Select Page

Old Rider Étterem – Old Rider pizza (32 cm)

Az ajváros kísérletezés után gondoltam ki kellene próbálni valami olyan pizzát amivel még nem találkoztam, ebből persze van annyi mint csillag az égen szóval valami egzotikusabbat gondoltam magamnak mára. A 11. kerület ezen részére ahol hétköznap általában elér az ebéd, egyre kevesebb étterem szállít. Nagy csodák csodájára mégis megjelent a netpincéres listán egy új étterem amit Old Rider Étteremnek hívnak, új-old érdekes. 

Hosszasan fürkésztem az étlapot mire megtaláltam az egyik legkreatívabb névvel ellátott pizzájukat az Old Rider pizzát. Neve alapján semmi extrát nem tartalmaz, de miután átnéztem a feltétlistát úgy éreztem ez lesz a mai befutó, olyan nagy csoda nincsen benne mint mondjuk egy édes pizzában, de tormás alappal eddig még nem volt dolgom. A teljes feltét lista imigyen mutat: tormás-tejfölös alap, hagyma, bab, sonka, bacon és mozzarella sajt. Kissé hajaz egy szokványos Piedone pizzára, és csak a torma benne az extra, szóval mára csak ennyire futotta az egzotikusokból.

Esztétikai megjelenés: Átlagos doboz némi firkával rajta, illetve a sarkánál egy címke az étterem nevével és még pár adattal. Miután felnyitjuk egy egészen korrekt pizza látványa köszön vissza. Szabályos kör forma melynek szélénél élesen felhajtott vég van, pár helyen kicsit vastagabb, de az sem tragédia. Csillognak rajta a fekete babszemek melyek eléggé meghatározzák az összképet. A többi feltét is kikandikál, de egyértelműen látszik hogy a mozzarella olvadtan egy egész réteget terít a tésztára, jól mutat. Picit a hús tűnik hiányosnak, nem sokat látni de remélem csak mélyre merült a sajttengerben. Nem mondom hogy remegő kezekkel nyúlok késért az izgalomtól, de egészen guszta lett a veterán motoros.

Pont: 8/10

Ízvilág: A torma zseniális sirató ha kellően combosra van tákolva, nincs is jobb mint amikor 3-4 másodpercig sírunk, mint az ország mikor kiderült, hogy Berényi András meghalt. Na ilyen vágyakkal ne induljunk neki a dolognak mivel sajnos körülbelül semmi ízét nem érezni a tormának, inkább csak a tejföl érezhető az alapnál. A tészta maga szerintem nagyon el lett találva, nem ropog mégis vékony de nem szakad szét a kezünkben. A bab az bab, nem tudom tovább ragozni. Vad randizás előtt ne toljunk Old Ridert mert a hagyma valószínűleg pár órán át leheletünk része lesz. A két versenyző a hentesboltból egy erős közepes teljesítményt nyújt a mai napon, a bacon kellemesen sós ízt nyújt. A sajt a legkirályibb a történetben, nagyon jó nyúlós állaga van és ízre sem utolsó.

Pont: 8/10

Mennyiség: A pizza 32cm átmérővel bír, ami ránézésre meg is van nincsen vele baj. A tészta inkább a vékonyak közé tartozik, ennek ellenére szerintem egészen laktató, ez gondolom a nem éppen lightos feltéteknek köszönhető most. Arányaival annyira nem vagyok kibékülve, sajnos a húst igen elvétve találni csak meg a pizzán ebből nem ártana még két marékkal ráhajítani. A babból lehetne kicsit áldozni és talán utána nem lenne gond a farpofánkból kiröppenő galambok áradatával. Egy embernek ebédre egy ilyen pizza tökéletesen elég, szét nem fog robbanni tőle ugyan, de 4 órát eléri az garantált.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Nevük alapján a rutin rókák 40-60 perc közé teszik a futár befutásának várható idejét. Arról nem tesznek említést, hogy valószínűleg a Kárpát-medence James Bondjaival küldik az ételeket, mivel az irodába a mai napig érthetetlen módon bejutott és egyenesen az asztalomig hozta az ételt, alsó hangon olyan az iroda biztonsági rendszere mintha a CIA-nál dolgoznék. A végtelenül pontos házhoz-szállítás végül 51 percet vett igénybe, de ilyen produkcióval még nem találkoztam le a kalappal a futár tehetsége előtt, nekem ez minden pontot megér.

Pont: 10/10

Ár/érték: Nem a legolcsóbb 32-es pizzát sikerült megrendelnem, mivel 1350 Forint ez a példány ami azért nem is vészesen drága – valahol az aranyközépút. Pár apró csiszolást követően nagyon remek kis pizzát lehet kihozni belőle, de a legnagyobb fájdalmam a tormás jelző ami talán annyiba kimerül, hogy egy tormás üveg a sütő mellett ki van nyitva és átfúj rá a szél némi aromát. A futár tényleg a legújabb 007-es a szememben, nagyot alakított. Második esély természetesen meg lesz, de már annyit ígértem a postoknál hogy lehet csak 2020-ban jön el az ideje. Lelkes kalandorok nyugodtan rendeljék, szerintem csalódni nem fog nagyot benne senki, az étterem meg ha jól látom alig több mint 2 hónapos, így idővel tuti tökélesedik a recept a konyhában.

Pont: 6/10

[thethe-image-slider name=”Slider7″]