Select Page

Pasta. – Hófehérke

Pasta. – Hófehérke

Nyögvenyelősen indult a hétfő, mikor reggel kiléptem az ajtón, komolyan elgondolkoztam azon, hogy fogom magam és hátraarcot veszek és egészen az ágyamig meg sem állok, de természetesen ez nem így történt. A hétfőt leküzdve és az időjárási okozta sokkot túlélve el is érkeztünk a hét második napjához, amikor már/még joggal érezhetjük, hogy a munka nemesít.

A jó munkához pedig nem csak idő kell, hanem energia is, és miben másban lenne munkához elegendő energia, mint egy nagy adag tésztában. Bár nem a szállingózó hóhoz való program, venni egy doboz tésztát a Pasta.-ban, aztán lehuppanni a sörpadjukra megenni, de a helyszín kihagyásával, szerencsére most is élvezhetjük a főztjüket. Már mindketten megjártuk a Pasta.-ot, így a hely nem ismeretlen, a korábbiaktól eltérően a kígyózó sor, most elmaradt, de szerencsére olyan tésztát tudtam kérni, amihez még nem volt szerencsénk. Az áldozat a Hófehérke névre hallgató tészta különlegesség, a megszokott tálalásban.

Esztétika,megjelenés: Ez a fajta csomagolás, nekem tiszta Amerika, kis tojás koromban nézve a hollywoodi remekműveket, amikben hasonló dobozokból falatoztak, elhatároztam, hogy ilyenből egyszer én is fogok enni. A doboz bontása után, látszik, hogy szokás szerinti adag került bele, az utóbbi időben, szerencsére ezen nem, csak a szószokon változtattak. Felülről haladok lefelé, mert a dobozban így mutat az étel. A felső réteget nem meglepő módon egy marék sajt alkotja, ami a forró tésztára ráolvadt. Szinesíti némi zöld és némi diódarabka, hogy a tálalás a hírnévhez illő legyen. Mivel kicsit utaztattam a tésztát, így ki kellet, hogy pakoljam egy tányérra, ahol már a többi alkotó elem is látható. A fusilli tészta náluk ugye alap, a Hófehérke pedig tejszínes, így határozottan fehér. A fehérséget a már említetteken kívül újhagyma és zöldborsó színesíti, illetve csirkemell kockák teszik még változatosabbá. A tánnyéron elterítve talán még gusztább, az tuti, hogy így is, úgy is jól mutat.

Pont:8/10

Ízvilág: A fehér szósz, nem igazán a tejszíntől, hanem inkább a gorgonzola sajt igen erőteljes, karakteres ízétől lesz olyan amilyen. Ez a sajt szinte vonzza a diót, valahogyan a dió íze és a gorgonzola együtt annyira remek ízt alkot, mintha egymásnak teremtették volna őket. A tésztában elrejtett csirkemell kockák íze, nem igazán tud érvényesülni, szerintem nem is igazán fűszerezték, mert egyértelmű volt, hogy nem sokat fog nyomni a latba. A zöldborsó, kicsit még főhetett volna, enyhén ropog a közepe, nekem ez a borsónál nem jön be, a tésztánál inkább jó, hogy nincs 100% -ra megfőzve. A következő íz, aminek azért akad létjogosultsága, az az újhagyma. A vörös és lila hagymánál lényegesebben lágyabb ízzel szerelt hagyma változat remekül passzol ehhez az ízvariációhoz. Megint olyan tésztát találtam náluk, ami ízlik, lassan azt kell, hogy gondoljam, hogy itt nem fogok nagyon csalódni.

Pont:8/10

Mennyiség: Egy ilyen fázós, éhes keddhez, tökéletes gyógyír az éhes hasnak egy nagy adag tészta. Bár nem állt rendelkezésemre mérleg, de az adagok hasonlósága  és a készítés közben látható mérőeszközök használata arra enged következtetni, hogy súlyra is hasonló lehet az adag a korábbihoz. Ez annyi jelent, hogy 45-50 deka tésztát gyömöszölnek be egy ilyen kis dobozba, ami ha érzetre elsőre nem is lenne elég, kalóriára, biztosan kitesz egy étkezésnyi adagot. Nekem amúgy elegendő volt, és egy két órát lelkesen végig is tudtam dolgozni a belőle nyert energiával.

Pont:7/10

Ár/érték: Az adag nem változott, a minőség szintén nem változott, csupán csak az változott, mióta utoljára náluk jártam, hogy nem volt igazán kedvem a kis dobozommal leballagni a vízpartra, és ott bekebelezni a tésztát. Szerencsére, mint mindennek a hidegnek is vége lesz egyszer, úgyhogy a jövőben még ez a program is jöhet, de most rákoncentrálok kicsit az árra. Ahogy azt már gondolom szinte mindannyian kikövetkeztettétek, a doboz tészta ára továbbra is 990 forint, ami nem egy vészes ár. Ilyenkor mindig felmerül, hogy  a duplájából, lehet valami hasonlót készíteni, de friss házi tésztás és hasonlóan minőségi alapanyagokból varázsolt tésztát, nem igazán lesz lehetőségetek otthon összedobálni. A minőség és a mennyiség szorzata osztva az árral azt mondatja velem, hogy ez bizony jó bót.

Pont:8/10