Select Page

Oggi Marcello – Carbonara spagetti

Oggi Marcello – Carbonara spagetti

Dübörög a sziget, a héten még az időjárás is kegyes a fesztiválozókkal, de annak aki munkával tölti ezeket a napokat is, így a hét közepén kijár valami tartalmas ebéd. Ha hirtelen és egyben tartós energiára vágyok, valahogyan mindig valami tésztaétel jut eszembe.

Persze ész nélkül nem lehet minden nap tésztát enni, mert az bizony hamar meglátszik az ember, így ha Ti is bíztok a tészta erejében, akkor az efféle ebédeket időzítsétek edzésnapra és már nincs is gond. A tésztáról való elmélkedésem után itt az ideje, hogy kiderüljön, hogy kinek a konyhájából került ki az ebédem. Oggi Marcello, már a neve alapján is ért a tésztákhoz. Én annyit tudtam róluk, hogy egyszer már rendeltem tőlük, és a sajtjuk bizony kellemes emlékeket hagyott bennem. A választásom,a Carbonara spagetti, amiből már annyi félét ettem, hogy igazán finomat kell elém tenni, hogy pozitív legyen a véleményem.

Esztétika,megjelenés: Alaposan becsomagolva, fóliázott dobozban érkezik a tészta. Nem tudom, hogy miért nem használ minden hely hasonló megoldást, bár gyanús, hogy kisebb tételben szállítóknak, nem igazán érné meg. Ami biztos, hogy ez nem csak szebb, de praktikusabb is, mint az átlagos körbetekerős megoldás, jár is érte a piros pont. A fólia lehámozása utáni első gondolatom az, hogy ez bizony nem lesz száraz. A tetején tetemes mennyiségű olvadt sajt, a tésztaszálak pedig szinte alig látszanak a szósztól. A sajt mellett megannyi tészta és ami szintén pozitív, hogy sonka is van bőven a tésztatengerben. Nagyon egyben van a cucc és az amúgy jellemzően egyszínű fogás a fűszerektől tetszetősebb megjelenésre tett szert.

Pont:8/10

Ízvilág: Összekeverés nélkül estem neki, így a sajt érte el először az ízlelőbimbóimat. A sajt jóféle, tuti, hogy trappista és igazán zsíros is. A tésztát a villára csavarva, két fő íz került elő. Az első a fokhagymáé, a másik, amit pedig inkább mint utóízt éreztem a frissen reszelt szerecsendióé.A tészta puhára van főzve, a szósztól kicsit ragadós, de mivel az ízeket ez a szósz eredményezi, így az állagra nem fogok panaszkodni. Amit még érdemes megemlíteni az a felhasznált gépsonka minősége. Nem tudom, hogy az eredeti carbonaraba, minek is kellene lennie, de ez a gépsonka, mind állagra, mind ízre méltó arra, hogy belekerüljön. Összességében azt tudom mondani, hogy régen ettem ilyen jó carbonara spagettit, úgyhogy tésztaimádok ez az az íz, amit kerestek.

Pont:8/10

Mennyiség: Azt hiszem, nem fogtok meglepődni, azon ami most következik. Az adag elsőre nem látszik soknak, de ha az ember a doboz tartalmát egy normál méretű tányérra helyez, az bizony ellepi az egész tányért. Ennek a mennyiségnek köszönhetően, ha belapátoljátok az egészet, jó pár órán keresztül el leszek látva energiával. A tésztán belül az arányokról is azt tudom elmondani, hogy maximálisan meg voltam velük elégedve. A tészta mindenhol kapott a fokhagymás, szerecsendiós szószból, és szinte minden falathoz jutott a sonkából és a sajtból is. Laktató és több mint elég

Pont:8/10

Kiszállítási idő: Nincs igazán kedvem ragozni ezt a dolgot. Azt mindenki tudja, hogy egy ilyen fogás elkészítése, nem vesz túl sok időt igénybe. Az számomra már bizonyos, hogy nem kevés ételt szállíthatnak ki, erről nem csak a profi csomagolás, hanem az étel minősége is tanúbizonyságot tesz. A szállítási idő 42 perc . Az étel forrón érkezett, a futár udvarias volt.

Pont:7/10

Ár/érték: Jó tésztát étteremben 1500 forint felett tudunk csak lőni. A rendelős vonalon viszont egészen más a helyzet, már 1000 forint alatt is kapunk tésztát, persze nem ilyen minőségben. Az Oggi Marcello Carbonara spagetti árazás, a minőséget is figyelembe véve több mint baráti. 1270 forintért kerülhet az asztalra, amiért pár szóban összefoglalva egy nagy adag minőségi tésztát kapunk, ami után számos eddig jónak tartott tészta csak gyenge próbálkozásnak fog tűnni.

Pont:8/10