Select Page

Paparazzi Pizza & Burger – Kívánság hamburger

Szerző: | 2017. jan. 25. | Burger

Mostanában kicsit borult a régi rendszer, így ha a hamburgerek iránti érdeklődésetek magasabb az átlagemberénél, akkor nem biztos,  hogy csak hétfőn érdemes rákattannotok. Mivel a hétfő és a kedd már elment, így a hét közepére érkezik a heti burger, nagy örömömre új helyről. A pincéren, még új felirattal szerepel a Paparazzi Pizza & Burger, aminek nevéből nem nehéz kitalálnunk, hogy ha pizzára vagy burgerre vágyunk, akkor választhatjuk őket is. A két igen népszerű kategórián túl még egy nagyon népszerű étel található az étlapon, méghozzá palacsinta. Az “új” felirat és a  80% feletti átlagos értékelés meg is győzött, hogy válasszak az étlapról.

A nagyon hangzatos és változatos nevű pizzák mellett meglepetésként ért, hogy hambiból csak egy van. A kívánság hamburger szerepel az étlapon, amit a kiválasztás után további extrákkal bolondíthatunk meg, némi felárért cserébe.

Kívánság hamburger – házi szezámos buci, 150g marhahús, házi szósz, paradicsom, hagyma, uborka, saláta

Az alap felszereltség ennyi, és kérik, hogy válasszunk hozzá további feltéteket, amik között azért egy olyan sincs, ami díjmentesen kerülhet a burgerbe. Természetesen nem rettentem meg, mikor ezt megláttam, némi cheddarral és baconnel turbóztam fel a burgert, hogy valóban kívánság legyen.

szezámos helyett inkább magvas a buci

szezámos helyett inkább magvas a buci

A hambi megjelenése meggyőző, a csomagolás lehámozása után egy méretes buci került elém, amibe ránézésre megfelelő mennyiségű anyag is került. A sötétbarnára sült buci, az ígértnél is többféle maggal érkezett, a belsejéből csak pár alkatrész látszik ki. A húspogácsát a színe alapján megsütötték rendesen és a cheddarnak is volt ideje ráolvadni.

a belső valóban fontos

a belső valóban fontos

A húspogácsa vaskos, alá került a saláta és még némi paradicsom is. A zöldségek közül a hagyma és az uborka karikák felül kaptak helyet, illetve az extraként kért sajt és bacon is. A bacont nem pirították meg, vagy ha igen, akkor pont fele annyi időt kapott a rostlapon, mint kellett volna. Ami még nem szokványos az a hambi szósz. Nem ketchup vagy paradicsom alapú, a színe alapján a majonéz a fő összetevője.

meggyőző profil

meggyőző profil

A buci puha, egészen könnyed, ez a kép alapján is levágható. Az ízeket, elsősorban a friss zöldségek és a húspogácsa határozza meg. A húspogácsa íze kellemes, a belseje is inkább sült, nem a krémes vonalat képviseli. A zöldsége közül a sali és az uborka az erős, illetve a már említett szósz majonéz íze érződik elsősorban. A cheddar sajt inkább a sínével van jelen, nagyjából egy falatnál éreztem igazán az ízét. A bacon ebben a nem megpirított formájában teljesen elveszik, inkább jalapenot kellett volna választanom.

A hambi a méretéből adódóan egészen laktató volt, egy vacsorának pont megfelelt. Sajnos 57 perc várakozás után a hambi hidegen érkezett, így be kellett dobjam a mikroba, hogy élvezhető legyen. A hambi alap ára 1290 forint, ami kiegészült kétszer 150 forinttal a cheddar és a bacon feltétért cserébe. Sajnos a plusz 300 forint egyáltalán nem érte meg, és így az 1590 forintot is soknak éreztem ezért a burgerért. Ezért a pénzért sok helyen tudnak jobbat csinálni, még úgy is, hogy ez a burger a jobbak közé sorolható. A megnevezés, “kívánság burger”, egyáltalán nem szerencsés, mert nem választható feltétek vannak, hanem alapok, amik mellé plusz pénzért válogathatunk. A végeredmény az, hogy a hambival nem győztek meg, de a kommentek alapján a pizzájuknak is kell majd adnom egy esélyt.

Esztétika

Ízvilág

Mennyiség

Ár/érték