Select Page

Pasta. – Fat Joe

Pasta. – Fat Joe

A Leves. sikere után megnyílt a Pasta. is a Kálvin téren, ahol már lecsó kolléga járt, közel két és fél hónappal ezelőtt. Pofátlanul közel lakom a helyhez, így elérkezettnek érzem az időt a zarándoklatra, végül is már a fél város járt itt. A pontos dátumra nem emlékszem már mikor voltam, de aznap négy különböző tészta közül is lehetett válogatni, nekem a befutó Fat Joe lett, aminek valószínűleg semmi köze az amerikai rapperhez, aki 70-ben született augusztus 19-én, woha nagy király!

A feltét lista egészen egyszerű, csirke, kukorica, paradicsom, BBQ szósz. A pult mögött láthatjuk, ahogy készítik az ételt, mondhatni pillanatok alatt megvan, és ki is seggelhetünk a térre, feltéve ha éppen nem szakad az eső. A sörpadok fejlesztések során mentek keresztül a kezdeti állapothoz képest, került rájuk párna illetve az asztalon lévő papír terítőre firkálhatunk, de még városi programajánlót is felfedezhetünk rajta. A doboz jól ismert felirattal, és anno a műanyag fület lecserélve már fémmel dolgoznak.

Esztétikai megjelenés: Letisztult egyszerű a doboz, pofon egyszerű belőle falatozni, mind helyben, mind elvitel után. Nagy csodákat nem lehet alkotni, mondhatni szűkösek a lehetőségek. A tészta tetején korrekt mennyiségű reszelt sajt van, melyet némi petrezselyemzölddel szórtak meg, és itt ki is merül a díszítettség. A többi, azaz a lényeg ezek alatt található, viszont a doboz kialakítása miatt kevésbé látunk oda. Pirosas szószban fürdik a tészta, így vélhetően, a paradicsomos és a BBQ-s jelzők igaznak bizonyulnak. Kukoricaszemek sárgállanak át, ránézésre van benne bőven, “májszbitte”. Jól mutat a fehér pakk, kategóriájában tökéletesen megállja a helyét.

Pont: 9/10

Ízvilág: Gyors mixelés nem árt, így jut a sajtból mindenhova, és nem fordul elő, hogy az elején lelapátoljuk róla és utána semmi nem marad belőle. A szósz íze a legkarakteresebb ez nem vitás, lágyan édeskés a BBQ, melyhez remekül harmonizál a kukorica és a csirkehús. A tészta nem főtt túl, egy kicsit talán lehetett volna puhább is, de gondolom a napi pár száz adag esetébe, ez akár igaz is lehet. A csirke ízre és állagra is megfelelő, nem mondom, hogy remegtem az extázistól amit okozott, de tökéletesen jó így. Jól átgondolt recept, nekem bejött.

Pont: 8/10

Mennyiség: Anno a kolléga volt olyan lelkes, hogy rácsapta egy mérlegre a dobozt, ami fél kilóval mérlegelt, szerintem itt is legalább meg van annyi, súlyra nincsen probléma az garantált. A legtöbb a kukorica, a tészta után természetesen, és legjobb benne, hogy nem igazán emésztjük meg így még visszaköszönhet. Húsból egy picit mehetett volna bele több, mondjuk 20-30 szem kukoricát szívesen beáldoztam volna cserébe. A sajt mennyisége elegendő, igaz alaposan át kell pörgetni, hogy legyen belőle mindenhol. A szósz tök jó, egyáltalán nem száraz a tészta, így jó. Az egészet benyomva egy könnyedebb négy órát érzek a dobozban, szerintem korrekt.

Pont: 8/10

Ár/érték: Az elégedettséget remekül ábrázolja a sörpadok folyamatos telítettsége, a környező irodaházakból ebédidőben, gondolom nem kevesen ugranak át egy jó tésztáért. Az ár egységes, ami 990 forintot jelent, nem mondom, hogy lefölözi a kifőzdéket, de elfogadható egy ebédért, ennyiért pizzát sem találunk már nagyon. A Leves. sikere után, sikerült még egy jó “fogást” csinálniuk, tehát aki netán még nem tetette volna meg, battyogjon el a Kálvin térre. A kínálat bőséges, csupán ki kell szemelni a kedvencet a heti étlapon. Külön piros pont, hogy az üdítő nem horror áron mozog, bevallom meglepett elsőre.

Pont: 8/10