Select Page

Paddock Burger’s – Kondás pizza (32cm)

Szerző: | 2016. Már. 18. | Pizza

A rövid hétnek is mindjárt vége, így itt az idő, hogy egy újabb pizza élményt osszunk meg veletek. A Paddock Burger’s kínálatából nagyjából egy hónapja, már teszteltem egy burgert, de mivel az étlapjukon nem csak hamburgereket találunk, így elérkezett az idő, hogy egy másik igen népszerű ételféleséget válasszak. A hely, neve nem sejteti, de ha veszitek a fáradtságot és a fészbuk oldalukon körülnéztek, akkor kiderül, hogy a hambin és a pizzán túl, sokféle fogás közül van lehetőség választani. A sajtos, marha burgerük után, jöjjön egy csalogató nevű pizza, a Kondás.

A választékban elsősorban paradicsomos alapú pizzákat találunk, de azért az ettől eltérő igények kielégítésére is fel vannak készülve. Mivel nem igazán kívántam a paradicsomos alapot, így a 4 tejfölös alapú pizzavariáció közül választottam ki a szívemhez legközelebb állót.

Kondás pizza – fokhagymás tejfölös alap, mozzarella, tarja, bacon, lila hagyma, juhtúró

„A kondás kihajtja a kondát a legelőre, é egészen őszig együtt van a disznókkal.” Ebből a mondatból ki is derül, hogy honnan a név, és ha az összetevőkre tekintünk, még abban is van valami, hogy ezt az elnevezést használja az étterem. Ami biztos, hogy így magával ragadóbb, mintha egyszerűen Disznópásztornak nevezték volna el.

Kondás

Kondás

Lássuk, mitől és hogyan néz ki a pizza. A fokhagymás tejfölös alap miatt a pizza belseje fehér, a világos színt csak a feltétek és a barnára pirult, nagyjából egy centis perem teszi izgalmasabbá. A tejfölös alap helyenként, olyan mintha összeállt volna, valami túróféleséggé, de nem. Ezek a kis szigetek konkrétan a juhtúrónak köszönhetőek, a tetejük itt ott, barnábbra is pirult. Némi képzavart ez az összetevő azért okoz, de húsféleségekhez passzol a juhtúró, így ezen most túlteszem magam. A két húsféleség, nem más mint tarja és bacon. Ezek közül a tarja kockákra vágva a bacon pedig nagyobbacska szeletek formájában került a sajt alá. A sajt mozzarella, és még mielőtt a helyére került volna azért tuszkoltak alá egy kevés, ízlésesen elhelyezett lila hagymát is.

Harapj

Harapj

Nem haboztam sokáig, hasítottam egy nagyobbacska szeletet a pizzából és neki is láttam. Az első benyomásom az, hogy ez aztán egy igazán szaftos pizza. Az amúgy befelé vékonyodó tésztáról, nem spórolták le a kellemesen fokhagymás tejfölös alapot. A juhtúró karakteres ízét, a bacon szaftossága és füstössége próbálja ellensúlyozni és ez sikerül is neki. A tarja szintén egy enyhén füstölt fajta, az íze kellemes és passzol is az imént említett összetevőkhöz. Az utolsó összetevő, a lilahagyma, ami a sajt alatt megpárolódott, így egy édeskés ízzel járul hozzá az élményhez. Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy nem pizza, hanem egy hibátlan tökipompos élményét tudta nekem nyújtani a Kondás.

Pizzának tökipompos

Pizzának tökipompos

A megjelenés rendben van és az íz is a maga pályáján maradandónak nevezhető, de most jön a de. Az étlap azt mondta, hogy a pizza amit kapni fogok 32 centiméteres átmérővel rendelkezik. Sajnos ez nem igazán valósult meg, jótékony méréssel 30 centi került a dobozba. Mondjuk, hogy a fizetett mennyiség 94%-a megérkezett, de ebből még az 1 centis peremet  nem vontam le. Ez annyira nem szimpatikus, még úgy sem, hogy az erőteljes ízeknek és a megfelelő mennyiségű feltétnek köszönhetően így is bőven elég volt egy evésre a pizza.

Nem annyi

Nem annyi

A hely nem egy sarokra van tőlem, inkább úgy 6 km-re. Ez nem kevés, de ha ügyesek, azért így is lehet maradandót alkotni. Most 45 perc alatt sikerült szállítani, ami a távolsághoz képest egészen remek eredmény. Nem ritka, hogy az 1 km-re lévő pizzériából 1 óra alatt sikerült érkeztetni a pizzámat. Mindent egybe vetve, egy erős közepesnek éreztem a pizzájukat. Nincs kétségem afelől, hogy tudnak jobbat, hisz az oldalukra kattanva olyan pizzát is láttam, hogy majdnem beleharaptam a monitorban. A jövőben biztos, hogy választok még majd az étlapjukról.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték