Select Page

Paneer – Lucky Lentil

Szerző: | 2017. jan. 9. | Burger

A hagyomány szerint újév első napján lencsét kell enni, hogy csurig legyünk szerencsével az új esztendőben. A Paneer, akik már a város egyre több pontján fellelhetőek. Király utcai egységükbe sikerült nemrég betérni, ahol ők bizony meglovagolják a lencse vonalat és egy speciális burgerrel üdvözlik a 2017-et. Az alap koncepció maradt, mégpedig húspogácsa helyett rántott sajttal találkozunk a burger közepében. 

Szerencseenergia mellett a lencsének egy kazal jótékony hatása van. Javítja a májfunkciót, ami egy masszív szilveszter után valóban hasznos lehet, emellett nyugtat, férfi termékenységet fokoz, jó hatással van az anyagcserére, de még a vérnyomást is képes stabilan tartani, ergo egész évben megéri fogyasztani.

Lucky Lentil burger – mustár, edami sajt, bacon, lilahagyma, lencse

Nincsen kegyetlenül túlvariálva, a kötelező lencse megvan hozzá, hogy méltó legyen nevéhez. A csomagolás szokásos, azaz kapunk egy papírtálcát, rajta a burgerrel, amit papírba csomagolnak, hogy ne legyen teljesen meztelen. Remek dolog, de jobb, ha megfosztjuk tőle, akkor jobban mutat. Ciabatta szorítását élvezi a töltelék, mely kellően masszív a feladathoz.

oldalról

Oldalról a lencse látszik, szemből pedig a bacon nyúlik kicsit túl. A sajt egyenletesen szép aranybarna bundába öltözik a hideg ellen. Ízre a sajt bődületes élményt nem nyújt, de ez fajtájának velejárója, kár lenne bődületes ízorgiát várni bármilyen edami sajttól. A mustár és a bacon párosa egy igazán érdekes, sörfesztiválra/szilveszterre asszociáló ízvilágot nyújt, de a tuti úgy lenne, ha sörmustár lenne a szósz.

szemből

A hagyma igazi meglepetés volt, mivel ereje a következő három randinkon is érződni fog, ez tényleg gyilkos. A kenyér kérge enyhén ropogós volt, míg belseje inkább légiesebb textúrájú. Maga a lencse hozza az elvártat, diós-földes íze kiérződik szinte minden egyes falatnál, de a mustár azért pillanatok alatt felül tud rajta kerekedni. Adagra könnyedebb, mint egy húspogácsás burger, annyira nem borít meg minket.

elfelezve

Menüsítve lehet jobban járunk, mert akkor érkezik mellé a köret és az üdítő is. A szerencse lencse burger 1550 forintot kóstál, ami egyáltalán nem nevezhető elszálltnak. Az előbb említett két extrával pedig együtt 1910 forintot kell érte kipengetni, ami szintén nem nevezhető soknak.

Paneer – 1073, Budapest, Király utca 53. – Facebook

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték