Select Page

Oggi Marcello – Húsos pizza (26cm)

Oggi Marcello – Húsos pizza (26cm)

Ismét eltelt egy remek hét, aminek a derekán túlléptük az 1000-et. Persze erre az alakalomra, nem csak egy fészbuk poszttal készültünk elkészült az első hivatalos ranglistánk is. Ami tuti, hogy mi nem állunk meg 1000-nél és az is biztos, hogy a ranglistára felkerült burgerezőknél, olyat kaptok, hogy mind a 20 ujjatokat megnyaljátok utána.

Ahogy az elmúlt időszak statisztikájából látszik, a másik általunk legtöbbet tesztelt kategória a pizza. Nem nehéz, főleg úgy, hogy minden héten legalább a pénteki napon pizzáról olvashattok. Most se lett volna ez máshogy, de az élet közbeszólt, így a szombat az új péntek, érkezik is a pizza, méghozzá Oggi Marcellotól.

Húsos pizza (26cm) – bolognai szósz, sonka, bacon, csirkemell, kolbász, mozzarella sajt

Esztétika,megjelenés: Többször rendeltem már tőlük, és az a helyzet, hogy nem okoztak csalódás, sőt a baconnal töltött rántott sajtjukat a mai napig fel tudom idézni. Most a húsos pizzára esett a választásom, úgy döntöttem, hogy a zöldségek most még kis mértékben sem fognak szerepet vállalni. A pizza, kis aranyos, 26 centis kiadás, vékony barnára pirult szélekkel. A vékonyra nyújtott tészta bolognai szószt kapott, mint alapot, amitől a piros alapszín meg is született. Erre került a megannyi húskészítmény. A sonka, szinte minden négyzetcentiméteren ott van és ez mondható el a kisebb szeletekre vágott baconről is. A csirkemell darabok elvesznek a sajt alatt, de csakúgy, mint a kolbász karikákból, belőlük is jut minden szeletre. A bolognai szószból a darált hús része, nagyobb kupacokban foglal helyet, és szinte megkoronázza az egész pizzát. A pizza nagyon pofás, a zöldségek színe talán hiányoznak, de egy rendes húsevőnek ez maga a mennyország.

Pont:8/10

Ízvilág: Nincs ez máshogy most sem, jól néz ki és az íze is jó. A bolognais alap nem hangsúlyos, de nem is csoda, hogy a paradicsom ízét simán elnyomja a bacon és a kolbász. Az említett két feltét mellett, a sonka ízét is megtaláljuk a falatokban. A legtutibb falatok azok, ahova mindenből jutott, ezeknél aztán érezhetjük, hogy valóban imádjuk a húst. A csirkemell kockák íze is hibátlan, és kiszáradniuk sem sikerült a sütés közben. A bolognai raguban nevelkedett szaftos darált hús nem tocsog a zsírban és szerencsére ez az egész pizzára igaz. A tészta, vékonyabb fajtából való, egyértelműen pizza vonal, nem emlékeztet semmilyen kenyértémára. A pizza valóban húsimádoknak való, nem igazán tudok róla rosszat mondani.

Pont:9/10

Mennyiség: Esetenként előfordul, hogy a centi a helyén marad, így csak a szemmérték alapján tudom megmondani, hogy mennyire sikerült tartania a pizzériának az ígéretét, de most a mérés nem maradt el. Amikor megláttam, hogy a pizza kitölti a dobozt, bizakodva álltam neki méricskélni és nem is hiába. A centi bizony azt mutatta, hogy a pizza több mint 26 és fél centiméter. Ez mondhatni rendhagyó, de végre itt egy pozitív eltérés is. Ekkora pizza esetében ez annyit jelent, hogy a 26 centis rész az amin feltét van, a széleket meg igazából nem is vették figyelembe. A sok feltétnek köszönhetően, egy személyre kiadós az adag, így teljesen jogosnak érzem a max pontot.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az a helyzet, hogy nem önmagában érkezett az étel, rendeltünk hozzá egy adag frissensültet is. A kétféle fogás elkészítéséhez és a megérkezéséhez így sem kellet több idő, mint 43 perc. Ez az eredmény nem emeli ki az átlagból a Oggi Marcello-t, de hibaként sem tudom említeni. Teljesen átlagos szállítási idő, nem is lovagolnék tovább a témán.

Pont:6/10

Ár/érték: A 26 centiméteres Húsós pizzáért 1150 forintot kérnek. Ez nem kevés, számos helyet tudunk, ahonnan ennyiért egy fullos 32 centist is kihoznak. A fullos szó, ebben az esetben, csupán a sok feltétre utal, mert sok esetben ez bizony a minőség rovására megy. Az Oggi Marcello ezen pizza alapján egy magasabb színvonalat hivatott képviselni. A tészta remek, a feltétek nem áztatták szét zsírral a pizzát és az ízek mellett a méretezés is korrekt. Lehet, hogy az átlagosnál kicsivel többért, de egy remek pizza landolhat az asztalunkon, ha tőlük rendelünk.

Pont:8/10