Select Page

Paulaner Porta – Bajor grillkolbász házi burgonychips-szel és mustárral

Paulaner Porta – Bajor grillkolbász házi  burgonychips-szel és mustárral

Még a tavalyi év végén történt az eset, amikor is gasztrobetyar bevásárolt a legnépszerűbb kedvezményes lehetőségeket árusító oldalon, gondolván, hogy az év végét lezárja, egy laza kolbászos sörös pálinkás menettel, méghozzá másodmagával (nem velem). Ennek a buta gondolatnak, meg is lett a böjtje, méghozzá az, hogy a körúton beszerzett, egy olyan tuti szendvicset, ami egy olyan titkot rejtett, amit még a nagy fitneszguru Norbi sem tud. Ennek köszönhetően, én a két ünnep között is zabáltam, a kolléga többször könnyített magán a karácsonyi ünnepek alatt, mint egy átlag ember két hét alatt.

Na, hagyjuk ezt a rövid de tanulságos történetet és térjünk rá a lényegre. A bónusz tartalma, egy pálinka, egy korsó sör és a lényeg, grillkolbász, házi burgonyachipssel és némi mustárral. Másodmagammal indultam neki a kolbásznak, és a megfelelő parkolóhely elfoglalása után, már be is tértünk az igencsak hangulatos, családias méretű Paulaner Portába.

Esztétika,megjelenés: Ha már említettem a családias hangulatot, akkor egy két szót megér maga a hely. Belép az ember és egyből magával ragadja a hely hangulata. A Paulaner feliratot megannyi helyen láthatjuk, de a sörözés mellet, a kávézás is nagy hatással volt a belső designra. A sör világos, a tetején a hab hófehér, de nekünk itt a lényeg az étel. Az ajánlatot így nem találjuk meg a kínálatban, de biztos vagyok benne, ha valaki így kéri, akkor tudják neki prezentálni. A kolbász, igazi bajor kolbász, annak is egy vékony változata. A rudacskák világos színűek, csak a fűszerezéstől, minden bizonnyal a majoránnától látunk benne zöld foltokat. A külsejét szép barnára sütötték, tuti roppani fog a bőr. A köret házi burgonyachips, méghozzá rendesen átsütve. Ránézésre, a szeletek között az igazán roppanóstól egészen a belül puháig fogunk találni, de az is biztos, hogy a chips teszten küllemre nem lett volna ellenfele. A tálalás pofás, díszítéssel nem pepecseltek, a mustárt kis tálkában mellékelték, nem kenték vele össze a tányért. Ez így a maga módján hibátlan megjelenés.

Pont:8/10

Ízvilág: Ember legyen a talpán, aki ha ezt leteszik elé, nem azzal kezdi, hogy beleeszik a chipsbe. A sötétbarnák ropognak rendesen, a világosabbak belseje vajpuhára párolódott az olajban. A chips kicsit sótlan, ezt ízlés szerint tudjuk orvosolni, persze ha akarjuk, én inkább a mustárra és a kolbászra bíztam az ízek kerekítését. A kolbászban, elsősorban a majoranna íze érződik, aki ismeri ezt a fajtát, tudja, köze sincs a magyaros sült kolbászhoz. Ezzel a fűszerezéssel a kolbász is sokkal könnyedebb, és némi mustárral megkenve, a chipset hozzá rágcsálva, remek ízekkel találkoztunk. Az étlapjukon párolt káposztával kínálják, ami nálam önmagában nem biztos hogy elég lenne, de ezen a tányéron még el tudtam volna képzelni egy kis káposztát. Az ízek rendben vannak, és a sütési időket is tökéletesen elkapták.

Pont:8/10

Mennyiség: Az adag, négy kolbászka és mellé egy közepes tányérka chips. Mi késői ebédnek fogyasztottuk, és a következő étkezésünk úgy este 7-8 között volt. Az az kb.4 órát kihúztunk ezzel az adag kajával, ami lényegében a karácsonyi extra kalóriáknak volt köszönhető. Ez a fogás pont arra volt elegendő, hogy megmutassa, hogy itt a kulturált italozás mellett az éhségünkkel is tudunk mit kezdeni.

Pont:6/10

Ár/érték: Ez az ajánlat, egy kedvezmény keretein belül volt elérhető, így 1850 forintért, az ételeken kívül egy pálinkával és egy korsó sörrel is megvendégeltek minket. Alapvetően a hely nem drága, úgy éreztem, az áraik a minőséggel arányosan vannak belőve. 1800 forint környékén hamburgert is fogyaszthatunk, amire azért kíváncsi lennék, így legközelebb, ha erre tévedek, akkor az fogok rendelni. Ha valaki a közelben jár ebédidőben és nem sajnál 1450 forintot egy kétfogásos, gyanúsan minőségű ebédre, akkor ne habozzon, küldje a képeket,hogy mutat a Paulaner Porta menüje. Nekem bejött a kolbász, és ezt az 1850 forintot is megérte.

Pont:8/10