsékleten. Talán ide tartozik és még nem említettem, hogy a tartár nem csak híg, de meleg is volt. Az talán még pozitívabb lenne, ha nem a kajára ragasztva érkezne, így nem venné át annak hőmérsékletét. Persze ez csak azoknak probléma, akik a tartár mártást hidegen szeretik. Jaah és a legfontosabb, a szállítási idő 42 perc.

Pont:8/10

Ár/érték: A sajtért és  a mártásért összesen 945 forintot kérnek. Ez az ár, egyáltalán nem sok, igen gyakori, hogy 700 forint körüli áron simán a fagyasztott rántott sajtot kínálják a gyorséttermek. A köretnek választott kukoricás rizs 315 forintomba fájt, így a teljes ebéd 1260 forint plusz a borravaló volt. Mondjuk azt, hogy 1500 forintból sikerült jóllaknom és olyan ételt ennem, amit nem kapni minden étteremben. A mártás állagán tudnának javítani, de ahhoz minőségibb majonézre lenne szükség, ami minden bizonnyal megdobná az árat. Mivel az íze ennek a mártásnak is rendben volt, az állag nem tántorított el attól, hogy továbbra is kedvenceim között tartsam számon az Oggi Marcellot. Ha kicsit különlegesebb rántott sajtot ennétek, akkor ez lesz a legmegfelelőbb választás.

Pont:7/10