Select Page

Pasta Finucci – Vargányás Hátszíncsíkos Tagliatelle

Pasta Finucci – Vargányás Hátszíncsíkos Tagliatelle

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége, mert ezek a fránya hétköznapok megint a nyakunkon vannak. Ha minden igaz, ez a borús történet, ami most játszódik a hétvégére véget és, és megint 30 fok feletti meleget élvezhetünk majd. Ami biztos, hogy aki dolgozik annak kell az energia, úgyhogy a betevő falat ma sem maradhat el. Bár a napjaim most a diéta szó körül forognak, egy jó tészta azért egy nagyobb edzés előtt belefér. Ha tésztát esztek, a durum a tuti, de ha igazán ízletes tésztát akartok enni, akkor nem biztos, hogy durumból fogjátok kapni.

A tésztám kiválasztásakor, nagyjából egy dolgot képzeltem el, azt, hogy olyat egyek, amit még nem. Felejtős volt a bolognai, carbonara és további megszokott pajtásaik. Ahogy keresgéltem, úgy akadt a horgomra a Pasta Finucci,  ami bár fizikailag nincs tőlem távol, valahogy még nem sikerült ennem a főztjükből. Igazi olaszos vonalat képviselő hely, megannyi tésztaétellel, ez kell nekem, meg is találtam az igazit.

Esztétika,megjelenés: A választásom a Vargányás hátszíncsíkos Tagliatellere esett. Kimondani is izgalmas, így nagyon vártam, hogy megérkezzen a futár. Átlátszó tetős dobozba érkezett, amin belesve már láttam, hogy a paradicsomos alapot vadul megszínezte a marhahús és a vargánya. Mielőtt rátérnék a két kulcsösszetevőre, nézzük csak meg a tésztát. Tagliatelle tészta, lapos széles tészta, ami nincsen túlságosan vékonyra nyújtva, ennek köszönhetően jó érzés beleharapni. A szószt már említettem, ami nem csak a hústól és a gombától olyan amilyen, hanem attól is, hogy nem sima paradicsomos, hanem tejszínnel és vörösborral készült. A paradicsom darabok látszanak a tésztaszálka között, jó tudni, hogy igazi paradicsomot is látott. A tartalmasságért felelő összetevők közül a hátszíncsíkok, a kisebbek, erőteljes színükkel kitűnnek a tészták közül. A gomba darabok nagyobbra vannak hagyva, látszik rajtuk, hogy puhára párolódtak. Az egész tészta nagyon egyben van, ha nem műanyag dobozban lenne, hanem ízlésesen tálalva, gyanúsan ott lenne a top tésztaélményeim között.

Pont:9/10

Ízvilág: Lehet közhelyes lesz egy kicsit, de akkor is leírom, ennek a tésztának minden falatja egy pici kis Olaszország. A tészta önmagában is remek, akár a tökéletes sajtos tejfölös tészta alapja is lehetne. A vörösboros paradicsomos-tejszínes szósz remek ízt kölcsönöz a tésztának. Be kell, hogy valljam elsőre meglepett, hogy a paradicsom a tejszínnel találkozik, de azt kell hogy mondjam, hogy ilyen formában ez a kombináció teljesen rendben van. A vargánya dióhoz hasonlító íze, harmonizál a vörösboros szósszal, és az egészet még teljesebbé teszi a hátszín erőteljes marhahús íze. Ez a tészta, pontosan az ízben is amit kerestem. A szokásostól eltérő, tökéletes ízharmóniát nyújtó, és még tartalmas is, hibátlan választás.

Pont:9/10

Mennyiség: A kisebb méretű fagyis doboz faltól falig, az aljától tetejéig telis-tele van a tésztával. Marhahúsból és gombából sincs benne hiány, nem volt olyan falatom, amihez nem jutott legalább az egyik összetevőből. Az erőteljes ízeknek és a nagyadagnak köszönhetően, a tészta nem csak telít, de 4-5 órára el is feledteti az emberrel az éhség fogalmát. Nekem a kései ebédtől, egészen az esti edzésig kitartott, bár ez nem is csoda, tuti, hogy nem 400 kalóriát rejteget csupán egy ilyen doboz.

Pont:10/10

Kiszállítási idő: Az szépen és az eddig leírtak alapján frissen elkészített tésztát, az ígérnél lényegesen gyorsabban sikerült a futárnak kiszállítani. Bár 1 km sugarú körön belülre kellett csak hozni az ételt, de a 38 perc így is jó idő, főleg, hogy hétköznap ebédidőben sikerült leadnom a rendelést. Ami még talán kicsi plusz, hogy az általános jó étvágyat helyett, elhangzott a kérdés, hogy rendeltem e már tőlük, majd mikor mondtam, hogy nem a srác biztosított arról, hogy finom lesz. Nem kamuzott a cucc jó volt, biztosan fogunk még az évben találkozni.

Pont:7/10

Ár/érték: A legegyszerűbb tésztájukat 1390 forintért lehet beszerezni. Ehhez képest a Vargányás Hátszíncsíkos Tagliatelle mondhatni, hogy a legfelsőbb kategóriás tészták közé sorolható. Ez mondjuk már a neve alapján is sejthető, hiszen sem a vargánya, sem pedig a hátszín nem tartozik az olcsó alapanyagok közé. Az ár egészen pontosan 1690 forint. Nem mondom, hogy minden nap ennék ennyiért tésztát, de ha a minőség az elsődleges szempont, akkor az bizony ennyibe kerül. A Pasta Finucci tésztában nekem bizonyított, legközelebb megnézem, hogy a pizzával kapcsolatban mi az elképzelésük.

Pont:7/10