Select Page

Oggi Marcello – Camembert sajttal, körtével töltött rántott pulykamell, rizibizi

Oggi Marcello – Camembert sajttal, körtével töltött rántott pulykamell, rizibizi

Ahogy közeledtem ma az ebédidőhöz,  egyre inkább ott motoszkált a gondolat a fejemben, hogy kellene rendelni, valami hús feltétekben gazdag pizzát, de felnéztem a naptárra, és szomorúan vettem tudomásul, hogy még nincs péntek. Mivel nem nagyon akartam a szervezetemet összezavarni, így elvetettem az első ötletemet, és lelkesen elkezdtem összenézni a pincér kínálatát, és az általunk már tesztelt éttermek listáját.

Szerencsére, majdnem mindig tudunk találni olyan éttermet, aminek semmilyen produktumát nem vetettük még fejlett ízérzékelésünk szigorú rostája alá, na ez most nem így van, mivel Gasztro kolléga pár hete tesztelte egyik salátájukat, de az túl langyos, kell valami rendes kaja is repertoárunkba. Rövid válogatást követően, meg is lett a kiválasztott hely, Oggi Marcello, kínálatát tekintve, tipikusan szem szájnak ingere típusú hely. A lista elején, rögtön egy szimpatikus ajánlat, rántott pulykamell, némi gyümölccsel, és sajttal megtöltve, egyből körettel kínálva, hogy a válogatás minél kevesebb időt vegyen el az életünkből. A szokásos izgalom, számomra új hely, tapasztalat nélkül, korgó gyomorral várom a csodát.

Esztétika,megjelenés: Végre egy étterem, aki kiszállítás téren nem viccel. Elég komoly dobozban, érkezik az étel, mintha valami előre elkészített ételfutárral lenne dolgom. A lefóliázott doboz egyik oldalán a husi kapott helyet, a másik oldalon pedig a a köret. Nem tudom, hogy bennetek milyen érzelmeket kelt, amikor ilyen tálalással találkoztok egy kiszállított ételnél, de nálam ez magasabb szintű odafigyelést feltételez. Na de nézzük, mit is rejt a dobozka. A rántott pulykamell két részletben került a dobozba. A hús vékony szeletekre vágott körtét, és camembert sajtot kapott töltelékként. Gusztusosan folyik végig a srégen megvágott hússzelet oldalán az olvadt camembert sajt, jól látszik, hogy a körte héja nem került a fogásba. A köretnek kínált rizibizi szép fehér, láthatóan pergős, kis kutyulás után a második észrevétel, hogy a zöldborsó nagy része a tetejére került.

Pont:9/10

Ízvilág: A köret, ahogyan gondoltam pergős, de szerencsére nem száraz. Az ízesítést pont eltalálták, a zöldborsó nincs túlfőzve, pont jó az állaga. Ha a rizibizit kicsit meg kellene kritizálnom, az egyetlen kifogásom csak a borsó mennyiségével kapcsolatban lenne, nem lett volna baj, ha pár szemmel több kerül bele. A pulykamell vastagsága megfelelő, szaftosra sült a bundában, ami szintén igencsak kellemes ízűre sikerült. A töltelék, mint már említettem egyrészt meghámozott, vékonyra szelt körtéből, másrészt camembert sajtból áll össze. A tölteléknél okos volt, a gyümölcsöt meghámozni, korábban találkoztam ellenkező példával, ez így sokkal ízletesebb. Mivel vékonyra is vágták, nem csak megpucolták, így puhára párolódott a húsban, és az olvadt camembert sajttal kiváló ízkombinációt hozott létre. Mind a köret, mind a hús igazán jól sikeredett, és úgy gondolom, hogy a rizibizinél remekebb köretet nem magamtól sem választhattam volna hozzá.

Pont:8/10

Mennyiség: Rendelésnél, semmilyen arra utaló jelzést nem találunk az étlapon, hogy végül kb. hány dkg hús lesz a dobozunkban. de esetünkben aggodalomra semmi ok, egy evésre elegendő husika fog érkezni. A töltelék nem mondanám, hogy bőséges, de azt sem, hogy kevés, ügyeskedés nélkül is jut belőle minden falathoz. A köret mennyiségére se panaszkodhatunk, pont elegendő a hús mellé. Valahogy, még azt az érzést sem keltették bennem, hogy a rizibizivel kellene jóllaknom, ahogy a husi, úgy fogyott el szépen a köret is. Éhes voltam, a reggeli már régen volt, emlékeim szerint el is maradt, de jóllaktam azzal amit kaptam, így mennyiség téren sem emelek kifogást.

Pont:7/10

Kiszállítási idő: Mostanában mindig 40-50 perces szállítási időkkel találkozom, kivéve akkor, amikor rossz címre rendelem a pizzát, mert akkor bizony megesik a másfél óra is. Itt a jó példa, 36 perccel a rendelés feladását követően meg is csörrent a kaputelefon, ami már szép idő, közelít az áhított 20-25 perchez. Futárunk már a lépcsőfordulóból jó étvágyat kívánt, és volt egy olyan érzésem, hogy csak a lépcsőház előtt nézte meg mennyi pénzt is nyomtam a kezébe a kajáért cserébe.

Pont:7/10

Ár/érték: Jelenleg a kínálat legelején fedezhetjük fel a camembert sajttal, körtével töltött rántott pulykamellet rizibizivel, ami azért van, mert ez az aktuális ajánlott kategória szárnyasból készült eleme. A magyaros konyha számos remeke között, üdítően hat egy ilyen gyümölcsös, sajtos pulykaszelet, és ha már ennyire ajánlgatják, akkor azt mondom, hogy érdemes kiadni érte az 1499 forintot, nem igazán érhet Titeket csalódás. Az átlagos 44 perces szállítási idő is úgy tűnik, hogy alulról támadják, így gyorsan, megfelelő mennyiségű és kifejezetten finomnak mondható ebédhez juthatunk, ha Tőlük rendelünk.

Pont:7/10