Select Page

Pasta Manufaktura – Töltött tésztás pikáns borjúpörkölt

Pasta Manufaktura – Töltött tésztás pikáns borjúpörkölt

Régóta húztam a Pasta Manufakturával való randevúmat, volt , hogy az időjárás miatt voltam lusta kimozdulni, volt, hogy masszívan másnapos voltam, szóval indok volt mindig. Az őszi nyár engem is kicsalogatott a szabadba és ellátogattam végre a Károly körút 11 szám alatt található étterembe. Május óta várja a tésztarajongókat a manufaktúra ahova belépve nekem a belső design egyből egy laza IKEA-t idézett meg. Letisztult egyenes vonalak, melyet a mennyezetre szerelt piros lámpamonstrum szakít meg.

A rendelés folyamata három lépcsőre bontható, melyben egy nagy és érthető tábla is illusztrál a pult felett, de a személyzet is odaadóan segít a választásban. Elsőként a tésztát kell kiválasztanunk mely lehet spagetti, penne, fusilli, farfalle és conchiglie. Ezeket kérhetjük durum, glutén mentes és teljes kiőrlésű verzióban is. Plusz kreditért választhatunk három töltött tésztát is spenótos sajtost, sonkást vagy húsost. Miután ezzel megvagyunk ki kell választatnunk milyen feltéttel óhajtjuk. Három osztályra bontott feltétek economy, classic és prémium. Mindháromban három lehetőség rejtőzik, nekem a pikáns borjúpörkölt lett a favorit, melyet egy húsos töltött tésztával megfejeltem. Utolsó feladatunk eldönteni, hogy menüben kérjük-e az előzőkben összeállított ételt. A menü egy poharat jelent mely természetesen újratölthető, legalábbis én így értelmeztem.

A töltött tészta 6-7 perc pluszt jelent, ezt azonnal nem tudják kiadni a pultból, de a személyzet kihozza amint készen van, így nem kell ácsorognunk a pultnál. A sarokban lévő kis páros, pultos helynél huppantam le ahonnan remek kilátás nyílik az étteremre, illetve ha besüt a nap simán megáll a meleg és lazán van 30-35 fok. A bejárat mellett közvetlen két etetőtál foglal helyet, alatta egy felirat miszerint itt bármilyen házi kedvencet szívesen látnak, lájk!

Esztétikai megjelenés: Egy saját logós dobozban jön a tészta melyet egy kisebb méretű tálca kísér. Az üdítőnek egy áttetsző szintén logós pohár, egyszerű de mégis igényes. A dobozba az első ami feltűnik, hogy alapos mennyiségű petrezselyemmel dolgozik a konyha, ezzel meglesz a heti adagom az garantált. A zöld alatt a töltött tészta és a borjúpörkölt lapul meg. A pörkölt hoz magával egy szolig mennyiségű szaftot is, igaz ehhez a doboz aljára kell ásnunk. A hús szép pirosas árnyalatban pompázik, míg a tészta a lágy sárga. Az ilyen tálalások nem a legfotogénebbek ezt már sokszor taglaltam, de engem meggyőzött, a kategóriájában kiváló.

Pont: 9/10

Ízvilág: A petrezselyem friss, mint a tavaszi szellő. A tészta egészen más, mint amiket egy átlagos ételnél megszoktam, ne adj Isten egy fél instant bolti csodánál. Puha, kellemes, lágy és érezhetően van benne hús, igaz nem egy fasírtra tekertek rá egy hajszálvékony tészta réteget, de érezni, hogy van benne. A hús enyhén fűszeres és pont jó omlós nem lett agyonfőzve. A szafttal nincsen semmi probléma, csupán villával belapátolni egészen jó mókának hat – az elején. A Pasta. mellett még egy tésztás ahova szívesen visszalátogatok, a minőségi tészták azért egészen finomak is tudnak lenni. Üdítők között a szokásos szénsavas palettáról is válogathatunk, de lehetőségünk van akár szörpöt vagy fröccsöt is inni.

Pont: 9/10

Mennyiség: A doboz egész súlyos ahogy megemeltem, nagyjából fél kilóra saccolom, sajnos konyhamérleg nem volt nálam. A petrezselyem elfogyasztás után nem csak heti, de éves adagomat is lefedi, ebből nekem fele ennyi is elég lenne. A hús és a tészta testvériesen osztozik a doboz által nyújtott helyen, nagyjából egyenlő arányba jutott bele hús és tészta is. Az üdítőt kifogyhatatlan ha úgy nézzük, tehát erről kár bármit is részletezni. Nem egy lightos fogást sikerült összeraknom, egészen nehéz, laktató, de így jobban esik az ebéd utáni kajakóma legalább. Egy étkezésre szerintem tökéletesen elég egy hétköznapi ember számára.

Pont: 9/10

Ár/érték: Sikerült a legfullosabb egyben a legdrágább menüt kiválasztanom. A prémium kategória töltött tésztával menüben 1880 forintot kóstál. Elsőre talán soknak tűnhet, de másodjára is. Ennyiért talán cifrább fogásokat is találhatunk, legyen az akár ilyen közel a Deákhoz. Az economy és a classic menü árban sokkal barátibb, na meg persze a töltött tésztához se kell ragaszkodni mindenáron. A megszámlálhatatlan mennyiségű új burgerező mellett végre nyitott egy hangulatos, igényes, fiatalos, minőségi tésztázó. A Pasta. egyértelmű konkurenciája, nekem jobban bejön, hogy itt akár télen is be lehet ülni és nem csak elvinni lehet a dobozkánkat.

Pont: 6/10