Select Page

Paddock Burger’s – Sajtos classic marha burger

Paddock Burger’s – Sajtos classic marha burger

A helyzet az, hogy gasztrobetyár a nagy hamburgeres nálunk, így a hétfői napon általában ő próbál meg Titeket új információkkal ellátni a témában, de ez a hétfő az enyém. Régen nem ettem már hamburgert, így vártam a vasárnap ebédet, amikor is egy korábban kiszemelt hely kínálatából rendeltem meg egy szinte alapnak nevezhető burgert. Az alapvető elképzelésem az volt, hogy nem ehetek rosszat, így nem kellene kockáztatni, de mégis a blogger vér kerekedett felül és olyan egy számunkra új hely kínálatából választottam. A kollégák hatáskörén kívül esik a hely, ami Paddock Burger’s néven fut és a burgereken kívül az étlapján találunk mindent, mi szem szájnak ingere. A burgerek házi készítésű buci alapra épülnek és az online rendelések visszajelzése alapján, nagy hibát nem követhetek el azzal, hogy őket választom.

Sajtos classic marha burger
jégsaláta, 150g marhahúspogácsa, cheddar sajt, uborka, vágott káposzta, paradicsom, lila hagyma, ketchup, burger szósz

Esztétikai megjelenés: A buger, az általános alufóliás megoldás helyett, egy valamivel környezetbarátabb megoldásban, pofás papír dobozban érkezett. Hogy őszinte legyek, mikor kinyitottam, nem tudtam eldönteni, hogy tetszik e amit látok. Egy viszonylag világos színű, tömzsi, szezámmagos buci került a szemem elé. A profilját megnézve, azért közelebb került a szívemhez a hambi, hisz a több összetevő egyből meghozta az étvágyamat. A húspogácsa, a színe alapján jól megsült, és a tetejére helyezett élénk sárga cheddarral meggyőzött arról, hogy ez jó lesz. A jégsaláta, a lilahagyma és a paradicsom, színessé varázsolta a burgert, a többi összetevő inkább csak a metszés után került a szemem elé. A vágás után látszik, hogy a hús közepe nem száradt ki, így a bruger szósszal karöltve, biztosan nem lesz fojtós a hamburger. Ránézésre, nem lesz a kedvencem, de ígéretesnek tűnik.

Pont: 7/10

Ízvilág: A burgernél határozottan igaz, hogy ha jól néz ki akkor az ízében sem nagyon fogunk kivetni valót találni. Persze, ha erőlködünk találunk kivételt, de az biztos, hogy ezzel a kinézettel nem lesz strandbüfés kamuburger. A 150 grammos húspogácsa külseje kemény, de legbelül még puha a hús. A fűszerezésénél a bors a leghangsúlyosabb, független falatlopók véleménye szerint kicsit talán túl borsos is. Nekem a hús tetszett, a burger szósszal a friss zöldségekkel és a cheddarral kiegészülve pedig kifejezetten elnyerte  tetszésemet. A hambi gyenge pontja szerintem a házi buci. A buciban van anyag, méghozzá annyi, hogy kicsit kemény, így egy-egy nagyobb falat rendesen megdolgoztatja az ember állkapcsát. Nem biztos, hogy mindig ilyen tömör a cucc, de ez most annyira nem sikerült jól, ami kifejezetten kár, mert az íze amúgy rendben van.
Pont: 6/10

Mennyiség: A tömör bucinak és a vaskos marhahúsnak köszönhetően, van súlya rendesen, így már a doboz megmarkolásánál eloszlik a kétely, hogy éhen marad az ember. A hús méretre amúgy klappol a bucihoz, ami ha könnyedebb lenne, tuti, hogy akkor is elfeledtetné velünk az éhséget. A szószból mehetett volna bele több, a zöldségarányt pedig tökéletesen belőtték. Ami biztos, hogy egy étkezésre hibátlan, azoknak akik terhes anyának érzik magukat, még mindig ott van az opció, hogy menüben rendeljék meg.

Pont: 7/10

Kiszállítási idő: Mostanában, ha nem étteremben eszek, valahogy mindig 1 óra körüli idővel érkeznek meg a rendeléseim. Mondjuk ha belegondolok, hogy tűzhelyet december közepén rendeltem, de még mindig nem ért ide, akkor az 1 óra 1 óra 20 perces kaja szállítási idők szinte semminek tűnnek. A helyzet itt az említetteknél azért jóval rózsásabb, a burger konkrétan 48 perc alatt érkezett meg. A rendelés helyszíne 6 kilométerre van az étteremtől, szóval a szállításra igazából egy rossz szót sem tudok mondani, még a futárt is kifogástalan modorral áldotta meg az ég.

Pont: 8/10

Ár/érték: A tények szomorú dolgok, így mivel a marhahús áfája nem csökkent, továbbra sem fogunk 1000 forint alatt jó marhaburgert kapni. A képeken látható Sajtos classic marha burger 1390 forintért szállhat a házatokhoz. Ez az ár, jogos, ha a bucit eltalálják, akkor meg kifejezetten korrekt. Friss zöldséges, jó húspogácsa ez a két dolog szinte biztosítja a jó hamburgert. Az étlapjukon van még pár dolog, amit muszáj lesz kipróbálnom, így ha megnéztem a pizzájukat, még arra a burgerre is rá kell majd mennem, amit jalapenos majonézzel turbóznak.

Pont: 7/10