Select Page

Paneer – Super Cheddarburger & Bacon Cheeseburger

Szerző: | 2016. Már. 7. | Burger

A Paneer a Kazinczy utcában található Karaván sátra alatt kezdte meg pályafutását Food Truck elképzelésben. Sajt minden mennyiségben és az átlagnál magasabb minőségben, ez jellemzi tömören filozófiájukat. Pár hete viszont megnyitották első üzletüket is, így nem kell feltétlen a truck oltára elé gurulnunk, ha sajtozni akarunk.

Helyszín, a hétvégi élet boulevardja, azaz a Király utca. A Deáktól egy fél sörrel már a nagykörúthoz vagyunk közelebb, mikor elérjük az 53. számot, ahol maga az üzlet található. Kintről semmi extra, egy apró terasz és pár jel, hogy tényleg a Paneer előtt találjuk magunkat. Belépve már jobban megérinti az embert a sajtláz. A pult felett hosszan nyúlik az étlap, ami kissé megmozgatja nyaki izmainkat, mivel eléggé meredek szögben kell felnéznünk, hogy lássuk.

"Nézz az ég felé..."

“Nézz az ég felé…”

Alapból a rántott sajt nem mozgatott annyira, sokkal inkább az érdekelt, amikor bementem, hogy miként lehet a burgert úgy felépíteni, hogy a lelkét szolgáltató marhahúspogácsát sajtra cserélik. Egy nem elég, legyen kettő elven rendeltem is, egyiket körettel megtoldva, amihez tejfölös-hagymás szószt kértem.

Super Cheddarburger- cheddar sajt, hagymalekvár, lyoni hagyma, rukkola, Steak szósz és az egész ciabattában

Bacon Cheeseburger – ementáli sajt, coleslaw, bacon, paradicsom, uborkás-majonézes szósz és szintén ciabattába zárva

A rendelés leadást követően nagyjából 10 percet, ha kellett várni, igaz közel nem volt csurig töltve a vendégtér. Háttérzene megvan, egészen változatos stílust élvezhetünk ottlétünk alatt. Tálalás street food szellemhez hű, papírtálca bélelve és kész. A burgerek egy csomagolást is kapnak még, de jobb őket mezítelenül csodálni.

Super Cheddarburger

Super Cheddarburger

Elsőnek a Super Cheddarburger. A sajt panírja egészen zseniális, közelében nincsen az alap rántott sajtokhoz, ez magasról alázza azt. Ízre hozza a kissé fanyar ízvilágot magával a sajt. A hozzávalók külön-külön érdekesek, a lekvár picit édes, amivel szembe megy a rukkola, viszont ha egyszerre fogyasztjuk őket egészen elképesztő harmóniába kerülnek egymással. A hagymából sokat nem vettem észre, a steak szósz pedig kicsit elbújt a háttérben. A ciabatta friss és egészen jól túri a szorítást, ami azért kell, hogy ne csússzon szét a burger. Adagra tökéletesen elég, meglepő, hogy mennyire laktató tud lenni hús nélkül is egy burger.

Bacon Cheeseburger

Bacon Cheeseburger

Bacon Cheeseburger. Sokkal szaftosabb élményt nyújt, ez látszik is egyből, ahogy szembetaláljuk vele magunkat. A coleslaw és az uborkás-mayo közrefogja a Paneerozott ementálit. A bacon a fedélben bújik meg, alapból szinte ki sem látszik. A saláta nagyon lágy ízekkel dolgozik. Kellemesen kíséri a sajtot, amivel tökéletesen egymására találtak a burgerben. A mayo nekem kicsit light wasabis hatást keltett, egészen érdekes világot képvisel. A bacon nekem alulmaradt a szószokkal szemben, a várt picit sós élményből én semmit nem éreztem, ami nekem hiányzik ilyen névadó feltét esetében azért. A ciabatta is pazar, jól teszi dolgát a szerepében. Adagra ez is tökéletesen jó.

Felezve

Felezve

A köret jobb minőségű mirelit burgonya, ami mártogatva alig lehetne megmondani. Az üdítők helyén vannak, de legközelebb egészen biztos, hogy sört is fogok kóstolni. A truckkal szemben itt sokkal gazdagabb a kínálat és ahogy Facebook oldalukat elnéztem folyamatos fejlesztéseket is eszközölnek. Egyetlen dolog, amit nehezen tudtam megfejteni falatozás közben, hogy vajon kezelnek-e keszonbetegeket valamelyik sarokban, mert az elszívás és a szigetelés valahogy megoldja, hogy minden ajtónyitás és csukás során az ember füle egy pillanatra beduguljon.

Bent

Bent

Ami az árakat illeti, a Cheddarburger 1650, míg a Bacon Cheeseburger 1450 forintot kóstál. Utóbbi menüsítve 1810 kavics, ami a köretet és a hozzá tartozó szószt jelenti. A szörpök 360 forintért kerülnek hozzánk, ez 3 dl esetén érvényes. Nem nevezhető elszállt árszabásnak, gond nélkül elfogadható. Kissé kételkedtem, hogy megállja-e a helyét a burger kategóriában, de engem végül egészen meggyőzött.

(ha szükséged van egy kis Király utcai útbaigazításhoz, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk térképen merre van a Paneer)

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték